Gå til innhold

Koble opp til TV`En


Anbefalte innlegg

HALLO har fyren fått noe som helst hjelp angående problemet sitt?

Ikke det nei, bare en gjeng som krangler om det heter s-video eller s-vhs.

Dere skjønner jo tydeligvis hva dere krangler om så hvis noen sier s-vhs så skjønner jo alle hva han mener... slutt å pirke og hjelp stakkaren med problemet sitt.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
S-video er en signaltype hvor fargesignalet og lyssignalet går hver for seg.
S-video er et slags kompromiss mellom RGB/YUV og RCA. Jeg antar den bruker Luma og Croma signal slått sammen på en leder (eller lederpar om man regner med den separate jordlederen), og intensitet på en annen.
Hvorfor 2 forskjellige forklaringer på samme ting? (Den første er riktig.)

Hvis du viste hva du snakka om ville du sett at det ikke er to forskjellige forklaringer. Den første setningen sier hva det er, den andre setter det i et perspektiv. Antagelsen var, som Tresprit påpeker, ikke helt korrekt.

Har jeg misforstått det du skriver?

Først skriver du: "...en signaltype hvor fargesignalet og lyssignalet går hver for seg.". Så skriver du: "...Luma og Croma signal slått sammen på en leder ..." (Luma er lys og Croma er farger). Jeg reagerte altså på at du først skrev at lys og farge var adskilt, og så at lys og farge var slått sammen. Og det er vel ikke det samme?

 

En feil blir ikke mindre feil om du gjentar den ofte nok!
Men er det feil? Hvor står det at det ikke kan kalle en S-videokabel for S-VHS-kabel.

 

S-VHS og s-video betegner to helt forskjellige ting, men mange, inkludert de som jobber i radio-/TV-bransjen bruker disse om hverandre.
S-VHS er et videosystem, og det har jeg aldri benektet. Spørsmålet var om å bruke betegnelsen S-VHS-kabel likestilt med s-videokabel.

 

Den gang s-video kabelen kun ble brukt til å overføre s-vhs signaler var det ikke så nøye om man sa feil.
Sa feil??? Det het jo S-VHS-kabel den gangen. Det er jo det som er poenget! Og signalet er jo det samme idag uansett kilde.

 

Jeg driver daglig med kabler og tilbehør til TV/video og har kontakt med to av de største og en av de små leverandørene av dette i Norge. Der heter alt S-VHS-kabler. De bruker ikke betegnelsen s-videokabel. Philips bruker som nevnt tidligere begge betegnelsene som f.eks. på dette produktarket. Hvis du ser på side 2 så har denne TV-en SVHS in på siden og Euro A/V connector Ext2 (S-Video in, CVBS in/out) bak. (Kanskje du skal klage på at de kaller scart for Euro A/V connector også?) Mener du at slike store firmaer konsekvent gjør feil, eller ikke vet hva de driver med? Og hva med våre venner med TV-TOOL? De bruker begge former f.eks. nederst på denne siden.

 

Og hvis du absolutt må vite det - jeg er i ferd med å avslutte mastergraden i elektronikk med spesialisering innen elektronisk bildebehandling.
Har ingen absolutte ønsker om å vite det. Det er fint å studere og lese, men jeg tror nok at jeg har en smule mer erfaring og historisk kunnskap om TV og videoprodukter etter nesten 25 år i bransjen... Endret av Mr D
Lenke til kommentar
Problemstillingen her blir som å diskutere om det heter firewire, IEEE 1394 eller DV-kabel. Flere navn på samme ting.

 

Beklager, men jeg kunne ikke dy meg: FireWire og IEEE1394 er samme ting, men DV-kabel er (så vidt jeg vet) en 6-pins til 4-pins firewire kabel som hovedsaklig er brukt i overføring av digital video mellom et DV-kamera og en datamaskin. (men kan også f.eks. kobles til mellom en laptop og en stasjoner datamaskin for at disse kan få et koselig lite nettverk)

...men DV-kabel er (så vidt jeg vet) en 6-pins til 4-pins firewire kabel ... (mine uthevinger)

Du mener at: FireWire og IEEE1394 er samme ting, men DV-kabel er firewire kabel ... ????

