Gå til innhold

IKKE tro på CPU temp i BIOS, Win eller MBM


qwerty

Anbefalte innlegg

:eek: IKKE tro på temperatursensorene på hovedkortet, jeg har selv gjort en undersøkelse på dette. CPU-temp sensoren blir tilført varme fra bla spenningsregulatorene og andre ting på hovedkortet.

 

Spenningsregulatorene kan komme opp i over 100 grader C så de tilfører mye varme! Unøyaktigheten jeg målte var opp til 30 grader C. Dette er dessverre en unøyaktighet som ikke kan kalibreres fordi som sagt sensoren er loddet på hovedkortet derfor vil denne sensoren bli sterkt påvirket av varmen som hovdkortet avgir og hvor mye luft som blir blåst på hovedkortet av viftene.

 

Hvis man går over til vannavkjøling så kan man lett tro at avkjølingen ikke er så effektiv. Dette er fordi hovedkortet ikke blir avkjølt av CPU-viften og da ser det ut som temp. forskjellen ikke er så stor som den egentlig er i forhold til viftekjøling. Med viftekjøling ser ofte temp. i BIOS eller MBM lavere ut en den egentlig er fordi hovedkortet blir også avkjølt av vifta på prosessoren. I realiteten er temperaturen mye høyere.

 

Vi får håpe at den integrerte temp måleren i Athlon XP er mer nøyaktig. Det beste er å sette en temp sensor fra et digitalt termometer som man kjøper i butikken og montere dette under CPU, dette fungerer utmerket; jeg har dette selv på min PC og tempen er mye mer nøyaktig enn det hovedkortet selv klarer å lese av.

 

 

 

[ Denne Melding var redigert av: qwerty på 2001-11-15 04:48 ]

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...