Gå til innhold

Vurderer Olympus Camedia C-750 UZ


Anbefalte innlegg

Hei,

Jeg har lenge ønsket meg et digitalkamera og ettersom jeg nå har litt penger å bruke tenker jeg at det er på tide å gjøre kjøpet. Har sett litt rundt på akam.no og funnet ut at Olympus Camedia C-750 Ultra Zoom virker som et godt valg. Det jeg ønsker er god bildekvalitet, lite/ingen røde øyne, mobilitet (eks: trenger ikke ta med docking-stasjon overalt) og god "kamerafølelse." Har sett litt på Casio Exilim EX-Z4, men denne trenger docking-stasjon og virker dårlig når det kommer til å ta bilder av solen.. den er allikevel veldig liten, noe som Olympus kameraet ikke gir særlig uttrykk for. :hmm:

 

Noen forslag/tips til det fremtidige kjøpet mitt? :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei..

 

Hva med Minolta Z1/Z2 (jeg vurderte denne selv, men fant ut den ville bli litt i største laget). Etter min mening er det bedre bildekvalitet her enn på c-750 uz, pluss en betraktelig raskere autofokus, men som tidligere nevnt er det litt stort.

 

Jeg har nå kjøpt Canon Ixus 430, men hvis du ikke klarer røde øyne så kan du bare glemme dette kameraet.

 

Olympus c-750 har fått mye postiv omtale, så dette er nok et godt kjøp også.

 

 

Uansett; lykke til med hva du enn kjøper!!

Lenke til kommentar

Mange takk! Har også vurdert Fujifilm FinePix S5000. Billigere enn Olympus men virker ganske lik på specsen. Selv om Minoltaen virker som et godt kjøp har du nok rett i at den er i største laget. Har vurdert Ixus 500, men etter å ha lest akam testen av denne virket den ikke så god som den fremstår. Men med tanke på størrelse/vekt, er Olympus noe å satse på?

Endret av ozwegian
Lenke til kommentar

Viss du ikke vil ha røde øyne så har C-750 mulighet for extern blitz via

hot shoe. Olympus FL-20 er en liten men bra blitz.

Det fins også større blitzer som er komaptible og som fungerer utmerket med TTL.

Har selv FL20 + Metz 54MZ-3 på C-750. Mulighetene du får med extern blitz er helt utrolige.

Da prisene er temmelig stive her i landet hadde jeg nok vurdert å kjøpe blitz i utlandet. B&H i USA...

+ med C-750 er at det bruke vanlige AA oppladbatterier.

 

Tror ikke du vil angre viss du går for C-750.

Lenke til kommentar

Det vil ikke bli røde øyne automatisk, men alle kompakt digitalkamera sliter med dette problemet. Blitzene på disse kameraene er altfor svake.

Noen er selfølgelig betre en andre.

Inne bilder i litt dårlig lys resulterer fort i røde øyne.

Har ikke hatt problemer med mitt C-750 på utebilder.

 

Viss jeg skulle kjøpt kamera i dag så hadde jeg aldri vurdert kamera uten hot shoe. Da har en iallefall muligheten for extern blitz.

Lenke til kommentar

På C730 får jeg sjelden røde øyne med den innebygde blitzen. Isåfall er det kun på bilder av fulle og/eller gamle mennesker, eller av dyr i mørket.

C730 har ikke hot shoe, men jeg har en liten slaveblitz (Sunpak Remote Lite II) som hjelper mot "problemet" (som jeg opplever så sjelden at jeg ikke oppfatter det som noe problem..)

Lenke til kommentar

Fortsatt ikke helt sikker... vil ha et kamera som er ganske greit å ta med seg og som gir gode bilder. 10x optisk zoom er forsåvidt heller ikke å forrakte... Funker medfølgende programvare på apple osx? regner med at jeg stort sett vil overføre bilder til ibooken min. Prisen er også ganske viktig.

Endret av ozwegian
Lenke til kommentar

Virker som du ikke vet helt hva du vil ha...

Olympusen og Casioen er jo ganske forskjellige kameraer da. Liker du å eksperimentere med manuelle innstillinger o.l., og kan få bruk for zoomen, er vel Olympusen, Fujifilmen eller Minoltaen det rette.

Hvis du uansett bare kommer til å bruke "auto"-innstillingene, kan du like godt kjøpe de små kameraene.

