Gå til innhold

TV-out kabel?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
utgang er jeg desverre ikke sikker på. det er ett geforce mx 440 64ddr kort  ;)

Uten å si det sikkert så synes jeg å huske at de hadde en 7 el. 9 pins utgang som man kunne bruke en vanlig 4 pins S-Video plugg/kabel om man knakk av den lille plastikkbiten som sitter midt i S-Videopluggen.

Har du en S-Video kabel så kan du prøve, fungerer allikevel til vanlig S-Video selv om denne plastikkbiten er knekt av.

Endret av norrick
Lenke til kommentar

S-video kabel er egentlig akkurat det samme som en composite kabel, bare at det er to coaxial kabler istedenfor en. (en for farge, og en for sort-hvitt signal) Begge deler er 75ohm, og begge kan strekkes 100 meter uten kvalitetstap om det er snakk om en OK kabel.

 

Clas Ohlson kablene er helt ok opp til 25 meter. Noe serlig mer enn det så blir de lett påvirkelige av forstyrrelser har jeg sett. En coaxial kabel er uansett godt skjermet.

 

Jeg jobber med TV, og strekker kabel nesten daglig. De TV kanalene du ser på TV kommer i stor grad fra stedet der jeg jobber, og vi bruker lange kabler rett som det er.

 

Å kjøpe en "monster cable" til å bruke fra et skjermkort til TV er skikkelig waste, da kvaliteten på utgangen fra skjermkortet så godt som alltid vil være dårligere enn en hvilken som helst kabel (skytetråd er kanskje ikke godt nok dog).

 

Sitter her med en monitorvegg til ganske mange millioner foran meg akkurat nå, og tro meg, kabling har blitt testet. Vi gikk for billige kabler da vi ikke så noen som helst forandring i bildekvalitet fra de dyrere alternativene. Kom ikke og si at det ikke er mye forstyrrelser her, vi har 300+ datarack i kjelleren her, og RF sendere fra 500MHz til 18GHz på opptil 5KW i samme rom som alt det andre utstyret. At det står et 40-talls parbolantenner utenfor i størrelseorden 3-18 meter i diameter burde ikke hjelpe det heller.

 

Vi bruker riktignok kabler av bedre kvalitet enn Clas Ohlson kabler(våre kabler kommer på kilometers-ruller =) ), men jeg har ikke med egen erfaring sett at så lave frekvenser som det er på et PAL signal skal kunne forstyrres på kabler kortere enn 25 meter. Bruker selv til dels Clas Ohlson kabler hjemme, og når man jobber i min jobb blir man fort kresen på slikt.

 

Konklusjon: Bruk penger på en dyrere TV eller lignende istedenfor. Kjøp kablene på Biltema eller Clas Ohlson.

 

PS: legg ikke kabelen i en "snurr". Dersom man snurrer en kabel, lager man en spole, og spoler spiser forstyrrelser du ikke har lyst på. Det beste er å la kabelen være helt rett, men jeg vet at bedre halvdeler ikke er like begeistret for slike ting som vi ofte er =)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...