Gå til innhold

Problemer med Internett Explorer


Anbefalte innlegg

Hallo!

Kan noen hjelpe meg? Kjører Windows XP SP1 og bruker Internett Explorer som browser. Alt av sikkerhetsoppdateringer er gjort.

 

Symptom:

Har reklame-popups når jeg benytter iexplorer. Reklamene er både på norsk og engelsk og skyldest en eller annen trojaner/virus/ol. som antagelig er blitt installert/kommet inn på maskinen.

Det åpner seg 2 vindu når jeg starter opp iexplorer. Det ene vinduet bare ligger nede på oppgavelinjen og kan ikke maksimeres.

Det virker i tillegg som om reklamen bare popper opp et fåtall ganger om dagen?

En av reklamene som går igjen er om refillblekk til blekkskrivere (norsk).

En annen åpner opp en annonse til "Filmklubben".

 

Har kjørt Norton AV, Ad-aware, SpyBot, stanset alt av unødvendige prosesser med msconfig (søkt på alle prosessene og verfisert at alle tilhører os-et originalt).

 

Tiden jeg har brukt på å finne ulumskheten og frustrasjonene omkring dette kan nok begynne å nærme seg 4-5 reinstallasjoner, men nå har det gått prestige i dette!

 

Mener også at symptomene mine ikke tilsier at dette heller er det beryktede "Smartsearch.ws-viruset".

 

Tror rett og slett noe har lagt seg over en av filene til InternettExplorer. Noen som har erfart noe lignende og har noen gode råd til meg? :) Og ja...har nok en gang lært at man aldri skal låne bort profilen sin til paniske trykk-ja-surfere.

Endret av AccessDenied
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

det kan hende at dette funker men er ikke helt sikker. ta å aktiver reklame filteren i Norton. husker ikke helt om reklamefilteren var i Norton Antivirus eller Norton Internet Security, men tror den var i Norton Antivirus. ellers kan du jo prøve å laste ned en popup stopper.

ta å se igjennom denne siden: http://www.snapfiles.com/downloadfind.php?...ler&search=Find så regner jeg med at du skal finne noen bra popup killere for internet explorer.

 

Lykke til. har ikke holdt på med noen popup killere selv, siden at jeg bruker Opera som har en innebygget popup killer, også bruker jeg popup killer i Antivirusprogrammet mitt.

Endret av wil
Lenke til kommentar

Jeg sitter i denne stund med crash i Windows etter en intens popupjakt.Og now hater jeg popups.Popupsen skvetter when jeg spiller.Beklager engelsken,men er ikke ferdig med innstallen yet. :) Og den forstyrrer so bad at jeg diskonekter.

Etter I bestemte to run Spybot i oppstarten so crasha windows when jeg innstallerte det nye tilegget til sp2 som skulle gi meg mere kontroll over dette problemet.Kan lastes ned fra windows norge.Jeg tror win den nye installen crachet med spyboten.Jeg har innstilt lesern on to ikke ta imot cookies overhodet.Det har blitt en viktig oppgave for meg too to elimiate al problemer med popups.For meg virker det som om jeg har et program innstallert som sender popups jevnlig.N[r jeg er ofline kommer ogs[ popups men uten reklame.Blanke popups.

Endret av Sunni
Lenke til kommentar

Jeg hadde på amerikansk tastaturoppsett etter den nye innstallen.Kunne iikke skrive æøå.

Takk for tipset!jeg har bestemt meg for å innstallere litt om litt for å se når evnt. programmet dukker opp.Blandt annet vet jeg at noen programmer har slikt.Blandt annet automatisk klokkejustering.Det står også i betingelsene for å bruke programmet.Her får du "Gator" .Og den er ikke grei.Spyboot klarte ikke å fjerne alt.For meg virker det som om det ikke som det er et alment problem eller de fleste har en råd med det.

Det gikk ikke med eposten på Telenor å nekte å ta imot cooki.

Endret av Sunni
Lenke til kommentar

Takk for tilbakemeldingene.

 

Vel...jeg har gjort alt jeg kan komme på utenom en reinstallasjon. Kjørt AD-Aware, SpyBot (noen som vet om flere spyware-prg jeg kan teste?) i sikkerhetsmodus.

 

NAV skannet hele maskinen uten å finne noe.

 

Alt av sikkerhetsoppdateringer til OS'et er gjort. Har dog ikke installert SP2 til XP. Er vel kun betaer ute av denne for tiden og jeg har lest at denne/disse forårsaker flere problemer enn den/de fikser.

 

Har også leita etter filene/viruset som utnytter sikkerhetshullet i IExplorer ( http://www.microsoft.com/presspass/press/2...ctstatement.asp ).

 

Har avinstallert Internet-Explorer og installert denne på nytt igjen.

 

Har ingen kjørerende prosesser som ikke skal kjøre i utganspunktet.

 

Har naturligvis slettet alle cookies ol på profilen min.

 

Bruker google sin popup-blokker, men slike vil ikke kunne hjelpe fordi popupen ikke styres av siten jeg surfer på men av iexplore.exe-prosessen lokalt på systemet mitt.

 

Alikevel popper det opp en reklame i ny og ned når iexplorer.exe er kjørende :hrm:

Reklamen er også som sagt i 50% +/- av tilfellene på norsk! Tror at en eller annen dll-fil som iexplorer.exe benytter seg av er erstattet av en 'modifisert' en. Denne må igjen kunne lese regonal settings på maskinen min, for jeg tror ikke dette kan ha norsk opphav.

 

Kipt at ikke anti-virus og spyware-skannere kan hjelpe meg.

Endret av AccessDenied
Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

ad-aware og de kan kan hjelpe, se i sikkerhetsforumet, mulig denne tråden burde vært der.

 

Men husk en ting når det gjelder ad-aware. Du kan laste ned nye oppdateringer til proggen, men den kan ta tid før det er en oppdatering som rensker pc'en din + at du ikke er garantert at pc vil funke fint etterpå.

 

 

Din pc er ikke oppdatert siden den ikke kjører sp2, og sp2 funker omtrent bra. Funker den ikke så er det bare å reinstallere, oppdatere alt, installere sp2 så går det nok fint skal du se

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...