Lenke til kommentar
...men DV-kabel er (så vidt jeg vet) en 6-pins til 4-pins firewire kabel ... (mine uthevinger)

Du mener at: FireWire og IEEE1394 er samme ting, men DV-kabel er firewire kabel ... ????

Du gir meg hodepine, vet du det?

Enten skjønner du ikke hva jeg prøver å komme frem til, eller så gjør du det bare vanskelig.

 

DV-kabel er jo så klart en FireWire-kabel, eller IEEE1394 kabel om du heller vil - men poenget er at det er en KABEL. Man kan ikke si DV om annet enn en "DV" kabel. (6-4pins FireWire overganskabel). Det er et skille. FireWire er mye mer enn DV-kabel, mens DV-kabel er en gang hva det er, ikke noe mer eller mindre. Jeg har et par FireWire kabler selv. En DV-kabel til Canon MV-550i kameraet mitt, og en FireWire kabel (6-6pins) til iPod'en min.

 

Det du sa var jo at FireWire, IEEE1394 og DV-kabel var det samme. En standard og kabelen for den standarden er samme tingen. Du kan jo f.eks. ha en maskin med FireWire-tilkobling (IEEE1394-port), men du trenger ikke å ha verken en FireWire kabel, eller en DV-kabel om du har en slik port på din datamaskin.

 

Hvorfor så opphengt i FireWire egentlig?

 

 

 

Tror jeg går og :wallbash:

Lenke til kommentar
...men DV-kabel er (så vidt jeg vet) en 6-pins til 4-pins firewire kabel ...  (mine uthevinger)

Du mener at: FireWire og IEEE1394 er samme ting, men DV-kabel er firewire kabel ... ????

Du gir meg hodepine, vet du det?

Enten skjønner du ikke hva jeg prøver å komme frem til, eller så gjør du det bare vanskelig.

Jeg skjønner og vet hva vi snakker om.

Håper ikke at jeg gir folk på forumet fysiske plager. Ta deg en paracet og hold hodet unna veggen. ;)

 

Det er litt flaut at når jeg (og de fleste andre i denne tråden) går i pirkemodus, så klarer jeg å skrive feil. :blush: Og måtte lese flere ganger nå før jeg så hva som var feil. :blush: Jeg trodde at jeg skrev: firewire-, IEEE 1394- eller DV-kabel. Sånn går det når man skal gjøre ting fort sent på kvelden.

Det var ganske tilfeldig at jeg brukte firewire som eksempel, men det passet liksom når vi diskuterte like kabler med forskjellige navn

Lenke til kommentar
2. Bra at du liker å henge ut folk for en enkel trykkfeil da..

Søtt at du bryr deg så mye om meg :love:

Nei ærlig talt.... Hvis jeg skulle kommentere skrivefeil hver gang jeg så en tror jeg nok jeg ville hatt hendene fulle, men dette var ærlig talt patetisk..

(Hvis du forresten _snakker_ med språkrådet så kan det jo hende at de lar deg skrive stikkontakt med 3 k'er etter hverandre - og legg merke til at det faktisk ER 3 k'er i stikkontakt da, ikke 4 slik som jeg skrev det med)

Jeg har ikke for vane å rette på folks skrivefeil, særlig siden jeg ikke er en kløpper på rettskriving selv.

Men når en fyr:

  • Setter sin ære i å være i <pirkemodus>
  • Generelt omtaler alle fra Oslo som lavere-stående vesener (lav IQ).
  • Beskylder alle som er uenig med seg for å være fjortiser.
  • Høytidelig preker om rettskriving og faguttrykk, og da klarer i samme selvforhærligende tale å skrive faguttrykkene sine feil, og det konsekvent. Du skriver nemlig stikkkontakt hele tiden, ikke bare en gang.
  • Gjennoppliver en halvt års gammel tråd for å være i enda mer <pirkemodus>

Ja, da koster det meg ikke en dritt påpeke at det heter <pirkemodus>stikkontakt, og ikke stikkkontakt</pirkemodus>.

