Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Struper BKK dc++?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Det er lov å laste ned film og musikk til eget bruk i Norge.

Dersom du selv eier orginalene, ja.

Har ingenting med saken å gjøre, det fullstendig lovlig å laste ned materiale, men ikke dele det. Tror ordlyden i lovverket har stått i en tidligere tråd.

Lenke til kommentar
Jeg har også merket det her, etter at Ino slo seg sammen med Bkk har de strupet noe helt sinnsykt ned på dc++ hastigheten. Det beste jeg klarer å downloade er på 1kb, ellers så går det i mellom 50-40bytes. Så nå kan jeg ikke bruke et eneste p2p program. :thumbdown:
Går det an å gjøre noe med dete problemet?
Lenke til kommentar

Jeg har BKK ADSL, og har ikke merket noen begrensninger i upload hastighet. Jeg har 50KB/s ut, som alltid.

 

Men forrige gang jeg var innom DC++ for å laste ned noe greier, var det klin umulig å få lastet ned raskere enn ca 15KB/s. Jeg prøvde å laste ned fra sikkert 50 forskjellige folk, (mange av dem med unett, BBB, bostream, telia og andre høyhastighetsleverandører) men INGEN klarte å sende raskere enn ca 15. Alle hadde en hastighet på mellom 1KB/s og 15KB/s. Dette var utrolig rart, og skulle nesten tro det var BKK som hadde en finger med i spillet, uten at jeg skjønner helt hvorfor de skulle kutte nedlastingshastigheten i DC++...

Lenke til kommentar

Ville bare informere dere om at bkk struper alt av trafikk som går ut og inn i nettverket deres såkalt "shapeing" jeg har hatt 4 mbit som nå er ubrukelig . har sagt min avtale opp og gått tilbake til 2 mibt pga ser ikke noe vits å betale for noe man ikke får , har 2 bekjente som har 8 mbit også samme har skjedd med dem så desverre beveger bkk seg nærmere slik telenor var engang :( / er ? ;)

 

*sikket masse skriveleif*

Endret av AndrewL
Lenke til kommentar

Testet igjen i dag og download er normal, mens alle uploads stopper på 20kbps i dc. De har tydeligvis bestemt seg for å ta knekken på dc bruken i nettet sitt, og som vanlig går de etter uploaden, for den koster de mest..... Moralen i dette selskapet er under enhver kritikk... Hvem tror de at de appelerer til når de selger 2MBIT linjer egentlig? Ikke bestemor som sjekker mail en gang i uken i alle fall.

Lenke til kommentar
JimL: Hva med at noen som irriterer seg over dette tar kontakt med BKK og spør hvorfor de ikke får tjenesten de betaler for?

Jeg hadde enkelt og greit ringt BKK og spurt dem.

Hvis det hadde vært tilfelle,så hadde jeg sagt opp hele linja.

Betaler nok for Bredbånd i Norge,så det er kjipt hvis man ikke får bruke linja til hva man enn måtte ønske :)

Lenke til kommentar

Vil trolig si opp linjen jeg, kan ikke akseptere dette.. Er ikke noe aktiv bruker av DC++ så det har ikke noe å si at de struper p2p for meg, men jeg får langt ifra den hastigheten som jeg skal ha uansett.. Samtidig som disse begrensningene de setter på linjen rett og slett er latterlige.. Trodde faktisk de var i en offensiv posisjon og skulle ta knekken på konkurentene, men dette er jo bare latterlig.

 

Da jeg tidligere idag pratet med kundeservice pga av jumpy downoad hastighet uansett hva/hvor jeg lastet ned var det en del spørsmål som gjordet meg skeptisk. Blant annet spurte han hvorfor jeg trengte å åpne porter, de har vel ingenting med å vite hva jeg skal bruke portene til.

 

Uansett virker det som BKK har tenk å sette restreksjoner på det meste og faktisk slå ned hardt på dette, dette apellerer ikke til meg i hele tatt, er ikke en fullverdig linje i mitt syn ialle fall.. Regner med at jeg får etablerings gebyret tilbake siden jeg ikke er i nærheten av hastigheten de vil tilby, blir vel catch sdsl linje istede for meg..

