Gå til innhold

Kjøling til A7M266, XP 1800+ og Chieftec Dragon Medium


lysbryter

Anbefalte innlegg

Jeg skal kjøpe Asus A7M266 hovedkort, AMD Athlon XP1800+ prosessor og Chieftec Dragon Medium Tower.

 

Trenger jeg ekstra kjøling? Og hva? Vet at kabinettet er bra tilpassa til slikt, men jeg må jo ha noe som passer sammen. :smile:

 

Bør jeg ha ekstra kjøling på prosessoren også?

 

Jeg trenger altså tips om:

- kjøling til kabinettet

- kjøling til prosessoren

 

Jeg trenger IKKE noe supergreier, jeg har ikke tenkt å kjøre prosessoren på 2 GHz liksom, og ønsker heller ikke å ha en PC som bråker voldsomt. Det trenger heller ikke å koste veldig mye.

 

Nå var jeg vel ganske konkret om hva jeg ønsker? :smile:

 

Klarer jeg meg med en EKL Kabinett Vifte 80x80x25mm til kr 108,- hos Komplett? Og en Cooler Master CPU-Vifte Socket A/7/FCPGA DP5-6I31C til kr 116,-?

 

Og jeg tenker å kjøpe et GeForce 2 kort. Jeg trenger ikke ekstra kjøling til dette?

 

Håper noen gidder å svare på alt dette! :smile:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Papst er et tysk selskap som lager vifte. Papst modellen til EKL er litt mer stillegående enn de vanlige viftene, og litt dyrere (men absolutt verdt det). Men hvis du vil ha stillegående kjøling, så hold deg unna både EKL, CoolerMaster og GlobalWin. Netconnection.no og Microplex har stillegående vifter som ikke koster flesk. Kjøpte meg en Taisol CGK 742 hos netconnection her om dagen. Den kostet 195,- + 55,- i porto. Støynivået er på 29dB, og det er ikke så værst.

Lenke til kommentar

For kjøling til kassa har du mange vifteplasser å ta av :grin:

 

Du kan kjøpe så mange vifter som du får plass til, men da så stillegående vifter som mulig. Tilsammen så vil de trekke nok luft gjennom kabinettet ditt. Det har jeg gjort og det fungerer glimmrende :wink:

 

Strips

Lenke til kommentar

Hvis du ikke skal overklokke så trenger du ærlig talt ikke noen kabinettvifter.

 

Tror jeg ville gått for en Zalman CNPS 5001-CU som du får kjøpt hos både Microplex og Netconnection(billigst hos sistnevnte), godt mulig andre også har den. Den har et deilig støynivå på 20dB på laveste innstilling(vifta kan settes opp slik at kjøleevne og støy går opp)

 

Taisol CGK760 er også bra, men den har et støynivå på 32/36.5dB(usikker på hva som er det riktige) noe som altså er betydelig høyere enn Zalman kjøleren på laveste innstilling

Lenke til kommentar

Zalman 5001-CU er vanvittig fin. Ikke av de kraftigste kjølerne, men med den lyden (eller ikke), så er den absolutt å anbefale til de som ikke har planer om å overklokke en 1,4 til helvete..

 

(ANDERS)

 

Jeg har forresten sendt en forespørsel til Taisol om å oppgi riktig dB på kjølerne sine ettersom det er litt uenighet om hvor mye de støyer.

Lenke til kommentar

Quote:


On 2001-10-30 16:46, tsebu skrev:

Taisol CGK760 er testet på overklokking.no, og der er støynivået oppgitt til å være 29-30dB


 

Det er fordi overklokking.no blindt leser av det http://www.microplex.no skriver uten å sjekke selv, dårlig arbeid rett og slett.

 

TaiSol selv oppgir dB'en til 32. Det jeg ikke skjønner er hvordan de kan få den så stille når Delta(som lager vifta på CGK760 og 742) oppgir den til 36.5dB.

 

Hvilken kilde man skal stole mest på er jo usikkert, men hvis TaiSol bruker en umodifisert versjon av Delta'en, vel da er jo 36.5dB riktig(selv om det høres høyt ut for TaiSolen er mye stillere skulle man tro)

 

thorhansen: forwarder du svaret fra Taisol til [email protected]? Spurte du om dB på vifta eller om de bruker en modifisert versjon av Delta'en?