 

Det er forøvrig helt *fantastisk* at denne totalt ubrukelig tråden har fått gå så lenge som den har gjort.

Endret av oblivian
Lenke til kommentar
Det du sa var jo at FireWire, IEEE1394 og DV-kabel var det samme. En standard og kabelen for den standarden er samme tingen. Du kan jo f.eks. ha en maskin med FireWire-tilkobling (IEEE1394-port), men du trenger ikke å ha verken en FireWire kabel, eller en DV-kabel om du har en slik port på din datamaskin.

Ja, og det er akkurat det samme med S-VHS. I sammenhengen vi diskuterer så er det jo alltid et påfølgende substantiv. Man sier en S-VHS-kabel, en S-VHS-inngang, osv. Aldri S-VHS alene. Og det er fordi det gjelder en større standard. Det omfatter spillere, kabler, kassetter, plugger, inn/utganger, osv. Det eneste som har overlevd frem til nå av S-VHS-standarden er kablene og pluggene. Derfor sier man ofte nettopp S-VHS-kabel, S-VHS-inngang/utgang. Men for all del, si gjerne S-VIDEO også.

 

Men det er da det samme med DV. Det blir veldig rart hvis du ikke sier det i forbindelse med et substantiv. Eller sier du, jeg har en DV på maskinen min. Jeg skal kjøpe en firewire til iPoden min.... Funker ikke det heller.

Endret av oblivian
Lenke til kommentar

Hva ble man egentlig enig om her?

 

Er det slik at man skal kunne kalle det s-vhs kabel eller ikke?

 

Min mening er klar. Alle som vet at det _egentlig_ heter s-video kabel burde si akkurat det, og ikke s-vhs.

 

Det faktum at alle kaller folk som bryter seg inn i datasystemer for hackere gjør ikke uttrykket hacker riktig i det tilfellet. En hacker er en som programmerer, og er en slags "æresbetegnelse" på personer som har litt peil på det de programmerer. Det kalles å "hacke" på linux kjernen, men å "cracke" passord og pentagon, og de som gjør det siste kalles crackere, og ikke hackere. Nå vet jeg godt at ordbøker sier det motsatte og at hackere bryter seg inn i datasystemer, men hvem stoler vel på en kontor-rotte til å sette betydingen til ord han ikke har vært borti på annet en dagsrevyen?

 

Ergo mener jeg at spaden heter spade, og at grave er noe man bruker spaden til. S-video kabel heter s-video kabel, og s-vhs er et av stedene man bruker den (brukte er vel kanskje mer riktig..)

 

Kan ikke helt skjønne hvorfor man skal på død og liv bruke et galt navn bare fordi alle andre gjør det. Og hva i granskauen skal man med navnet Soft-is? Kall da isen enten for myk-is eller soft-ice. Makan...

 

-Ko_deZ-

 

/me har iblandt lite å gjøre på jobb =)

Lenke til kommentar

Heter det Holland eller Nederland? Monte Carlo eller Monaco? Så lenge det er to likestilte navn må det da være greit å bruke dem som man vil. En hacker og en cracker er jo som du sier to forskjellige ting, og da blir det noe helt annet.

 

Uansett, i denne sammenhengen (for trådstarter) så blir det som om du ikke skal få bli ekspedert hos et reisebyrå hvis du er så "dum" og prøver å bestille en reise til Holland.

- "Nei, det aner ikke vi hvor er." Og det bare fordi konsulenten er i en eller annen <pirkemodus>

 

Jaja, selv sier jeg S-VIDEO, men jeg skjønner veldig godt hva folk mener når de sier S-VHS. Så lenge det er snakk om kabler, inn/utganger og plugger så er det det samme likevel.

