Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Subnett


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

om han kan returnere ping avhenger av hans lokalnett og hans ruter. det er bare å prøve seg fram.

 

hvis han har 129.168.0.0/24 og du har 192.168.x med x noe annet enn 0 så vil du sannsynligvis ikke komme fra. regner med du kan binærmatten her?

 

slette ip'en igjen er enkelt :)

ip addr del 192.168.0.11 dev eth0

 

det er nyttig å kunne ip kommandoene istedet for ifconfig/route kommandoer, da de egentlig bare er wrappere rundt ip.

 

men hvis du drar opp iptraf, så vil du lett kunne se alle broadcast pakker som kommer inn, evt ha oppe ethereal for å grundig inspisere alle pakker. mye man kan prøve :) jeg har ikke erfaring med det du snakker om, men kan prøve med hjemmenettet for å se hvoradn det går...

Lenke til kommentar

Å sende ping til 4 milliarder mulige noder ( som muligens har blokkert ICMP Echo/Reply ) ser jeg på som uaktuelt, det er ingenting som hindrer han i å bruke 130.233.294.0/24 subnett, selv om dette ikke er registrert som privat.

Det jeg ville prøvd var å floodet svitsjene med noe fancy programvare ( macof? ) og få svitsjen til å faile-over og forhåpentligvis fungere som en hub, da kjører du opp sniffern din ( ethereal? ), som da sniffer all trafikk på nettverket og får den til å hente ut alle target og source felter fra IP-pakkene du blir tilsendt, for så å scanne disse mindre subnettene.

 

Edit: en NASTY typo :blush:

Endret av Micromus
Lenke til kommentar

floode switchen slik den fungerer som ein hub? dette var nytt for meg...har ikkje lyst å forklare litt nermere på det området der? :o) er også veldig veldig ny innen sniffing, gjerne linker til der eg kan lære om sniffing hadde ikkje skadet.. (wiii, ny kunnskap, får aldri nok!) :thumbsup:

Lenke til kommentar

kommandoen heter iptraf, apt-get iptraf.

 

Mioromus: naboen har vanlig lokalnett etter alt å dømme. Jeg prøvde det samme på hjemmenett med eth1, satt og ventet og så hva som skjedde, og det tikket inn broadcast pakker titt og ofte, som viste ip'er til lokalnettet.

 

men hvis man kan tilte switchen, så hvorfor ikke.

Lenke til kommentar

Du trenger egentlig ikke noe særlig kunnskap:

 

Last ned og innstaller:

http://ftp.sunet.se/pub/network/monitoring...WinPcap_3_0.exe

( packet capture driver for win32 )

http://ftp.sunet.se/pub/network/monitoring...etup-0.10.2.exe

( selve snifferen )

 

Start programmet, les gjerne litt doc's ( http://www.ethereal.com/distribution/docs/user-guide.pdf ) og sett filter på bare ARP pakker, så venter du en stund, til du tror du har funnet det som er å finne, da skal du ha en håndfull IP-addresser ( også eventuelle IP-addresser som ikke er på ditt subnett ).

Lenke til kommentar

Sitter å tukler litt med dette nå..*prøve å få til filtrering :)*

EDIT: oki, "leika" meg litt til, siden eg fant ut korleis eg filtrerer trafikk til bare ein host. prøve å logge inn på 2 av routerane her, klarte ikkje å fange den rette trafikken. D.v.s eg logget inn korrekt, men f.eks på eine routeren, Zyxel prestige, den får ein popup boks poppende opp der du skriver username og passord. Ethereal fikk berre "sniffet" siden som du får når du skriver feil username og passord. (RomPager server is restricted) ..jaja. dette har sikkert noe med instillinger å gjere. fikk til å få passordet ein gong bare, og det var på min andre router, der eg hadde loada siden og skreve inn passord der det bare gjenstod å trykke enter. denne klarte den å sniffe. følelse på at den mister pakker eller noe. men jaja. anyway, back til å finne ut korleis man skal sniffe ARP pakkar....

Endret av Rockj
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...