Gå til innhold

Bare halvparten av LCD skjermen som vises


Anbefalte innlegg

Naboen skulle hive en gåen faksmaskin her om dagen, som det stod et 16x1 LCD display i. Tok derfor med denne hjem, og koblet den til PCen. Men, det er kun halvparten av displayet som viser noe, den andre halvparten viser ingenting. Har koblet alt riktig, tror jeg, er jo ikke så mye man kan gjøre feil.

 

Originalt var det kun 10 ledninger koblet til LCDet, det vil vel si 4 bit? Prøvde det, og funket dårlig. Koblet så til de restrerende 4 ledningene, og da gikk det delvis greit. Men, som sagt, det er kun skrift i de 8 første rutene. R/W er koblet til jord, Register Select er koblet til pin16, Enable til pin1, og "databit-pinnene" til pin2-9.

 

:(

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Forresten, har også prøvd LCDstudio, LCDcenter, LCD Smartie, uten hell. Men med "Parallel LCD" pluginen for Girder kunne jeg skrive på hele skjermen.

 

Hva er det med de andre programmene som gjør at det ikke fungerer? Har innstilt alt riktig, og satt LPT porten til ECP i BIOS.

Lenke til kommentar

Hmmmm... snodige greier..

 

Ett lite tips, istede for å poste en ny post for hver ting du kommer på, trykk heller edit og legg til den infoen du har. Gjerne skriv edit1 edit 2 osv slik at det er lettere å skjønne sammenhengen :)¨

 

Men siden det ene programmet fungerer så er det vel ikke noe problem lengre?

Lenke til kommentar

Hei.

 

Det kan være vanskelig å bruke HD44780 kontrolleren da karakterenes addresse ikke kontinuerlig. Vanligvis så kommer du ikke opp i dette problemet med mindre du har to-linjers display. Ditt display kan være spesielt. Prøv å sette software til 2 x 16, 4 x 16, 2 x 20 eller lignende for å se om de siste karakterene blir addressert.

 

Kan du finne produktkode på det displayet du har? Det er da lettere å finne informasjon.

 

Her er litt info:

http://home.iae.nl/users/pouweha/lcd/lcd.shtml

 

Testprogram:

http://www.crystalfontz.com/software/CFAH_WinTest/index.html

 

Good Luck

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...