Gå til innhold

Erfaringer med Apple iBook G4 (12") ønskes


Anbefalte innlegg

Ikke alltid lett å vite hva ting er når Apple gir alt et fancy navn. For det meste har de det samme utstyret som alle andre PCer, men med andre navn. [snip eksempler]

 

Ser man det, en lærer stadig noe nytt, takk for den infoen, og ja, det er ikke bare enkelt å holde kontroll på dette med benevnelser. Selv ikke på vanlige IBM kompatible maskiner er det like enkelt med alle UV og M og XUV og alt det derre av betegnelser på CPU.

 

Jeg er selv opprinnelig PC-bruker, men kjøpte meg en 12" iBook G3 på grunn av størrelse, støynivå, pris og batterilevetid, og den har ikke skuffet på noen av disse områdene. Den er veldig prakitsk i en studiesituasjon. Jeg kan godt ha maskinen oppe på lesesalsplassen hele dagen uten å måtte sette i kontakten. Da bruker jeg den selvfølgelig ikke konstant, og den går i hvilemodus nå og da, men det er mer enn jeg kunne forvente av den forrige bærbare PC'en jeg hadde (uten mobile-prosessor, da).

 

Det høres meget bra ut, og det er vel såpass lite lyd at det ikke forstyrrer så mange andre? Var og greit å få litt direkte sammenligning med Bærbar "PC".

 

Når det gjelder hvitfargen, så har jeg ikke merket særlig til at den blir styggere. På området hvor man hviler hendene har det selvfølgelig en tendens til å bli litt skitnere enn ellers, men det kan man tørke av. Man ser overraskende lite til riper på plasten, selv om det etterhvert blir en del av dem. Verken min maskin (G3) eller kjæresten sin (G4) ser så veldig annerledes ut enn da de var nye, såfremt man ikke tar frem forstørrelsesglasset.

 

Ser man det, hvor lenge har dere hatt maskinene deres da? Og ja, det er klart at det vil bli litt svett og fett og slikt, men som du sier, det er derfor man har vaskemuligheten.

 

Noen nevnte innsynsvinkel. Denne er svært god både på min og kjæresten sin. [..snip mulig forklaring ..]. Det at det er dårlig innsynsvinkel bør dog ikke være noe stort problem med tanke på bruksområdet for en 12 tommers iBook til (man kjøper seg ikke 12" skjerm for å bruke den som prosjektør).

 

Det er sant, og som du sier, innsynsvinkel og begrensninger i denne trenger ikke nødvendigvis å være et problem. JEg har som sagt ikke tenkt å gjøre noe spesielt skremmende mye annet enn å skrive på den. Filmer ser jeg på DVD-spilleren og bilder ser jeg på PCen.

 

Overgangen fra PC (Linux/XP) har ikke vært spesielt smertefull for det jeg driver med, nemlig å skrive, men skal man nerde mer aktivt, så er det selvfølgelig nye tenkemåter å sette seg inn i. Det er imidlertid bare gøy, og OSX med Darwin (UNIX) gir jo Mac en dimensjon som ikke fantes før. Tidligere var det jo litt vondt for en geek å være bundet av et noe begrenset grensesnitt.

 

Joda, det er først og fremst det å skrive som blir min hovedgrunn til å ta i bruk en slik datamaskin så det skal nok gå greit, og som du sier, litt utfordring er bare kos. Så lenge man lærer noe nytt.

 

Jeg tror dette er den nyttigste laptopen jeg noen gang har hatt, og skreddersydd til studiebruk.

 

Høres ut som alt er bare blomsterenger og en duft av honning jamnt over. Ingen problemer overhodet med denne maskinen?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Et problem. Apple er notorisk dumme og kranglete på support-siden. Det rådes at du kan finne ut hva som er feil, og om dette er et kjent problem FØR du ringer Apple Support. Første gang jeg fikk en feil på min PB fikk jeg rede på at det var et velkjent produksjonsproblem fra forumene til Apple. Ringte AppleSupport og beskrev problemet:

-...og når jeg legger hendene mine ned eller maskinen har vært på en halvtime kommer det masse gule prikker opp på skjermen.

-Dette problemet har vi aldri hørt om før.

-Jo, det har dere.

-Ja, det har vi, det er et velkjent problem, jeg sender en eske så du kan sende maskinen inn til raparasjon.

 

Inkompetente reparasjonsfolk og vrange support-folk har gjort at jeg ikke lengre har Mac, men maskinene er enda fine, de...helt til du treffer et rottent eple...

