Gå til innhold

Corel Linux og 3com MHZ


Anbefalte innlegg

Har en gammel compaq armada 1700 liggende som jeg har installert Corel Linux på (min første linux-inst.... nå i kveld!!). Jeg har et 3com megahertz (3cce589et) pcmcia nettkort i denne, men det ser ikke ut til at driveren for denne fulgte med installajonen. Lampa på kabelen lyser ikke og jeg får ikke pinga hverken ut eller inn (Network unreachable). Den lyste forøvrig under installasjonen og jeg har fått lagt inn ip-adresse og slikt

 

Så kommer spørsmålet mitt... Veit noen av dere om en driver til dette kortet for linux? Fant ingenting på 3com.com, men kanskje det finnes noe lagd av andre.

 

Jeg er totalt grønn på linux, så for det jeg veit må kanskje kortet aktiveres på en eller annen måte, men at jeg ikke har gjort det. Det jeg har sett så langt ser bra ut i forhold til M$ vinduer!

 

Håper noen kan hjelpe meg!

 

Magnux

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

For å få nettverks kortet til å funke må du:

 

1. logg inn som root (for å få rettigheter til det vi skal gjøre nå).

 

2. skriv: modprobe 3c* (dette for å laste driveren til kortet)

 

3. skriv: ifconfig eth0 10.0.1.4 netmask 255.255.255.0 up (Bytt ut ipaddresse og netmaske med det du ønsker eller ip'en du eventuelt har fra en nettoperatør).

 

Etter hvert som du begynner å bli litt vant med linux, så kan du kompilere driveren inn i kernelen, og sette opp netverks kortet til å starte automatisk, men ikke tenk på det nå...

 

 

mvh

 

Oskar

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...