Gå til innhold

garasje system


Anbefalte innlegg

hei

 

Noen av dere her inne husker sikkert det garasje scriptet jeg prøvde å lage til ifjor. Jeg har nå bestemt meg for å lage et nytt med innlogging, mulighet for bilder++ og jeg lurte på om noen hadde en tutorial eller kunne hjulpet meg litt med det.

 

på forhånd takk! :)

 

jeg er også åpen for løsninger innen ASP eller andre programeringsspråk

Endret av gatebiler.tk
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

det er slik at brukerne registrerer seg og får et nick når de logger inn får de muligheten til å legge inn biler. uregistrerte brukere kan ikke legge inn biler men se andres biler. medlemene kan også redigere bilen sin. på sidene der bilene vises listes bilene nedover alfabetisk og når en bil blir trykket på åpnes en automatisk generert side (f.eks index.php?id=1) der infoen fra mysql basen vises. skjønner? litt vanskelig å forklare men jeg tenker på noe slikt http://www.calibra.no/showcase.aspx ;)

Lenke til kommentar

Begynn med design av databasen.

 

Så mekker du skriptet som setter inn data i databasen.

 

Når det er gjort, mekker du muligheter for endring av dataene.

 

Etterhvert mekker du administrasjonsmuligheter o.l.

 

 

Dette er bare grovskissering. Sett opp hvilke features du selv vil ha, og skriv løsningsforslag i pseudokode. Sitter du fast kan du spørre her.

Endret av jorgenindahouse
Lenke til kommentar

nå har jeg lagd en databse

 

 

dette er sql koden

 

CREATE TABLE `car` (
`id` INT NOT NULL ,
`eier` VARCHAR( 255 ) NOT NULL ,
`merke` VARCHAR( 255 ) NOT NULL ,
`modell` VARCHAR( 255 ) NOT NULL ,
`styling` BLOB NOT NULL ,
`tuning` BLOB NOT NULL ,
`dekk` BLOB NOT NULL ,
`ice` BLOB NOT NULL ,
`understell` BLOB NOT NULL ,
`annet` BLOB NOT NULL ,
`bilde1` BLOB NOT NULL ,
`bilde2` BLOB NOT NULL ,
PRIMARY KEY ( `id` ) 
);

Lenke til kommentar

Så bruker du INSERT fra en PHP-side til å mekke insetting av data. Legg på litt form-validering når basics'ene fungerer. Vil anbefale at du bruker bilde1 og bilde2 til kun å lagre linkene til de respektive bildene.

 

Forresten: Ting blir mye lettere hvis du setter på auto_increment på id.

Lenke til kommentar

Dette skal før formen, aller helst i egen fil, i tilfelle PHP svikter hos host:

$hostname = "servernavn, som oftest localhost";
$dbase = "databasenavn";
$bruker = "dittbrukernavn";
$pass = "dittpassord";

$connection = mysql_connect ("$hostname", "$bruker", "$pass");
$db = mysql_select_db($dbase, $connection);

 

Formen:

 

<form action="<?php echo $PHP_SELF ?>?act=submit" method="post">
<input type="text" id="eier" value="tast inn navnet ditt her" />
<input type="text" id="merke" value="Hvilket merke har bilen din?" />
...
</form>

Repeter nedover til du har det du skal ha. Du vet hvordan du setter opp forms?

 

 

 

 

 

Dette er det som faktisk sender avgårde dataene, og som kalles frem via en $_GET["act"]; Tror du skjønner hvordan du skal gjøre det, så jeg går videre:

 

$q="INSERT into car
(id,eier,merke,modell,styling,tuning,dekk,ice, understell,annet,bilde1,bilde2)
VALUES ('','$eier,'$merke','$modell','$styling','$tuning','$dekk','$ice','$understell','$annet','$bilde1','$bilde2')";

$result = mysql_query($q, $connection) or die
("Kunne ikke utføre spørring : $q." . mysql_error());
if ($result)
{
echo "Takk, $eier. Bilen din er lagt til<br>";
echo 'Klikk <a href="index.php">her</a> for å gå tilbake.';
}

 

 

Dette er bare basics, og inneholder ikke formvalidering, noe du er _nødt_ til å ha, for å hindre at noen ødelegger siden din. Bare spør hvis det er noe ved dette du lurer på :)

 

EDIT: Denne setter ikke inn en ID, siden det gjøres lettest med auto_increment. Sett på dette i phpmyadmin, så skal det funke.

