Gå til innhold

Skjermkort på Green 556


Anbefalte innlegg

Jeg har nettopp kjøpt meg en Green 556 fra Multicom. Jeg bestillte en med ATI Radeon 9600 skjermkort med 64 MB minne. Det jeg lurer på er om jeg vil være i stand til å spille spill som f.eks FarCry o.l. med dette kortet. Hvis ikke, er det dyrt å bytte det ut med et Radeon 9600 128 MB?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

- Det er relativt liten forskjell på et 64 MB til 128 MB skjermkort pr IDAG, dette er imidlertid noe man antar vil forandre seg fremover. Forskjellene blir uansett enda mindre på en laptop, da man grunnet kortets GPU ikke kan kjøre spill med samme kvalitetsinstillinger som på en stasjonær pc/stasjonært skjermkort. For å si det på en annen måte: Man vil ha større effekt med å gå fra 64 til 128 RAM på skjermkortet i en stasjonær PC en i en laptop.

 

- Når det gjelder å bytte skjermkort i fremtiden, vil jeg anta at du bare får ringe Multicom og høre med dem. Foreløpig tyder ting på at skjermkort for bærbare kun blir solgt til forhandlere/produsenter som selv setter sammen laptops, mange håper at dette er noe som vil forandre seg.

Lenke til kommentar

Problemet med bærbare og skjermkort er at de som regel integreres i hovedkortet.

Noe som igjen ikke gjør det mulig å skifte det. Selv om ATI sine kort er "pin" kompatible; altså i teorien går det an å lodde av den gamle og putte i en ny

:scared:

 

Det finnes noen produsenter, og jeg regner med at flere vil gjøre det etterhvert, som separerer ut skjermkortet i egene moduler som kobles via en kontakt til hovedkortet. Det skal da gå an å kjøpe et nytt skjermkort og plugge det inn.

Så kommer det litt an på hvilke restriksjoner som ligger i bios (altså om ikke hele sulamitten kræsjer når man putter inn en annen brikke). Som sagt skal dette egentlig ikke være et problem, iallefall med ATI som lager alle brikkene sine pin kompatible. Noe som også Nvida har begynt å gjøre... så jeg regner med at hvis produsentene legger grafikk kortet på en ekstern plate så er det mulig i fremtiden og bytte det ut....

 

Prosessor er det ikke noe problem å bytte, de fleste nye hovedkort for Pentium-M støtter også de nye Dotham prosessorene... så det er bare å dytte inn det man vil ha...

 

Når det kommer til RAM på grafikk kortet henger dette (stor forenkling) som regel med at ved høyere oppløsning trenger man mere ram for å lagre grafikk dataene.

Men forskjellen mellom f.eks ATI 9600 med 64Mb og 128Mb, går også på noe høyere klokkefrekvens.

 

Lerun

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...