Gå til innhold

Trenger erstatningsløsninger for gamle SCSI disker


Anbefalte innlegg

Tidens tann er ikke alltid lett å håndtere, og nå er det ikke mange reserve disker igjen. Utfordringen: Systemet baserer seg på SCSI Fast 20 Wide Single Ended 68 pins med terminerings jumper på selve disken. Jeg trenger enten slike disker, eller noe som kan erstatte de. Jeg har tidligere fått fatt i noen lignende disker, men det har jeg ikke fått fatt i denne gangen.

 

Alternativene er da(?):

1) Få fatt i disker av samme spesifikasjoner. Noen som vet om noen firma som kan ha slikt liggende? (Disker med de spesifikasjonene som er nevnt over)

2) Kankje bruk et adapter og nyere SCSI disk? Det jeg har å jobbe med er da en 68 pins hann kabel som jeg må få koblet til en SCSI disk via adapter. Diskene må kunne "levere" samme som de eksisterende disker. I tilegg må det være mulig å endre størrelsen på disken, da en disk kun kan være 2,2 GB (Dette tror jeg de fleste leverendører har verktøy for).

 

Noen SCSI personer som kan hjelpe meg litt på vei?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Etter hva jeg har forstått så er SCSI veldig bakoverkompatibelt. Den store forskjellen fra gammelt til nytt er at spenningene på busen har blitt lavere. Vi har nå det som kalles HVD og LVD (high voltage differential, og low voltage differential). Så lenge du får deg en disk som er HVD, så skal det fungere. Hvis ikke, så tror jeg det er godt mulig å kjøpe overganger, slik at du likevel kan bruke en nyere disk med LVD. Dersom dette ikke er et system med krav om oppetid, så ville jeg brukt den nødvendige tiden det tar til å gå over til ny hardware. Eventuelt IDE om oppetid-kravet ikke er så stort.

 

Ko_deZ

Lenke til kommentar

Nyere SCSI disker leveres bla. med 68-pins tilkobling, så det burde ikke være noe problem (uansett så finnes det overganger og terminatorer i alle mulige fasonger).

Problemet kan være med LVH og HVD som nevnt over, men dette mener jeg også kan løses med overganger.

 

SCSI er jo bygget opp slik at det er krysskompatibelt, så i teorien skal du kunne sette i en helt ny SCSI disk på ditt gamle kontrollerkort. Ulempen er selvfølgelig at man ikke får utnyttet den nye disken sin ytelse fullt ut.

 

Når det gjelder størrelsen på disken, så spiller normalt sett ikke den fysiske størrelsen på disken noen rolle, det er partisjonsstørrelsen som teller.

Om systemet ikke støtter disker større en 2,2GB vil den bare finne denne størrelsen på disker som er større.

 

Tror det er veldig få som har disker av denne størrelsen på lager, men du kan jo sjekke litt rundt. En mulighet er å spørre større bedrifter, om de har tilsvarende system og skal bytte dette ut, så er det sikkert mulig å få kjøpt disker brukt, men varigheten på disse er sikkert ikke allverden uansett.

 

Infoen her er selvfølgelig med forbehold, da jeg ikke vet hvilket system du har, men jeg har vært borte i mange SCSI baserte systemer og byttet en rekke disker (både JBOD og avanserte RAID løsninger) uten større problemer.

 

Lykke til!

 

Arcade

Endret av arcade
Lenke til kommentar

Når det gjelder scsi er det riktig at de har vært vanlig å kunne koble enheter av forskjellige standarder på samme kabel. Men når det gjelder gamle 68 pins enheter som bruker hvd (high voltage differential) er ikke disse elektrisk kompatible med lvd (high voltage differential) og det er ikke meg bekjent mange duppeditter tilgjengelig som kan hjelpe deg.

 

Jeg googlet og fant http://www.ramelectronics.net/download/apcon/1080data.pdf som ser ut til å kunne utføre det du trenger. Kanskje :) Den boksen skal de ha 7-800 dollar for, så kanskje det ville være enklere å bare bytte hardware i stedet for.

 

Jeg ville egentlig konkludert med at den tekniske løsningen (les : diskene) var utrangert og en oppgradering var nødvendig. For den prisen de skal ha for konvertingsboksen får man nesten en ny raid 5 kontroller or 3 små greie scsi disker.

Lenke til kommentar

Systemet er desverre noe spesielt (visuelt system på en simulator). Systemet er bygget på Motorola MVME kontrollere og VxWorks OS. I tilegg er grafikkkortene spesialutviklet av simulatorleverandøren og de diskene som brukes av grafikkkortene har begynt å feile. Det er 15 visuelle kanaler med 15 SCSI disker. Tror det er vanskelig å gjøre noen andre sprell en enten få fatt i disker som har de rette spesifikasjonene, eller få fatt i adaptere og terminatorer som kan settes på en 68 pins hann SCSI plugg.

 

Her er datasheets på en IBM disk som jeg fikk tak et par eksemplarer tidligere:

Model DDRS-34560

http://www.hgst.com/tech/techlib.nsf/products/Ultrastar_9ES

Har i tilegg benyttet Quantum Viking disker og noen typer Seagate Barracuda disker.

 

Jeg må faktisk endre størrelsen på de diskene som er større en 2,2 GB, da større disker ikke fungerer når jeg skal sette opp diskene.

 

Skulle gjerne ha skifta ut hele systemet, men med dagens investeringskutt er det ikke så lett.

 

Så det jeg altså må få til er å få koblet til disker (med eller uten adaptere) som kan støtte 68 pins SE(single ended) standarden.

Endret av qwerty2002
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...