Gå til innhold

Endelig høgare frigrense for privatimport...?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

det er to ting som er intressante her:

 

kapitalistene høyre og frp er mest imot økninga??

 

opposisjonen er mest for økninga?

 

det er virkelig noe som ikke stemmer her. eller kanskje det gjør; at i politikken klager alltid opposisjonen og kommer med løfter om ditten og datten men når de selv kommer i maktposisjon så går de i mot sine egne idealer.

 

 

det var jo AP regjeringens schjøtt pedersen som vedtok "kun 200" når de kunne ha vedtatt 1000 allerede dengang:

 

les her.

Endret av radisson
Lenke til kommentar

Det er ikke det minste rart at denne saken er konfliktfyllt. Hvis grensen blir hevet vil dette naturlig nok bli en vesentlig ulempe for alle butikker som selger momsbelagte varer i Norge som er greit å privatimportere. Da først og fremst CD og DVD. Butikkene vil jo da ha en "prisulempe" på 24% (mva) ekstra i forhold til de som privatimporterer. Selv om butikkene får kjøpt inn varene til lavere pris og kanskje sparer frakt ved å kjøpe inn større partier er det ingen tvil om at disse 24% medfører en vesentlig økonomisk ulempe.

 

Slik som det er i dag må man bestille en og en DVD hvis man skal ha noen sjanse til å holde seg under 200,-. Med en økning av grensen til 1000,- vil man anslagsvis kunne bestille 5+ DVD'er om gangen uten å betale mva. I tillegg til å slippe mva. sparer man også høyst sansynlig frakt i forhold til å bestille en og en DVD. Med andre ord veldig gunstig for oss som forbrukere, men butikkene gjør nok allt for at en slik økning ikke skal bli vedtatt.

Lenke til kommentar
Ja, en økning av grensen hadde vært på sin plass.

200 kr er jo ikke spesielt mye.. Er jo egentlig latterlig. 1000 kr hadde vært greit, men få ihvertfall opp grensen til 500 kr.

Helt enig.

 

Hva kan du privat importere for 200, 500 og for gudskyld 1000kr?

en harddisk? :scared:

500 toalett papir? :thumbs:

 

1000kr er ikke mye, skulle heller har økt til 10 000kr :w00t:

Lenke til kommentar

En annen side av saken man ikke må glemme er:

 

"Hvor hardt presser utenlandske nettbutikker DVD/musikk/spill prisene sine for å være firstende for Norge."

 

De vet av erfaring at koster noe rett under 200 kr har de et STORT marked i Norge. Hvis grensa blir hevet til..tja...1000 kr. Hva er det som frister feks play.com å holde prisene akkurat under 200kr da?

 

Som dere sikkert skjønner er dette en kompleks sak, og å bare se fra en side er naivt og kortsiktig. Selv er jeg enig at grensa bør heves, men samtidig frykter jeg konsekvensene av det.

 

AKIRA

Lenke til kommentar
En annen side av saken man ikke må glemme er:

 

"Hvor hardt presser utenlandske nettbutikker DVD/musikk/spill prisene sine for å være firstende for Norge."

Veldig godt poeng - de nettbutikkene som innretter prisene sine etter Norge idag vil neppe ha fullt så gode priser når de ikke må under 200-kronersgrensen.

 

Og ikke glem at vi gjerne (jeg vil ihvertfall) fremdeles vil ha CD og DVD-butikker her i landet - en betydelig heving av momsgrensen for kjøp fra utlandet vil sannsynligvis være spikeren i kista for mange av de butikkene som så vidt går rundt idag - selv uten noe fortjeneste vil de norske butikkene være dyrere enn nettbutikker som 'slipper' norsk moms.

 

De millionene staten taper på dette er neppe det avgjørende for politikerne - det er ringvirkningen for butikker her i landet som er det springende punktet når det gjelder en eventuell økning av grensen til 500 eller 1000 kroner, og da snakker vi om potensielt helt andre kostnader for samfunnet enn noen usle momsmillioner.

 

PS: Er selv interessert i at grensen økes, men man må ikke se seg helt blind på konsekvensene bare for selv å kunne spare noen hundrelapper i året.

Endret av Shimano
Lenke til kommentar

For det første tror jeg ikke gigantiske butikker som play.com og cdwow.com presser prisene under 200 kroner for å bare selge i Norge. Vårt lille land har nok ikke så stor innflytelse.

 

For det andre så må jeg spørre tvilerene. Hvis denne grensen skulle bli satt idag (den var satt i 1975). Tror du den ville bli satt til 200,- kroner ?

Grensen skulle jo egentlig øket som markede hadde økt ? Tenk på det ?

 

Også den siste ting. I dag kan mann kjøpe så mange DVD filmer mann vil til under 200 kroner hos play.com uten å måtte betale toll. ( de deler opp forsendelsen). De har også gratis frakt. Da spør jeg tvilerene, går ikke DVD salget som hakka møkk i Norge nå ? Er det mange bedrifter som må legge ned av den grunn ? Hvor kjøper du som oftes DVD film ?

Lenke til kommentar

Nå må dere huske på at vi som bor i nissenes hjemland og har verdens beste økonomi ikke skal ha noen goder av dette da.. :no:

 

Så lenge de jæ*** politikerene kun stort sett gjør ting de sjøl er tjent med så tror jeg ikke vi skal håpe for mye på at de setter opp tollgrensen for oss vanlige folk... :hmm:

 

 

Måtte alle politikere brenne en viss plass :thumbs:

Lenke til kommentar
Hvor kjøper du som oftes DVD film ?

Play.com

 

Og jeg tror du undervurderer Norge som marked. Det kommer kontainere fulle av DVDer fra play til Norge flere ganger i uka. Det er det som gjør at de av oss som tar en sjanse og kjøper DVDer til over 200 kr kan "smette igjennom".

 

Utendlanske nettbutikker har lenge drevet med lokale tilpassninger for kunder i andre land. Amazon startet tidlig med "gift wrapping" for å unngå norske (og kanskje andre land) sine toll og moms regler. Produkter bestilt som gaver ble fritatt.

 

Jeg tror ikke det er tilfeldig at 90% av filmene på play.com koster under 200 norske kroner. Det skulle tilsi at man i 1975 ved ren tilfeldighet fant en gyllen grense for hva en DVD kunne selges for 29 år senere over hele europa. Ja, norge er ikke den eneste faktoren...de selger jo til hele europa..men jeg tror de har gått over alle landene og funnet den gylne middelvei....Norge var nok tatt med i den beregningen.

 

AKIRA

Lenke til kommentar

Jeg undervurderer ikke Norge. Men fakta er noe vi Naive nordmenn ikke bryr oss så mye om. Jeg tror Play.com setter heller prisene sine etter engelsk standard med tanke på at de selger 50 tusen DVD der i uken og i norge er det vel rundt 2000 vil jeg kunne tippe.

 

Uansett tror du salget er dårligere på DVD idag fordi vi har butikker som play.com ?

Muligens butikker som ligger i utkant norge vil ha litt problemer men, butikker som ligger i sentrale omgivelser sleger jo i bøtter og spann etter DVD spillerens inntog i de tusen hjem. Det er det ikke tvil om.

 

Også hvis grensen settes opp. Tror du play.com setter opp prisen ?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...