Lenke til kommentar
2  Produkt

 

Utleier stiller til rådighet for Kunden Utleiers produkter, som spesifisert i Bestillingsskjema. Tilbudt hastighet vil bestemmes av hustype og område. En liten del av kapasiteten benyttes til kontrollinformasjon slik at reell hastighet vil være noe lavere enn oppgitt i spesifikasjonene for produktet. Kapasitet og innstillinger på Kundens maskin vil også påvirke hastighet.

 

Kunden skal benytte det utstyr som Utleier plasserer hos Kunden. Kunden er pliktig å gi Utleier adgang til enheter som inngår i nettet og som er Utleier eller netteiers eiendom.  Kunde er ansvarlig for utstyr som i tjenestebeskrivelse er angitt som kundes eiendom, selv om utstyret er fremskaffet og betalt av Utleier. Tildelte brukernavn og passord som er gitt til Kunde plikter Kunden å oppbevare på en måte som hindrer uvedkommende tilgang.

 

5 Kundens bruk av nettet og forbud mot videreføring av nett eller tjenester.

 

Kunden har kun rett til å benytte abonnementet på sedvanlig vis som forutsatt av Utleier. Det er ikke tillatt å videreføre signaler eller formidle tjenester fra angjeldende nett/radioaksess verken til utenforstående eller til andre abonnenter hos Utleier. Med utenforstående menes i denne sammenheng personer som ikke er abonnent hos Utleier. Overtredelse av denne bestemmelsen er å betrakte som mislighold jfr. § 4 og 8. Kunden kan ikke videreselge kapasitet på sitt abonnement, ei heller legge opp interne nettverk slik at andre uberettiget kan få tilgang til våre tjenester. Kunden kan ikke drive næringsvirksomhet på abonnementet for private Kunder. Adresseendringer og andre endringer av betydning for Kundeforholdet må meddeles Utleier innen rimelig tid. Kunden kan ikke overdra abonnementet, eller noen del av det til andre enn familiemedlemmer i samme husstand, uten skriftlig samtykke fra Utleier.

BKK nevner ikke en eneste gang at farten blir begrenset ved bruk av direct connect, med andre ord leverer de ikke produktet dere betaler for, og etter mitt skjønn skal dere kunne uten problemer få fjernet denne nedstrupingen av linjekapasitet hvis dere tar kontakt med BKK.

Lenke til kommentar
Skal ringe inn imorra og høre, men står jo at fildeling ikke er tillatt da. De kommer nok til å hyle om det.. Får vel vise til andre bredbånds leverandører, er vel eneste bkk som har disse restreksjonene..

Filedeling er vel hovedsaken til at mange skaffer seg adsl :)

Sjekk ut SHDSL hos Nextgentel Sicho.

Ikke så bra linje som catch sikkert.men 840kr mnd for 2,3mbps shdsl er jo ikke så ille pris.Litt lyst til å bytte fra Delta 3000/704 til SHDSL.

Lenke til kommentar
Skal ringe inn imorra og høre, men står jo at fildeling ikke er tillatt da. De kommer nok til å hyle om det.. Får vel vise til andre bredbånds leverandører, er vel eneste bkk som har disse restreksjonene..

Filedeling er vel hovedsaken til at mange skaffer seg adsl :)

Sjekk ut SHDSL hos Nextgentel Sicho.

Ikke så bra linje som catch sikkert.men 840kr mnd for 2,3mbps shdsl er jo ikke så ille pris.Litt lyst til å bytte fra Delta 3000/704 til SHDSL.

Har desverre så mange mange dårlige erfaringer med nextgentel at de ikke lengre er et alternativ.. Jeg betaler gjerne for en skikkelig god linje, og det vet jeg at catch har.. Er utrolig skuffet over bkk nå :(

Lenke til kommentar

Jeg kan bekrefte at BKK har gått helt berserk, og nå struper alt av p2p, selv om folkene på kundeservice ikke er klar over dette, eller lyver. Jeg er tidligere INO-kunde, og når jeg nevnte at farten var dårlig på p2p-programmer ba de meg sende inn screenshots som beviste dette, noe jeg fant mistenksomt og ikke gjorde. Etter å ha kontaktet kundeservice UTALLIGE ganger (nesten bare BKK, siden ino-avdelingen egentlig ikke har kundeservice), fikk de tydeligvis nok og jeg har fått brev om at de har sagt opp linjen min på grunn av bruk av p2p-programmer. Hele linjen min er strupet på rundt 100 kbit/s inn og ut til utløpelsesdatoen kommer.

