Gå til innhold

PC'en slår seg av under oppstarten


Anbefalte innlegg

Etter at det nye Abit NF7 hovedkortet ikke funket, skulle jeg gå tilbake til det gamle Abit AT7. Men etter å ha montert alt, slår maskinen seg av etter ca. ett sekund hver gang jeg slår den på. CPU-viften går rundt, og alt ser ellers ut til å være i orden. Kan det være noen av leds'ene som står feil? Har gjort nøyaktig sånn som det står i bruksanvisningen, og prøvd begge veier.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei.

 

Ta av alle lysdiode-tilkoplinger og av-på/reset brytere fra kortet.

Finn ut hvilke to pinner power bryteren skal stå på. Kortslutt disse et øyeblikk med et skrujern eller liknende. Pass på å ikke kortslutte andre pinner!.

Mest sannsynlig at en av bryterne er satt på feil plass. At CPU-viften går i ett sekund når du slår power på er ett godt tegn.

 

Good Luck.

Lenke til kommentar

Hei.

 

Ved å ha alle ting frakoplet eliminerer du endel ting som kan være feilkoplet.

 

Når du bruker ett skrujern eller lignende til å kortslutte de to pinnene som (soft) power bryteren skal koples til vil maskinen starte om den er i orden.

 

Har opplevd at en "kis" prøvde tre forskjellige hovedkort - flere prosessorer, strømforsyninger og lignende men maskinen hans var like død. Ved å ta av alle ledninger og bruke "skrujern-start" virket maskinen. Feilen i hans tilfelle var reset knappen som var kortsluttet ( i ett nytt kabinett )

 

Good Luck

Lenke til kommentar

Hei.

 

Ingen!

 

Du trenger kun: Mammakort - CPU - Minne - Strømforsyning - Grafikk-kort.

 

Du trenger ikke: Floppy - Hard-disk - CDROM - Leds - Switches.

 

Om maskinen er helt død pleier jeg kun å ha hovedkort med CPU og strømforsyning pluss høyttaler (om det ikke er en liten på hovedkortet).

Starter så opp maskinen med skrutrekker.

Vil da om hovedkort og CPU er i orden få noen beep i høytaler fra BIOS, den forteller da om at POST (Power On Self Test) ikke har funnet minne.

Slår av og setter så inn minne og gjentar prosedyren. Om maskinen da oppførere seg fint slår jeg av igjen og setter inn grafikk-kort. Power på igjen og sjekker meldingene på skjerm. BIOS vil da klage over at ingen boot-enhet er tilgjengelig. Kopler så på hard-disk og CD-ROM. Gjentar så dette med alle kort som skal inn helt til jeg finner ut hvorfor maskinen har vært død. Mange ganger vil demontering/montering "fikse" feil som for eksempel dårlig kontakt i ISA eller PCI kortspor.

 

Good Luck.

Lenke til kommentar
Hvilke leds er det som må være koblet til for at maskinen skal kunne starte opp?

Det de mener er at du skal bruke et eller annet strømførende (f.eks en skrutrekker) til å kortslutte startup-kresten. (Altså at du istedet for å sette inn ledningen til power-knappen i power-pin'ene, legger noe strømførende imellom i et sekund, før du tar det vekk igjen :) Det er i prinsippet akkurat slik en på-knapp på en pc fungerer ;) )

 

Hadde samme problemet før, problemet hos meg var at på-knappen på kabinettet "hengte" seg, og fortsatte å ha en full krets, og dermed skrudde av pc'en etter 5sec igjen.. (Hold inne på-knappen på en pc i 5 sekunder, and watch.. skjønner? ;) )

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...