Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Carina II DX - Passer 1.8 motor i en 1.6 bil?


Anbefalte innlegg

Hei.

 

Har en 1985 Toyota Carina II DX 1.6. Motoren holder på å ta kvelden (banking i lager) og jeg fikk beskjed på verksted om å bare kjøre til det ryker og vurdere å skrote bilen da det fort blir dyrere å fikse enn bilen er verdt (ca. 10 000,-).

 

Men har nå fått tilbud om en 1.8 liters motor fra en Carina II DX 87-modell (modellspekteret er fra 1982-1987 så vidt jeg vet) til 3500,- og en kar jeg kjenner kan hjelpe meg å montere motor så det blir gratis.

 

Er det noen som vet om 1.8 motoren passer i mitt "1.6 chassis"?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

er det ikke samme chassis på de bilene? Tror motorfestene er like, hvis ikke så er det jo bare å sveise new :D Go ahead, have fun! :thumbup: Men hvis du skulle finne på å skrote bilen så er jeg _veeldig_ interessert i fine framskjermer... har samme bil (87' mod) men rust på framskjermene blir et hinder foran neste eu-kontroll :no:

Lenke til kommentar

Ja håper det går bra, har sveis og greier. Men en jeg snakket med mente at de ikke passet (kanskje han tenkte på girkassa?).

 

Når det gjelder framskjermer så er min venstre framskjerm også en del befengt med rust. Tror det er et typisk svakt punkt på disse bilene. Høyre skjerm er bra derimot (byttet) så jeg kan sende en PM dersom jeg skulle finne på å skrote den. :)

Endret av arciryon
Lenke til kommentar

kan kanskje hende du trenger bremser evt. no forstillingsdeler fra 1,8'n. Tviler på det, men en kjapp telefon til biltilsynet avklarer den saken. 3500kr for motor var jo litt drøyt da. Det er over dobbelt så mye som jeg betalte for bilen min det ;P

 

Som eksempel kan jeg nevne at en 1,8i motor med alt jeg trenger for å bygge om min bil (fjørbein, div stag og bremser) koster meg rundt 1500-2000. Men så er vel opelmotorer litt mer utbredt

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...