 

Edit: fjerna unødvendig quote

Endret av donjon
Lenke til kommentar

Det hadde absolutt vært gøy å kunne eksperimentere med manuelle instillinger. Problemet er at jeg vil ha mulighet for det men allikevel ha et kamera som er kompakt nok til å kunne ta med seg litt rundt. Litt kresent, men dette blir mitt første digitalkamerakjøp så jeg er ganske usikker på hvilken rettning jeg bør gå.

Lenke til kommentar

Kjøpte c750uz for ca 2 mnd siden, og har tatt flere hundre bilder av menesker, og jeg har vel kun ett par bilder med røde øyne. har funnet ut at dette virkelig er et godt kamera for proffe amatører. Du har mange muligheter med manuelle innstillinger, undervannshus, slave blitz, vidvinkel +++

ville ikke nølt med å kjøpe det. Hvis du vil ha et bedre kamera må du kjøpe 300D etter min mening... :D

Lenke til kommentar
Det hadde absolutt vært gøy å kunne eksperimentere med manuelle instillinger. Problemet er at jeg vil ha mulighet for det men allikevel ha et kamera som er kompakt nok til å kunne ta med seg litt rundt. Litt kresent, men dette blir mitt første digitalkamerakjøp så jeg er ganske usikker på hvilken rettning jeg bør gå.

Bildene jeg har tatt med min C730 finner du her og her, hvis det kan hjelpe deg noe..

Lenke til kommentar

Jeg har en Olympux 50 zoom (5.0 Megapx). Kjempegreit og kompakt kamera. OG med mulighetene for manuell innstilling. Men dette er mitt problem: 95% av bildene tar jeg med automatikk ("grønn sone"). Enkelte hurtigvalg ("sport", "portrett", "motlys", "natt" osv.) er kjapt tilgjengelig på et rulleratt, men selv DE presterer jeg å rote med fordi jeg tar så mange i automatisk modus. Når jeg skal stille blender- eller lukker- prioritering må jeg såpass langt ned i menyene at klokka tikker - og motivet forsvinner eller de jeg er sammen med har pakket sammen.

Jeg er selvsagt ingen "flink" fotograf, men jeg har en god del erfaring fra den gode, gamle analoge speilrefleksalderen. Men muligheten for manuell innstilling på MITT kompaktkamera er altså såpass lite intuitivt at brukerterskelen blir for høy for meg. Jeg glemmer det fra gang til gang......

Min løsning er å kjøpe et digitalt speilrefleks nå for de gangene jeg vil komponere skikkelige bilder selv. Jeg skal fortsatt ha med mitt kompaktkamera på turer hvor vekt og volum betyr mye. Hvis du (ozwegian) virkelig ønsker manuelle innstillinger ville jeg tenkt på et digitalt speilrefleks eller Sony F828. Hvis ikke du vil ha noe så stort så velg et kompaktkamera med hurtig tilgjengelig nogenlunde velfungerende auto-valg for de vanligste situasjonene (som sagt portrett, motlys, strand, innvendig belysning osv).

Håper ikke kritikken fra de andre Forum-medlemmene blir FOR stor nå. Jeg deler min personlige erfaring. Det kan være medlemmer der ute som kan fortelle om sin FULLE utnyttelse av kompaktkameraenes manuelle innstillinger.

Lenke til kommentar

Har etterhvert skjønt at det er vanskelig å få det man kanskje ville karakterisert som et "kompakt speilrefleks" - noe som jo er en selvmotsigelse. Har derfor gradvis blitt dratt mot digitale speilreflekser og tror dette kan være et godt kjøp og en god investering. Da kan jeg få noe mer fotoglede enn jeg får nå med det meget enkle analoge kompaktkameraet jeg bruker. Takk for at dere deler erfaringer! :) PS: Fine bilder anderfo!

Lenke til kommentar

Melder meg også inn med anbefalinger av C-750. Er meget fornøyd, og det blir lite røde øyne. Jeg har også sett en rimelig uoriginal blitz, tror det var Vivitar, til under tusenlappen, og vurderer det sterkt. Kameraet tar utrolig flotte bilder fra 3 cm (!) og oppover. Se Tronds Galleri for eksempler.

Et virkelig godt kjøp.

Endret av manskow
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...