Lenke til kommentar

Dette er det jeg planlegger å kjøpe:

AMD Athlon XP1800+

DDR-DIMM PC2100 512MB DDR CL2.5

Chieftec Dragon Medium Tower m/dør hvit DX-01WD

Asus AGP V7700 GeForce2 PRO 64MB DDR (AGP V7700PRO/T) Tv-Out, Retail

 

Komplett har tilbud på skjermkortet denne uka. Men uansett så kommer alt dette til å koste noen tusen... Kanskje jeg skulle gå ned til XP1700+ og spare 500 kr på det. Men prisene på XP-prosessorer er jo blitt kutta fra AMD også, så det burde snart innvirke på prisene her også...

 

Det er til det ovenfor jeg trenger vifter... Jeg fant igjen ei 3Dfx COOL vifte i en skuff her... går på 3000 rpm eller no. Sikkert ikke det beste, men... Så da er det kanskje bare ei CPU-vifte jeg mangler for å få satt sammen det nye "vidunderet" mitt =)

 

Har ikke veldig lyst til å bruke mer enn et par hundre kr på vifte da... og sånn kjølepasta... har ikke erfaring med slikt (prosessoren jeg har nå er boxed, forøvrig gode gamle Celeron 300A - kjører på 450 MHz selvsagt).

 

Og til slutt et tips: Ikke putt fingrene inni vifter som går... Det gjør litt vondt. ,)

Lenke til kommentar

hei er det vansklig å få denne vifta til å sitte riktig Zalman 5001cu fikk den idag plukket alt fra hverandre og har høyere temp nå en med den gamle vifta...lå på 47 grader Idle med gammel vifte og nå har jeg 52 grader....på Idle.

Jeg har en Amd T-Bird 1300

Asus hovedkort og den siste Asus probe....

 

Kan Zalman vifta sitte skjeft ??Har prøvd å se men ingenting synes å se feil ut

 

Hjelp Vifta går for fullt :sad: :sad:

 

PS system tempen er som før 29 grader

 

[ Denne Melding var redigert av: win_xp på 2001-10-30 20:28 ]

Lenke til kommentar

Du må skru på denne vifta i "kryss" akkurat som når en skifter dekk på bilen (passser bra i disse tider" altså ikke skrue 1 - 2 - 3 -4 i sirkel men slik.

 

1 3

4 2

 

IKKE SLIK

 

1 2

3 4

 

Hvis du skjønner, i tillegg hvis du bytter fra annen vifte til denne er det sinnsykt viktig å fjerne alt av "guff" fra cpu og bruke den medfølgnde pasta, eller arctic.

 

Ellers er ikke 52C noen utemp. men hvis vifta går på fullt burde det muligens ligge noe lavere. Har du den siste versjonen altså 5001CU og ikke 5001+ skal denne være "godkjent" av Zalman opp til 1,4GHZ i "ultra silent mode"

Lenke til kommentar

MultiCom sier Silver Goop er den beste kjølepastaen de har prøvd... (og den er billigere også!) Men flere her holder hardt på Arctic... Er det egentlig noen stor forskjell?

 

Hvordan skal en egentlig bruke denne kjølepastaen uansett? Hva bruker du for å smøre den utover? Utover hele flata der vifta/ribba sitter?

Lenke til kommentar

Quote:


On 2001-10-30 22:00, lysbryter skrev:

MultiCom sier Silver Goop er den beste kjølepastaen de har prøvd... (og den er billigere også!) Men flere her holder hardt på Arctic... Er det egentlig noen stor forskjell?


Hvordan skal en egentlig bruke denne kjølepastaen uansett? Hva bruker du for å smøre den utover? Utover hele flata der vifta/ribba sitter?


 

Noe sier meg at Artic Silver er bedre enn Multicom's Silver Goop(uten og ha prøvd). Godt mulig forskjellen ikke er stor, men en tube med Artic Silver varer jo lenge da så hvis du først skal bestille noe fra en sjappa som har Artic Silver, vel så kan du like godt slenge på hundringsen det koster med Artic Silver.

 

pastaen skal smøres i et TYNT lag på coren(og bare coren) av CPUen. Det eneste den har som oppgave er å tette de små porene mellom coren og ribba. Du skal ikke ta noe på ribba elller vifta. Til å smøre pastaen utover bruker du noe som er skarpt og rent. Barberblad er ofte brukt. Selv har jeg begynt å bruke en skikkelig machokniv i det siste, bare fordi det ser tøft ut :grin: :grin:

 

_________________

I like it I'm not gonna crack

I miss you I'm not gonna crack

I love you I'm not gonna crack

I killed you I'm not gonna crack

 

Nirvana - Lithium

 

[ Denne Melding var redigert av: Anders Leipsland på 2001-10-30 22:26 ]

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...