Gå til innhold

Sandblåst plexi


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Quote:


On 2002-03-21 21:43, thomasr skrev:

Vanvittig stilig! Har sandblåsersak liggende her et sted, og det hadde jo vært moro å prøve :smile: Noen som har en litt mer eksakt oppskrift for hvordan dette gjøres?


 

Det er faktisk ikke så vanskelig å få til! Den enkleste måten er å tegne motivet, som ikke bør være for komplisért, på hvitt "kontaktpapir"

Klipp forsiktig ut motivet, slik at du nå har en "negativ" av motivet i form av en åpning i kontaktpapiret. Kontaktpapiret festes deretter til plexiplata, og så er det bare å blåse ivei!

En annen og dyrere måte er å gå til en skiltmaker, for å få han til å skjære ut passende tekst / motiv i folie, _uten_ å fjerne folien omkring bokstavene. Plukk vekk bokstavene, og klistre "omgivelsesfolien" på plexiplata og blås!

Mange vil kanskje lure på hvordan det går med folien, men faktum er at denne er relativt myk, og sandkornene vil derfor "fjære" unna uten at folien ødelegges. Det harde plexiglasset vil derimot "ta skade" ved at sandkornene skyter løs partikler i plexiglasset. Tilslutt dannes en matt flate, og jo lenger du holder på jo dypere ned i plexi´n kommer du.

Fjern forsiktig folien når du er ferdig. Plexiglasset må nå "kantbelyses" ved at man f.eks monterer et neonrør eller kald-katode på en av sidene på plexiglasset. Jo tykkere dette er, jo lettere er det å få til!

Håper dette var en grei forklaring?

 

Lykke til :smile:

Lenke til kommentar

Quote:


On 2002-03-21 23:37, thomasr skrev:

Skjønner så absolutt hva du mener, dette må prøves. Skal komme tilbake med noe bilder etter hvert som jeg får surra meg til å gjøre det.. Orker ikke fyre opp kompressor og sandblåsingstinga nå
:grin:
Satser vel på at det går bra.


 

Morsomt! Håper det dukker opp noen bilder etterhvert!

Bare ta det litt vakkert når du blåser, og hold blåsemunnstykket på relativt god avstand. Da reduserer du mulighetene for at maskeringen løsner i kantene. Har du tjangs til å øve deg litt på en bit plexi først, så er jo det så absolutt en fordel! Da får du jo en viss feeling med teknikken også :smile:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...