Gå til innhold

Film: The 25 million run *ny film*


Anbefalte innlegg

Heh, takker for respons. Skal se en film nå, så dette blir MEGET kortfattet. Vi har tenkt til å gå til anskaffelse av en lydbom, så det åpner andre muligheter - helt annerledes filming, f.eks. Blir spennende å jobbe med. 3600,- koster det. Dvs. at vi skal selge vafler og kaffe på gata, og tjene opp pengene. Vi sto fra 08:00 til 15:00 en gang, og da tjente vi 1600,- To slike dager og vi er i boks.

 

Vi skal sørge for å ta all kritikk til etterretning!

 

Takker forresten for komplimentet om at vi er de flinkeste 14-åringene i landet! :) (Vel, alle er stort sett 15, men pyttsann :p )

Endret av c_u_m8
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Aarrrgh!!!

 

Jamen kjøp nå for fader ikke en LYDBOM til 4000 spenn når dere verken har stativ, reflektor, eller MIKROFON engang!!! Et større batteri, flere linser, hva som helst!! En mikbom improviserer dere utrolig lett med litt gaffa og en sånn sammenleggbare svaber-stang! Jeg lover det funker ekstremt bra!

Lenke til kommentar
Heh, altså, det er det vi planlegger.

 

Skal finne en lang stang, og feste fast en mikrofon. Om du skjønner.

 

Reflektor? Hva er det? :ermm:

Den bruker du til å reflektere lys.. :)

 

Det er veldig fint om du filmer med lys bakgrunn - da kan du bruke reflektoren til å reflektere lys i fjeset på skuespilleren slik at han kommer med i bildet.

 

- Reflektor er MEGET nyttig. :)

Lenke til kommentar

Lydteknikker, du "anbefaler å lese boken Videologi av Finn Jacobsen". Gjelder det også for nybegynnere som kun filmer familiens gjøren og laden? Eller anbefaler du andre bøker/nettsider for gode tips om hvordan man kan luke bort de verste feilene?

Lenke til kommentar

ousman8: jeg tror du kan benytte deg av denne nettsiden: www.photozone.de som er en tysk nettside (men PÅ engelsk :)) om stillbildefotografering... Prinsippene er de samme for video også, men på video kommer i tillegg kravet om at kameraet skal være STABILT!!! Mange glemmer å holde kameraet rolig mens dem filmer, og resultatet er 1 stk kvalm familie som ser feriefilmer som bumper opp og ned på skjermen.

 

Bare klikk deg inn på "techniques" og lær! Tar en dag å få inn teorien, så et par år med praksis og så er du en skikkelig fotograf resten av livet.

 

I korte trekk lær deg:

-manuelle kontroller (fokus, lukker, blender, hvitbalanse og ISO, eller tilsvarende på engelsk: focus, shutter, aperture, white balance and ISO... Merk også at ISO i videosammenheng er det samme som "gain")

-gyldne snitt

-hold kameraet rolig og med vannrett horisontlinje

 

Vips: det var alt du trenger som vanlig bruker.... Og proff og forsåvidt... Ser mange her på fjernsynslinjene på Høyskolen i Lillehammer som ENDA ikke har lært seg de mest elementære videofoto-prinsippene. Det til tross for at det faktisk er så enkelt som jeg beskriver ovenfor (tar noen måneder å få det "helt inn" da men likevel).

Endret av Ursa
Lenke til kommentar
foreslår å ha rulleteksten til slutt istedenfor i starten!

Men hvor mange er det som gidder å følge med på rulleteksten hvis den er på slutten av filmen? Kanskje noen få, men de fleste slutter å se på. Smart å ha rulleteksten på starten synes jeg!

Jeg synes helt ærlig der er irriterende. Får nesten lyst til å droppe hele filmen. Rulleteksten skal være til slutt, slik at de som er intresserte ska kunne se hvem som gjør hva. Men vanligvis gir folk en god en.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...