 

PS. Slem som jeg er måtte jeg le da en kompis av meg hadde tenkt seg til enten Nederland eller Holland for å få seg platekontrakt... :D

Endret av oblivian
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9018234

Altså, barn og voksne. På tide å roe ned hele greia. Fin diskusjon forøvrig, men benytt dere heller av "private messages" systemet, det er til for de harnisker som vi andre regelrett gir blanke i. Vi vet alle at "din pappa er sterkest i verden", hvorfor bevise det?

 

Det vesentlige er at trådstarter får greie på hva han/hun må/skal gjøre.

 

For å prøve å hjelpe Earth657 på vei; Du vet at du må, under skjerminstillinger, velge TV-utgangen som utgangen for å vise bildet?

Endret av Slettet+9018234
Lenke til kommentar
Heter det Holland eller Nederland? Monte Carlo eller Monaco? Så lenge det er to likestilte navn må det da være greit å bruke dem som man vil. En hacker og en cracker er jo som du sier to forskjellige ting, og da blir det noe helt annet.

Litt på sidelinja og egentlig ganske teit, men jeg har litt problemer med og holde meg...

 

Holland er ikke det samme som Nederland. Dette er en stor missoppfattning blandt stort sett alle, men faktumet er at Holland er en provins i landet Nederland (de snakket faktisk om dette på Petremorgen rett etter fotball EM, alt man kan lære fra radio gitt). Kaller du en nederlender som ikke bor i provinsen Holland for hollender, kan du risikere og få en på trynet :ermm:

 

Monte Carlo er heller ikke det samme som Monaco. Monte Carlo er en by (evt. bydel) på ca. 13000 innbyggere i landet Monaco som har et innbyggertall på litt over 30000.

 

Beklager dersom jeg ble litt pirkete nå...

 

For den stakkaren som opprinnelig started threaden; dersom du fremdeles stresser med og få ting til og virke kan du prøve og laste ned TV-Tool og se om du får det til og funke. Skal vistnok gjøre ting litt enklere og sette opp en nVidia sin egen programvare.

Lenke til kommentar
Hva ble man egentlig enig om her?

 

Er det slik at man skal kunne kalle det s-vhs kabel eller ikke?

 

Min mening er klar. Alle som vet at det _egentlig_ heter s-video kabel burde si akkurat det, og ikke s-vhs.

Kan du dokumentere at egentlig heter s-videokabel?

Har du lest hele tråden? Standaren het egentlig / opprinnelig S-VHS-kabel da S-VHS-systemet ble lansert i 1987. Senere har en del produsenter gått over til å kalle det s-videokabel. Store produsenter som Philips og Grundig bruker fortsatt den opprinnelige betegnelsen S-VHS-kabel, men de er ikke helt konsekvente og bruker også betegnelsen s-video. I brunevarebransjen generelt brukes begge betegnelsen omhverandre. Ca 90% av kablene vi selger heter S-VHS-kabel fra produsent / leverandør.

Mener du at den bransjen som opprinnelig lanserte og navnga standaren ikke vet hva de driver med fordi noen produsenter, og senere databransjen, kaller standaren noe annet?

Lenke til kommentar

Sitat fra Oblivian, mine svar inskutt:

 

"Jeg har ikke for vane å rette på folks skrivefeil, særlig siden jeg ikke er en kløpper på rettskriving selv.

Men når en fyr:

  • Setter sin ære i å være i <pirkemodus>"
     
    javel?
     
  • "Generelt omtaler alle fra Oslo som lavere-stående vesener (lav IQ)."
     
    Syntes tydelig jeg sa "Oslo-ungdommen", og jeg kommenterte kun det utvaskede språket som blir brukt der
     
  • "Beskylder alle som er uenig med seg for å være fjortiser."
     
    Hvor?
     
  • "Høytidelig preker om rettskriving og faguttrykk, og da klarer i samme selvforhærligende tale å skrive faguttrykkene sine feil, og det konsekvent. Du skriver nemlig stikkkontakt hele tiden, ikke bare en gang."
     
