Gå til innhold

D70 m.18-70linse bestillt,- hvilket ekstrautstyr?


Anbefalte innlegg

Hei.

 

Har bestillt Nikon D70 med 18-70 linsa, får det forhåpentlig vis til helgen.

Fra før av har jeg et 256Mb minnkort, men har tenkt å kjøpe et større et,- 512Mb.

 

Lurte på om det er noe annet utstyr jeg bør ha (som ikke er så kostbart) ?

 

Har tenkt litt på å kjøpe en bag å ha kameraet i, er det noe annet jeg trenger?

Endret av the_c
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Lurer på det samme selv...

Ser at noen anbefaler UV-filter. Men her er jeg helt blank, hva gjør et UV-filter? Er det for å beskytte kameraet eller for å ta bedre bilder, noen som vet?

 

Ellers så planlegger jeg å kjøpe:

Blitz (Nikon SB-600)

Stativ (Manfrotto)

Ekstra batteri

Ekstra minnekort

Kameraveske (med plass til kamera med standardobjektiv)

Stor kameraveske (med plass til litt utstyr)

Og et par objektiver (macro+tele)

 

Mvh C

 

PS! Hvor har du handlet siden du kanskje får det allerede til helgen?

Lenke til kommentar

Du trenger en bag, Lowepro Nova 2 AW anbefales for eksempel. Og så er et UV filter kjekt å ha for å beskytte frontelementet på objektivet ditt. Feks Hoya HMC Super UV (67mm).

 

Hva med noe renseutstyr for objektiv, speil og CCD?

 

Og hva med et teleobjektiv, et makroobjektiv og en ekstra blitz?

Endret av kai_frode
Lenke til kommentar

En skikkelig motlysblender synes jeg er bedre enn et UV-filter. Den bør du ha for å hindre kraftige reflekser på skrå inn mot linseelementet.

 

Et UV-filter øker reflekser (mer glass) i linsesystemet, og dersom det knuses får du garantert skade på linsa.

(UV-filter filtrerer bort ultraviolett lys)

Lenke til kommentar

Men får du en ripe i UV filteret koster det bare 500 kr for et nytt. En ripe i frontelementet på objektivet er dyrere.

 

Og "det" som eventuelt knuser et UV filter slik at det fremre linseelementet i objektivet blir skadet, ville vel også ha knust/ødelagt/ripet objektivet når du ikke har et UV filter.

Lenke til kommentar

Takker for alle svar.

 

Blir vel til at jeg kjøper bag, uv-filter og minnekort nå.

Så får vi se på ekstra blits, stativ og kanskje noen nye linser når skatte- og feriepengene kommer.

 

[Off topic]

Gleder meg som en liten unge til det nye kameraet kommer. Har et coolpix 2500 fra før, men klarte å rote bort laderen til kameraet. Har undersøkt med flere butikker, og prisen på en ny lader ligger på 800-1000 kroner. Har lenge ønsket meg speilrefleks, og med familieøkning til våren var saken klar. Kamera må vi ha, og det er like greit å handle noe ordentlig først som sist.

 

 

@Casle:

Handlet hos Netshop.no, de har i skrivende stund 5 kit (D70 + 18-70) igjen.

Lenke til kommentar

Vi er visst mange som tenker på det samme.... Selv står jeg i kø og må belage meg på venting for levering av mitt kamera. Mange gode tips på tilleggsutstyr over, men er det andre enn meg som tenker på "ekstrem vidvinkel" ("sirkulær" eller "diagonal" fisheye)?

Lenke til kommentar
Et UV-filter øker reflekser (mer glass) i linsesystemet, og dersom det knuses får du garantert skade på linsa.

(UV-filter filtrerer bort ultraviolett lys)

 

Jeg har en Canonlinse 75-300mm som av en eller uforklarlig grunn falt av kameraet mitt, rett i svaberget. UV-filteret knuste, mens linsen fikk ingen andre skader. Det eneste er at "UVfilter-ringen" sitter bom fast til linsen.

 

Så et eller annet filter er absolutt å anbefale, det er en billig forsikring!

 

Mvh AW

Lenke til kommentar
Og er det stor forskjell i kvaliteten på UV-filtre?

Jeg ser at noen koster nesten 600,-, mens BH Photo selger no name UV-filter (67mm) til $15.

 

Mvh C

Noen er såkalt "multi-coated". Disse forhindrer reflekser og har bedre glasskvalitet slik at kvaliteten på bildene ikke blir forringet som en følge av at du bruker UV filter.

 

De billige er nok ikke multi-coated, og kan altså føre til reflekser i bildene og forringe bildekvaliteten noe.

 

Vil anbefale deg å kjøpe de dyre, som er multi-coated. Hama/Hoya lager bra filtre, og de originale Nikon filtrene er helt knall.

