Gå til innhold

Samsung Syncmaster 172X


Anbefalte innlegg

Samsung Syncmaster 172X

 

Samsung Syncmaster 172X er en av Samsungs nyeste TFT skjermer. Denne 17"ern har i motsetning til de fleste andre Samsungs TFT skjermen, bare 12ms responstid, mens de fleste andre Samsung TFT skjermer har 25ms. Men andre ord, burde denne være vill på spilling.

 

Spesifikasjoner

  • Størrelse: 17"
  • Maks oppløsning: 1280x1024
  • Størrelse pr pixel (mm): 0,264
  • Betraktningsvinkel H/V: 160/140 grader
  • Lysstyrke: 270cd/m2
  • Kontrast: 500:1
  • Responstid: 12ms
  • TCO: TCO-99
  • Signal: Analog & digital (D-SUB & DVI)
  • Vekt: 3,75 kg
  • Garanti: 3 år

Pakka

Når du henter pakka, kan du ikke la vær å tenke på hvor liten denne er. "Ligger det virkelig en 17" skjerm inni der???" kan du bare ikke la vær å tenke på.

01.JPG

Esken har et håndtak på, som gjør det lettere å bære rundt på skjermen, men desverre er pakka teipa igjen, så hvis du skal frakte på skjermen (f.eks til lan) så må du teipe igjen, for å lukke igjen boksen.

 

Etter å ha åpnet boksen, finner du en godt innpakket Samsung 172x, som ligger nede. Skjermen kan nemmelig bøyes HELT tilbake (hva enn nå det er godt for...)

02.JPG

Under skjermen ligger bundelen. Denne består av:

05.JPG

  • Strømadapter + kabel
  • driver CD med magictune ++
  • Veggmonterings brakett
  • D-SUB skjermkabel (analog)
  • manualer, garanti kort osv

MERK i denne pakka inneholdt det IKKE DVI kabel.

 

 

Skjermen

Etter å ha tatt skjermen ut av pakka, får du virkelig se kvaliteten på skjermen. Alt ser så "dyrt" ut og veldig elegant. Dette er garantert en designer skjerm!

07.JPG

Som mange lurer på, så har skjermen en "kant" på 10mm på sidene og 12mm oppe og nede. Dette er ingenting når den er 361mm lang og 298mm høy.

03.JPG 04.JPG

Kontroll panelet til skjermen inneholder 7 knapper. "Auto(adjust)" "Exit (menu)" "menu" på knapp, justerings knapper, kontrast justering

06.JPG

Skjermen er UTROLIG tynn! Aldri mer CRT!

08.jpg

 

Skjermen har høyde regulering (både opp og ned, og akse)

 

På med maskinen

Bruker et Powercoler Radeon 9800pro 128mb for å forsikre meg best grafikk ;)

*Merk* Bruker D-Sub (analog) kabel

 

Etter å ha skrudd på datan for første gang, med den nye skjermen, kan du ikke unngå å miste pusten over hvor klart alt er. Alle tegn og farger (selv i boot screen) er krystall klart. Kontrasten kan en ikke klage på, denne er super! Hadde nettopp formatert datan før jeg fikk denne skjermen, så første gang jeg startet maskinen, kjørte skjermen på kjedlige 800x600 pixler.

Etter å ha lagt inn ATI drivere, funken skjermen som den skulle! 172x kjører 1280x1024 glatt! Lyset er veldig kraftig, men samtidig behagelig å se på.

10.JPG

 

Som den kresne personen jeg er, var noe av det første jeg måtte, lete etter døde pixler. Etter LANG leting, fant jeg en død sub pixel, rød fargen hadde visst ryket. Denne var ganske langt til venstre på skjermen og syntes bare i bek svart. Denne døde pixlen syntes ikke i det hele tatt når jeg ikke lette etter den med nesa 1cm foran skjermen. Derfor brydde jeg meg ikke så mye om det.