 

Så JA, BKK struper p2p, de har blitt helt desperate i løpet av den siste uken, og kom dere vekk fra selskapet hvis dere kan. Jeg var under kontrakt og skulle til å gå ut av den da jeg heldigvis fikk beskjed om at linjen min var oppsagt fra deres side. Jeg skal ikke si her hva jeg mener om BKK sin nye politikk, bare at telenor nå tydeligvis er et hundre ganger bedre alternativ (og dette kommer fra en innbitt telenorhater). Men aller helst velger man selvsagt noe annet. Uansett, BKK har mistet grepet, blitt besatt av usaklighet og paranoia, og er tydeligvis ikke noe seriøst bredbåndsalternativ lenger.

Endret av Uncreation
Lenke til kommentar

Jepp, BKK struper hastigheten.Har merket det selv.Hadde før en mye høyere upploadhastighet enn nå.BKK har gått bananas for å si det enkelt og greit.

Ikke at jeg skjønner at det skal være lov, står ikke noe i kontrakten om

at de kan strupe hastigheten hvis de mistenker p2p programmer.Står at det ikke er lov å bruke de.

Synes for øvrig at det ligner på overformynderi, BKK er til fordi de har kunder, kunder er ikke til fordi vi har BKK ;)

Har selv 4mb opp og ned, for vel 1/3 av det i uppload.

Lenke til kommentar

De har strupet hastigheten både opp og ned hos meg, og jeg brukte programmet på denne linja for første gang forrige uke!?!! Jeg mener at det er for dårlig at de struper hastigheten sånn. Er det ingen mulighet for å slippe unna "strupinga"? Jeg betaler ikke for at downloadinga ska gå under 5kbps. Dette er for dårlig. :thumbdown::thumbdown:

Lenke til kommentar

Dette er jo for en gangs skyld veldig greit:

 

8 Mislighold

 

Dersom Kunden misligholder avtalen, kan Utleier sperre for tjenester eller koble fra forbindelse til Kunden. Der det foreligger saklig grunn for det eller anlegget brukes i strid med norsk lovgivning eller i strid med anleggets forutsatte og vanlige bruk jfr. §5, er det å betrakte som mislighold av avtalen. Utleier skal gjøre tjenesten tilgjengelig for Kunden så snart misligholdet er opphørt. Kunden er ansvarlig for betaling av tjenestene selv om de skulle stenges grunnet mislighold.

 

Siden punkt 6 sier at du ikke har lov til å benytte deg av P2P programmer er dette å anse som mislighold av avtalen, dermed sperrer / reduserer de tjenesteleveransen. Helt i tråd med avtalevikårene til BKK.

 

§5 i avtalen som spesifiserer "vanlig bruk" er ganske flott; bruker du mye båndbredde kan de faktisk si deg opp da du er uønsket som kunde.

 

Har problemer med å tro dette ikke er en avtale som vil holde i retten. Dette betyr ikke at BKK har en usedvanlig ufordelaktig avtale, men det er tross alt kundes ansvar å sette seg inn i gjelende avtalebetingelser.

Lenke til kommentar

Altså, dere har to valg:

 

1. Si i fra at dere vil ha full/normal hastighet når dere bruker p2p, og eventuelt miste abonnementet pga at dere bryter kontrakten.

 

2. La være å si i fra, og beholde linjen.

 

Rent juridisk tviler jeg på at BKK gjør noe galt. De legger inn en sperre på bruk av noe dere i utgangspunktet ikke har lov å bruke. Hvis denne sperren gjelder andre ting enn fildelingsprogrammer er saken selvsagt en annen.

 

Uansett, så er jo det litt dårlig av BKK å ikke tillate servertjenester/p2p, men det er jo meningsløst å klage på nå, siden det er noe dere allerede har akseptert.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...