Lenke til kommentar
Men kan et UV filter brukes når som helst og hvor som helst, eller har det best effekt ute og ødelegger litt for bilder innendørs? Jeg kjøpte meg selv et Hoya 67mm PL-CIR UV filter til min D70.

Ehm..

 

Er det et vanlig UV-filter, eller er det et sirkulært polariseringsfilter?

 

Mvh

Kjetil

Lenke til kommentar

Generelt ville jeg ikke kjøpe for mye på en gang, men heller vektlagt kvalitet. Kamerahuset er av strålende kvalitet og linsen du har valgt er også meget bra (finnes enda bedre til svært mye kroner, men meget god kvalitet for pengene). Sørg for at alt du setter på eller putter inne dette kameraet er av like god kvalitet! Det er etter mitt syn galskap å spare noen hundrelapper her og ødelegge hele investeringen.

 

Kjøpte et UV filter av god kvalitet for å beskytte linsen primært.

 

Pass på å kjøp nok minnekapasitet og med bra hastighet - se egen diskusjonstråd om dette der jeg har lagt inn innlegg. Det som er så deilig med D70 er at du har en uttrolig rask reaksjonstid. I forhold til tidligere kamera tar jeg vesentlig flere bilder fra hver hendelse - gjerne flere av samme motiv. F.eks. portrett for å fange det riktige ansiktsuttrykk. Kan sortere og slette i kameraet, men liker best å gjøre det på PC. Jeg har kjøpt 1 GB Sandisk Ultra II.

 

Anbefaler sterkt å bruke RAW formatet for å få maks kvalitet og fleksibilitet. Du kan evt. starte med den enkle konverteren som følger med kamerat. Selv om dette gir noe begrenset muligheter i forhold til mere proffe RAW konverterere sikrer dette at du nå får digitale negativer som du på et senere tidspunkt kan trylle med... Jeg har kjøpt Nikon Capture for dette, men vil bruke denne i kombinasjon med Photoshop Elements jeg hadde fra før. Så får vi se om jeg senere investerer i fullversjon av Photoshop CS.

 

D70 har meget bra batteriekapasitet (en helt annen verden en et vanlig kompaktkamera) og i tillegg følger en batterieholder for vanlig batterier som du kan ha som backup. Jeg ville droppet denne i første omgang hvis ikke du planlegger lengere reiser uten lade muligheter.

 

Noen anbefaler en kortleser for hurtigere nedlasting til PC og spare batteriekapasitet. Jeg nøyer meg i første omgang med kabelen som følger kameraet.

 

I tillegg har jeg kjøpt en miniveske slik at kameraet med kit-linsen er beskyttet på turer etc. Regner med å kjøpe en bag eller ryggsekk etterhvert når jeg senere kjøper telelinse m.m., men en slik enkel veske for "normalobjektivet" tipper jeg vil være nyttig uansett.

Lenke til kommentar
Generelt ville jeg ikke kjøpe for mye på en gang, men heller vektlagt kvalitet.

Er enig i dette.

I dag har jeg kjøpt meg et Hoya Multi-coated uv-filter og en Lowepro veske/bag.

Blir nok til at jeg sender inn en bestilling på et Sandisk 512MB ev. 1014MB i løpet av de første dagene.

Lenke til kommentar

Angående Blitz,-

Var i snakk med en lokal fotobutikk, og de sa at det var mye penger å spare på å ikke kjøpe en nikon blitz, men heller gå for et annet, billigere merke (husker ikke hvilket merke han foreslo).

 

Hva tror dere,- er nikon blitser bedre optimalisert for nikon kameraer, eller vil et billigere merke gjøre samme nytten? Vil man merke noen forskjell?

Lenke til kommentar

Er ikke så mye forskjell på Nikon blitser og uoriginale, men merk at de aller færreste blitser passer til D70. Til nå er det kun Nikons originale SB600 og SB800 som er tilpasset D70. Tror ikke det er produsert noen uoriginale enda som passer på D70.

 

Til D100 og de andre digitale kameraene til Nikon, tror jeg du kan finne uoriginale blitser med DX systemet, som de andre digitale kamerane trenger.

Lenke til kommentar

Når det gjelder UV-filteret (Hoya HMC), så finnes det også i "ultra thin"-utgave. Når er det et poeng? F.eks. hvis linsa er fish-eye/vidvinkel og buer for mye utover? Passer det med vanlig HMC uv-filter på 18-70mm-objektivet til D70?

 

Hvis ultra thin ikke er nødvendig kan jeg sikkert spare litt der (må jo kjøpe 3 filter; 58+62+67mm for hhv. makro-, tele- og kit-objektiv...)

Endret av anderfo
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...