 

Kan ikke la vær å legge merke til at bildet sitter "klistra" til kanten av skjermen, HELE skjermen blir altså brukt, etter et trykk på "auto" knappen.

Du kan kontrollere farger, lys, bilde osv via software (magictune), som er ganske deilig, da slipper du å stresse med knappene under skjermen.

 

Spill

 

Som sagt, har Samsung Syncmaster 172x, 12ms responstid. (For de som ikke vet, jo lavere jo bedre.) 12ms er noe av det laveste som kan fåes tak i markedet pr. nu. 12ms Betyr at spill testen kan bli morsom :)

 

Unreal 2

Velger å kjøre Unreal 2 pga ekstreme grafikk og fordi Battlefield CD'n hadde noen store riper, som gjorde at jeg ikke fikk installert den :(.

 

Når jeg fyrer opp unreal, vises det en intro, fordi det er første gang jeg kjører den. "PERFERKT!" tenker jeg. Introen til unreal 2 har no sinnsykt render, som vil være greit for å vise hva skjermen er godt for. 172X funker utmerket under intro'en. Bilde, farge, lysstyrke, ALT sitter der den skal!

11.JPG

 

Under selve gaminga, blir jeg overrasket. Refresh raten er helt ekstrem, alt går ekstremt "glatt" på 1280x1024, Men samtidig så er det bittelitt ghosting. Ved bittelitt, mener jeg ikke merkbart under gaming, med mindre du stirrer på skjermen og konsentrer deg om å finne ghosting.

12.JPG

 

Skjermen er ekstremt bra til Spill. Men pga ør lite, bitte litte granne ghosting, gir jeg den 9/10

 

Film

Velger å kjøre Ringenes Herre, da disse filmene har ekstremt mange bevegelser, fine farger, og scene skifte.

13.JPG

14.JPG

15.JPG

16.JPG

 

172x yter også ekstremt her! Hvis noen skal klage på bilde, farger, kontrast. Skal de personlig få noe med meg å gjøre! :p

 

Skjermen egner seg også veldig bra til filmer! 9/10 her og. Litt trekk pga ør små, ubetydlig ghosting, som du egentlig ikke legger merke til.

 

Konklusjon

 

Positivt

+Herlig design

+Tynn

+Ekstremt bilde

+Egner seg til alt

+Lett meny

+Enkel programvare

+12ms

Negativt

-Prisen. Nesten 1000kr dyrere enn 173T

-Ingen DVI kabel (i mitt tilfelle)

-Samsung aksepterer alt for mange døde pixler

Alt i alt:

9/10 :thumbup: Ekstremt bra valg om du ikke vil følge bølgen, og kjøpe 173t. Er glad for at jeg gikk for denne istedet for 173t.

 

NB!!! Jeg uttrykker meg bare hvordan JEG føler meg ovenfor denne skjermen, jeg har fått.

 

Må også beklage hvis bildene loades litt tregt, bruker home.no :ermm:

Endret av King_mephisto
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

King_mephisto: hvordan er baklyset på 172X din? På bildene dine så jeg at det er en veldig fin og jevn svart bakgrunn i Ringenes Herre filmen.

 

På min 172X så er det litt blålig svart farge ved nedre ventre og høyre skjermkantene, og baklyset er også tydelig ved den øvre kanten. Ellers bruker jeg DVI og fargegjengivelsen er kjempe bra, bedre enn NEC 1760 etter min mening, men likevel litt 'washed out' ved den nedre skjermkanten. I spill så er 172X ganske lik NEC1760, dvs. flyter utrolig bra med minimal etterslep.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Mottok min idag jeg også.

Er vel ikke noe beohv for meg å lage en brukertest av denne også hvis ingen vil ha mitt synspunkt av skjermen også ?

Send meg en PM eller post her hvis dere vil at jeg skal ta en test også.

Forøvrig var skjermen min uten noen døde pixeler :D

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...