Endret av jorgenindahouse
Lenke til kommentar

jeg tror jeg gjorde noe galt her

 

kom opp en feilmelding [her]

 

her er koden

<html>
<head>
<title>Untitled Document</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
</head>

<body>
<p><form action="<?php echo $PHP_SELF ?>?act=submit" method="post">
 <p>
   <input type="text" id="eier" value="tast inn navnet ditt her" />
 </p>
 <p> 
   <input type="text" id="merke" value="Hvilket merke har bilen din?" />
 </p>
 <p>
   <input type="submit" name="Submit" value="Submit">
 </p>
</form>
</p>
<?php
$hostname = "mysql.winther.net";
$dbase = "showroom";
$bruker = "xxxx";
$pass = "xxxxxx";

$connection = mysql_connect ("$hostname", "$bruker", "$pass");
$db = mysql_select_db($dbase, $connection);

$q="INSERT into car
(id,eier,merke,modell,styling,tuning,dekk,ice, understell,annet,bilde1,bilde2)
VALUES ('','$eier,'$merke','$modell','$styling','$tuning','$dekk','$ice','$understell','$annet','$bilde1','$bilde2')";

$result = mysql_query($q, $connection) or die
("Kunne ikke utføre spørring : $q." . mysql_error());
if ($result)
{
echo "Takk, $eier. Bilen din er lagt til<br>";
echo 'Klikk <a href="index.php">her</a> for å gå tilbake.';
}

?>
</body>
</html>

Endret av gatebiler.tk
Lenke til kommentar

Det som skjer nå er at SQL-spørringen starter med en gang du loader siden. Det var det jeg mente du skulle kalle frem med $_GET["act"];

 

Ca. slik:

 

<?php
$act = $_GET["act"];
if (!$act) {
$act = "form";
}
?>
<html>
<head>
<title>Untitled Document</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
</head>

<body>
<?php
if ($act == "form") {
?>
<p><form action="<?php echo $PHP_SELF ?>?act=submit" method="post">
<p>
  <input type="text" id="eier" value="tast inn navnet ditt her" />
</p>
<p>
  <input type="text" id="merke" value="Hvilket merke har bilen din?" />
</p>
<p>
  <input type="submit" name="Submit" value="Submit">
</p>
</form>
</p>
<?php
}
elseif ($act == "submit") {

$hostname = "mysql.winther.net";
$dbase = "showroom";
$bruker = "xxxx";
$pass = "xxxxxx";

$connection = mysql_connect ("$hostname", "$bruker", "$pass");
$db = mysql_select_db($dbase, $connection);

$q="INSERT into car
(id,eier,merke,modell,styling,tuning,dekk,ice, understell,annet,bilde1,bilde2)
VALUES ('','$eier,'$merke','$modell','$styling','$tuning','$dekk','$ice','$understell','$annet','$bilde1','$bilde2')";

$result = mysql_query($q, $connection) or die
("Kunne ikke utføre spørring : $q." . mysql_error());
if ($result)
{
echo "Takk, $eier. Bilen din er lagt til<br>";
echo 'Klikk <a href="index.php">her</a> for å gå tilbake.';
}
}
else {
echo "Du har gjort noe krumkrum. Skamme seg!";
}
?>
</body>
</html>

 

Du bør forresten utvide formen til å omfatte alle feltene du vil ha. (modell, styling, tuning, dekk, ice o.l.)

 

 

PS: Husk å gå inn i PhpMyAdmin, og sett på auto_increment på ID-feltet.

Endret av jorgenindahouse
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...