Gå til innhold

XP pro eller home


Anbefalte innlegg

Har søkt i forumet men ikke funnet svar.

Er det noen forskjell på Windows XP pro og home i PRAKSIS?

 

Jeg bruker PC'n som mange andre til surfing, spilling, LAN.

Har et trådløst nettverk hjemme med to PC'er som begge kjører XP pro.

 

Har bestilt meg en bærbar der det følger med XP home.. tenkte at det ikke var noen vits å legge 700,- ekstra i pro-versjonen.

Tok jeg feil?

 

Har hatt et inntrykk av at pro anbefales men vet ikke hvorfor og hva som evt. er forskjellen.. samt om den har noen betydning.

Endret av immo
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

hei.

 

det er ikke store forskjellen på de to nei. i Windows XP PRO er det en funskjon som heter Remote Desktop. (kommer ikke på hva det heter på norsk) denne funskjonen finnes bare i PRO versjonen. denne gjør at man kan koble seg opp mot en annen XP PRO maskina å fjernstyre den fra din egen pc. hvis du skjønner. eller er PRO versjonen beregnet mest på Bedrifter og sånne ting. nettverk og div. pluss mange flere funskjoner som ikke Home edition har. for min del så bruker jeg Windows XP PRO hvis jeg absolutt må bruke XP, vet ikke hvorfor jeg bruker XP PRO men det har bare blitt sånn. til vanlig bruker jeg Windows 2000 PRO. hvis du ikke driver med masse admin greier og sånne ting så tror jeg du trenger bare Windows XP Home edition.

Lenke til kommentar

Det er mange forskjeller mellom Home og Pro, men Home er primært tiltwnkt hjemmebrukere med frittstående maskiner eller et enkelt LAN hjemme. Hvis du søker litt på forumet het så ser du at det en del som har problemer med deling av filer hvos Home Edition er med og det skyldes delvis at man ikke kan deaktivere Enkel fildeling (simple file sharing) i Home Edition. Dette kan potensielt bli et problem siden du kjører du pro-maskiner. Du kan jo se om disse to bruker enkel fildeling eller ikke.

 

Det er også mindre muligheter for å skreddersy Windows siden du ikke har tilgang til lokal Group Policy i Home Edition.

 

Tenkte du kanskje ville vite om det.

 

edit: Om prisforskjellen melom Home og Pro er verdt det er det ikke et enkelt svar på.

Endret av ob1
Lenke til kommentar

Den størtste forskjellen på pro og home er at home har bedre støtte for nettverk. Det er helt greit å bruke home i et hjemmenettverk hvor man som regel kjører arbeidsgruppe hvis man har flere maskiner i nettet. Home har så vidt det jeg vet ikke støtte for domene.

Med filformatet Fat 32 kan du ikke sette de samme delingsrettighetene på filer og mapper som du ville ha fått med NTFS.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...