Lenke til kommentar

Jeg kjøpte min maskin på Mac&carry dette gjorde jeg fordi jeg som student ved UiB får 9% (blir nesten samme pris som apple.no) avslag på produkter fra apple og fordi jeg hadde leste om dårlig support. Tror det kan være greit å ha et mellomledd å forholde seg til som videre kan "føre sak mot apple" hvis de skulle slå seg vrange.

 

Ellers nevnte jeg det med innsysvinkel fordi iBooken er min en eneste maskin og det hender at det er flere som ser på bilder m.m på den, men innsynsvinkelen teller nok ikke så mye for mange:)

 

Maskinen er serdelse stille dersom man ikke kjører den for hardt (spilling m.m).

 

En ting jeg synes er litt merkelig er visualiserings tingen i iTunes, når jeg starter denne mens jeg hører på en sang "hakker" det i sangen idet visualizeren starter. Trodde ikke dette skulle skje siden jeg har en relativt ny/kraftig maskin. Noen andre som har merket dette?

 

~Jostein

Lenke til kommentar
Inkompetente reparasjonsfolk og vrange support-folk har gjort at jeg ikke lengre har Mac, men maskinene er enda fine, de...helt til du treffer et rottent eple...

 

Ja, litt dumt. Men men, vi får se. Får satse på at om jeg kjøper den maskinen så har jeg min vanlige flaks og får ingen problemer. Naivt? Kanskje.

 

Får en av disse vakre maskinene selv enten på lørdag eller neste uke. Gleder meg som en liten unge.

 

Høres bra ut, hadde du giddet dele dine erfaringer som "ny bruker" på den maskinen?

 

kjøpte min maskin på Mac&carry dette gjorde jeg fordi jeg som student ved UiB får 9% (blir nesten samme pris som apple.no) avslag på produkter fra apple og fordi jeg hadde leste om dårlig support. Tror det kan være greit å ha et mellomledd å forholde seg til som videre kan "føre sak mot apple" hvis de skulle slå seg vrange.

 

Ellers nevnte jeg det med innsysvinkel fordi iBooken er min en eneste maskin og det hender at det er flere som ser på bilder m.m på den, men innsynsvinkelen teller nok ikke så mye for mange:)

 

Maskinen er serdelse stille dersom man ikke kjører den for hardt (spilling m.m).

 

Tror kanskje du har rett iht det med mellomledd. Vurderer selv å kjøpe min (om det nå blir til det) på eplehuset.no selv om de har en ekkel og irriterende flash-basert webside :)

 

Når det gjelder det med innsynsvinkelen så setter jeg pris på at du deler det med andre selv om kanskje ikke alle andre vil få de samme problemene av forskjellige grunner.

 

Spilling kommer jeg nok ikke til å gjøre, så da ser det ut som jeg får meg en riktig stille og koselig maskin da, når og hvis dette innkjøpet gjøres.

Lenke til kommentar
Fikk min nydelige iBook i dag. Har kun fått brukt den en times tid, men så langt er jeg kjempefornøyd. Alt oser av kvalitet. Har ikke fått brukt den lenge nok til å komme med noen konkrete erfaringer, men førsteintrykket er særdeles godt. :)

Det høres bra ut, ser frem til du kommer lengre ned i materien.

Lenke til kommentar

Når det gjelder det med support...

 

Samboeren min har en 12" powerbook som han kjøpte på apple.no i oktober, og han fikk etterhvert problemer med cd-romen. Etter å ha prøvd ut forskjellige ting på hjelpesidene til apple og funnet ut at det ikke hjalp, ringte han support. Han fikk avtale om at de skulle hente den på døra på en torsdag. De kom på onsdag (dvs en dag før de skulle), og han fikk den på døra igjen allerede fredagen etter! Og alt virka som det skulle. Synes ikke to dager på å fikse en feil er noe å klage på akkurat. Er vel ca en måned siden dette skjedde, så mulig de har bedra supporttjenesten sin?

Lenke til kommentar

Jepp, bare å spørre hvis det er noe dere lurer på også. :-)

Tja, jeg tar sjansen jeg... :)

 

Har du prøvd å installere noen av disse programmene:

- Dreamweaver

- Photoshop

 

Jeg har hørt (og vært vitne til) at Mac generelt sliter, spesielt med Dreamweaver. Så jeg er interessert i tilbakemeldinger på dette.

Lenke til kommentar

Har ikke prøvd de, men det kan jeg sikkert få fikset etterhvert. Jeg er ikke spesielt dyktig til å bruke de da. Installerte Reason for litt siden. Funket perfekt, selv på de største låtene mine, hvor jeg trodde jeg kom til å slite pga. ram (har bare 256MB for øyeblikket, skal oppgradere når lønningen kommer).