    To ganger rett etter hverandre, sent på kvelden - det er jo virkelig hele tiden, spesielt etter en lang dag... Har jeg preiket så mye om rettskriving?
     
  • "Gjennoppliver en halvt års gammel tråd for å være i enda mer <pirkemodus>"
     
    To-tre måneder er da fremdeles ikke et halvt år. Ang. "Pirkemodus" så kan jeg ikke si annet enn at internett skaper dryghet - det kan man jo tydelig se i denne tråden.

"Ja, da koster det meg ikke en dritt påpeke at det heter <pirkemodus>stikkontakt, og ikke stikkkontakt</pirkemodus>.

 

Det er forøvrig helt *fantastisk* at denne totalt ubrukelig tråden har fått gå så lenge som den har gjort."

 

HELT enig egentlig. Spesielt med all drittkastingen og usakligheten. Forsøk på bakvaskelse og generell usmaklighet er sikkert ikke så spennende å lese for andre enn vi som driver på.

 

Da jeg postet det andre innlegget mitt i denne tråden var ikke planen å starte en to sider lang tråd med drittslenging, selvskryt av sine egne meritter og repetisjon av sine tidligere argumenter blandet med beskyldninger om å være blåst, eller mer eller mindre en dyslektiker i form av saklige spørsmål som "Har du lest hele tråden?" eller "Hvor var du da Oddvar Brå brakk staven?".

 

__________

Til slutt har jeg lyst til å ta litt selvkritikk siden jeg vet at jeg kan være litt vanskelig å diskutere med til tider. Det er jo helt klart nå i ettertid at enkelte av tingene jeg har skrevet kanskje ikke har vært helt passende å skrive - spesielt den kommentaren ang. Oslo-ungdommen. Det er jo tydelig at Mr. D og Oblivian følte seg truffet av den på en eller annen måte. For opplysnings skyld: jeg sjekket ikke før etterpå hva disse to hadde ført opp som bosted.

 

Ang. "<pirkemodus>": Jeg kan ikke si at jeg hverken setter min ære til den, eller mener at den var morsom eller smaklig i det hele tatt - rett og slett et produkt av dryghet. Nå når dette er sagt; Oblivian: om du har et problem med slike ting som at jeg skrev <pirkemodus> så får du heller ta opp dette med meg på PM i stedet for å prøve å få meg til å virke som en 13-åring som ikke vet forskjell på nord og sør, og ikke kan være saklig og ei heller ikke vet hva han snakker om. Jeg for min del prøver i stedet for å argumentere for saken, og ikke mot andre personer.

 

Med dette trekker jeg meg fra diskusjonen - før tredje verdenskrig starter der det blir ass-whipping med S-video-kabler og lange RCA-kabler til jorden går under - og håper virkelig dere greier å holde dere gode nok til å ikke slenge mer dritt om meg så fort jeg snur ryggen til.

Endret av Tresprit
Lenke til kommentar
Holland er ikke det samme som Nederland. Dette er en stor missoppfattning blandt stort sett alle, men faktumet er at Holland er en provins i landet Nederland (de snakket faktisk om dette på Petremorgen rett etter fotball EM, alt man kan lære fra radio gitt). Kaller du en nederlender som ikke bor i provinsen Holland for hollender, kan du risikere og få en på trynet :ermm:

 

Monte Carlo er heller ikke det samme som Monaco. Monte Carlo er en by (evt. bydel) på ca. 13000 innbyggere i landet Monaco som har et innbyggertall på litt over 30000.

Jøss, du har helt rett. Det var news for meg. :w00t: Ja ja, der falt jo et par av argumentene mine i fisk...

Lenke til kommentar
Med dette trekker jeg meg fra diskusjonen - før tredje verdenskrig starter der det blir ass-whipping med S-video-kabler og lange RCA-kabler til jorden går under - og håper virkelig dere greier å holde dere gode nok til å ikke slenge mer dritt om meg så fort jeg snur ryggen til.

Slapp av da Mr...

 

Peace. ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...