Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Nytt anlegg i bilen


Anbefalte innlegg

Driver å skal fikse meg no anlegg i bilen, har en basskasse med 2 12" Kenwood og Infinity, med en Råtten forsterker, hadde kun Kenwood`en i en mindre kasse før og det gikk fint for forsterkeren, men 2 stk ble for mye, vurderer derfor å investere litt i noe bedre. En kamerat av brodern har no greier til salgs. Antall watt er jeg ikke helt sikker på men han har:

 

-----------------------------------------

1 stk 4 kanalers Kenwood forsterker

1 stk 2 kanalers Kenwood forsterker tror denne var på 600w

2 stk 10" Kenwood bass elementer

1 stk kondensator

2 stk delefilter

3 stk frontsett

-----------------------------------------

 

Så vidt jeg forstod så var det da det ble kjøpt verd noen å 20000,- men som alt så synker slikt i pris, men han ville ha 5000,- (er det verd det) for dette her. Jeg for min del, har jo lagt opp ledninger og slikt, så det blir ikke problemet, men om jeg skal koble opp alt sammen eller ikke, tenkte kanskje bare jeg skulle bruke den 4 kanalern på 10" og lage ny front til den kassa jeg allerede bruker til 12"(disse er hullete og jævelige) og ev. ha resten liggende, og muligens prøve å selge litt etterhvert... ??

 

Noen som har noen gode forslag eller tips, internett sider, jeg kan se litt på.. ER interessert i koblingssett også. All hjelp mottaes med takk.

 

Mvh Torgeir

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Du bør bruke den kraftigste av de forsterkerne du har til å drive subene. Den 4-kanaleren kan du brokoble til en 2-kanaler! Kjenn på vekten og se på sikringene....

 

Ja jeg vil anbefale deg å lage en ny front til kassa. Hvis du lager i spon, velg 22mm gulv eller 19mm møbelspon og behandle dette med olje eller lakk eller noe som gjør materialet tyngre og stivere.

 

Ellers er ikke Kenwood noe jeg ville kjøpt da...men det er min personlige mening!

Liker bedre Pioneer og Rockford;)

Lenke til kommentar
  • 5 uker senere...

Ligg unna spon, dette er håpløst å jobeb med og få pent. Kjøp deg MDF, eventuelt spør din lokale trelasthandel om de har MDF plater liggende. Disse blir nemlig brukt som topp på paller da de tåler sykt trykk. Disse platene du helt sikkert kan få for en tier eller noe er 9 mm om jeg ikke husker feil, ofte er de folierte på ene siden. Størrelse ca: 150x150. Kom på trelasten der jeg jobber så skal du nok få noen! :p

Lenke til kommentar

Ville gått for minimum 18mm MDF eller 22mm sponplate. (Tror det er standard-tykkelser). MDF er hardere/tettere, ser bedre ut og er lettere å jobbe med. Men du MÅ borre hull til skruer! Sponplater er rimelige, egentlig også ganske greie å jobbe med og ser bra nok ut hvis du trekker de med noe.

Lenke til kommentar

Stemmer at du får både MDF og spon i 18 og 22 mm, MÅ forresten ikke borre hull til skruer, er viktigere at du kjøpe sponplateskruer (dykkskruer med "gravende" hode), bore et ledehull er selvfølgelig ikke å forakte :) Om du bare skal lage front så trenger du ikke full tykkelse, bare en kosmetisk front. MDF'ene jeg nevne er nok til denne jobben.

Lenke til kommentar

Tro meg. Hvis du ikke borrer i MDF så er det EKSTREMT stor sjans for at du før eller siden enten splitter plata, eller at den sprekker (spesielt rundt hullet til elementet/terminal/bassrør/etc). Dette nettopp fordet MDF er veldig tettpakka. Sponplater er veldig porøse og det er derfor ikke så nøye å borre opp hull i de.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...