Lenke til kommentar
Har ikke prøvd de, men det kan jeg sikkert få fikset etterhvert. Jeg er ikke spesielt dyktig til å bruke de da. Installerte Reason for litt siden. Funket perfekt, selv på de største låtene mine, hvor jeg trodde jeg kom til å slite pga. ram (har bare 256MB for øyeblikket, skal oppgradere når lønningen kommer).

Jasså. Hvordan gikk det med overgangen og konverteringen av PC-sanger til Mac Reason da?

Lenke til kommentar

Heisann, tenkte eg skulle slenge inn mine erfaringer. Fikk nå min Powermac for en kort måned siden og er veldig fornøyd.

 

Jeg har brukt windows siden 95'rn kom og er ganske dreven på den, men må si at overgangen til Mac OS X ikke er så aller gale egentlig, er litt uvant med plasseringer på filer, navn på programmer og "start menyen" er annerledes enn det jeg er vant til. Har ikke hatt noen problemer enda som jeg ikke har funnet ut av uten å se i "hjelp dokumentene" er da småting som hvordan gjøre instillinger og sånnt da.

 

Innstallasjonsprogrammene er vidt forskjellig ifra windows, men pokker så jeg begynner å få sansen på hvor enkelt og smertefritt det er å installer og fjerne programmer.

 

Dreamweaver og Photoshop fungerer helt flott på mac'n merker lite til ingen forskjell ifra pc'n min.

 

Ja, min powerbook blir varm på undersiden men ikke verre enn at jeg kan ha det på fanget uten ubehag (kanskje litt svette? :) men kommer handy med i vinter :) )

 

Batterilevetiden er ca 4 timer med airport extreme og bluetooth aktivert og i bruk. (elsker å få opp sms på mac skjermen - innebygd funksjon i adresseboka) Min erfaring med airport extreme er at det er latterlig enkelt å finne, logge inn og bruke windows/linux nettverk.

 

Nå bruker jeg stort sett bare office pakken på skolen da, og ikke noe prosessorheavye programmer så merker lite til ingenting til støy ifra mac'n.

 

Har ikke hatt den så lenge og ei heller tatt an skikkelig til verks så har ikke oppdaget eller opplevd noen problemer ( ikke en eneste hang up eller kræsj heller) Regner med problemene kommer etterhvert :)

 

Er ganske trøtt og sliten så var vanskelig å konsentrere seg igjennom dette innlegget, men ville nå bare slenge inn noen av mine ferske erfaringer. Angrer ikke på mitt kjøp! enda i alle fall :)

Lenke til kommentar
Reason låtene funker mer eller mindre automatisk her, må bare endre på hvor jeg har lagt samples osv.

 

Må bare si at jeg blir bare mer og mer glad i denne lille saken. Storkoser meg med den. Merker at en ram-oppgradering er på sin plass, men det er bare en uke unna. :-)

Åh ikke verre? Vet at Reason ikke er så snill med meg på PCen etter jeg puttet inn en ny HD. Den ber meg finne hver delsample av samplen, så et piano kan være at jeg blir nødt til å peke på 10 forskjellige delsamples...

Lenke til kommentar

Jeg kan komme med en kort utalese angående OS X, satt opp i mot XP. Har selv brukt PC siden jeg kunne krabbe (og skru og mekke) og 086'ene hagglet veggimellom på gutterommet. Har fulgt prosessen fra tidlige DOS versioner og opp til XP som det er i dag. Har også vært innom linux.

MEN jeg kan ikke annet en å skryte HEMNINGSLØST av OS X! Siden jeg begynte å bruke det på jobben har jeg blitt helt frelst! hrem ... litt mere konkret:

 

- Det bygger på UNIX (sørger for stabilitet som ikke kan sammenlignes med XP) og åpner muligheter for alle som er litt inn i linux (X11, kan bruke linux programmer)

 

- Utrolig enkelt og lett, aldri problemer med og finne fram, og er det mot all formodning noe du ikke skulle finne ut av, så funker hjelpesystemet perfekt!

 

- Lekkert! Går ann å skinne og fikse på akkurat som du vil, utrolig deilig. Grafikk som får deg til å føle deg trygg ... nei, det er ikke tull! XP har jo på en måte grei grafikk, men ikke på langt nær samme "utstråling" og kvalitet.

 

- Genialt! Genialt! Genialt! (kort oppsumering) .... må nok legge meg nå

 

Om ikke lenge er jeg den stolte eier av en PB 12"!

 

*rave rundt i lykkerus, mens jeg prøver å treffe senga...*

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...