Gå til innhold

Minnebrikke til Ixus 400


Anbefalte innlegg

Jeg skal kjøpe meg en ny minnebrikke til mitt Ixus 400 og lurer på to ting:

 

- Jeg skal på en 10 ukers tur i asia der jeg ikke vil ha tilgang til PC, og trenger derfor en minnebrikke som ikke må tømmes i løpet av denne perioden. Hvor stor brikke trenger jeg? 256 MB, 512 MB eller 1 GB? Pleier ikke ta veldig mange bilder normalt, er vel typisk "gjennomsnittsbruker" tenker jeg (om noe slikt finnes...)

 

- Hva koster noe slikt (som du vil anbefale)? Vil ikke være gnien og kjøpe søppel, men har heller ikke behov for det beste på markedet...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det kommer jo helt ann på hvor mange bilder du vil ta. Jeg regner med at du holder høyeste oppløsning og laveste kompresjon på bildene du tar (plutselig kan du ta ett blinkskudd som du vil lage forstørrelse av), og da vil du med Ixus 400 få omtrent halvparten antall bilder som det er megabyte på minnekortet. Altså vil du få ca. 250 bilder på en 512MB minnebrikke. Man kan nemlig regne med gjennomsnittlig ca. 0,5 megabyte pr. megapixel i beste kvalitet.

 

Ellers finnes det cd/dvd brennere med minnekortplass så du kan brenne over minnekortet ditt på CD eller DVD i løpet av turen, eller små harddisker med minnekortplass. I det lange løp, og hvis du skal ta maaange bilder, vil det bli billigere enn mange minnekort. Ellers, hvis du skal til ett forholdsvis sivilisert område en gang i blant, vil jeg tro at enkelte fotobutikker har mulighet til å brenne over minnekortet ditt på CD... brenn da helst to stykker... en du sender hjem, og en du tar med deg videre på turen. For sikkerhets skyld.

 

EDIT : Hva du skal kjøpe? Du behøver ikke høyhastighetskort, men hold deg til Sandisk og Lexar. De er mest stabile, og stabilitet er det viktigste når du er på reise så du ikke mister bilder fra flere ukers fantastisk ferie.

Endret av Afseth
Lenke til kommentar

Selv skaffet jeg meg en portabel harddisk med batterifunksjon og minnekortleser:

 

X'S-Drive II

 

Denne er helt glimrende, men er en harddisk-løsning da, ikke alle som liker slik leamikk på tur :)

 

Prisen er ca. tusenlappen for selve enheten, men den trenger også en 2.5" harddisk så prisen blir noe mer.

 

Mye billigere å skaffe seg ekstra brikker og tipset til Afseth er jo helt glimrende, stikke innom en fotobutikk og brenne cd og så postlegge hjem. Du skal vel ikke ut i svarte skauen i Asia heller :)

Lenke til kommentar

Det er ellers ikke noe problem å kjøpe minnekort i Asia

Da kan du bare kjøpe ettersom behovet er.

Prisene er litt billigere enn i Norge

Sandisk er en sikker vinner over hele Asia

Var der nede i 4 uker fylte 2 minnekort a 256 Mb

på min s 400

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...