Gå til innhold

Feil på minnebrikke


Anbefalte innlegg

Kom hjem fra ferie og skulle overføre alle bildene fra minnebrikken til PC'en med USB-kabelen som vanlig. Alt var som normalt helt til 1 bilde var overført - da klikket alt, fikk feilmelding om at en ikke kunne finne disken og nå får ikke PC'en kontakt med brikken, og kamera gir feilmelding med noe sånn som "this card cannot be used", kan verken skrive eller lese fra kortet i det hele tatt.

 

Noen som vet hva som kan ha gått galt, hva kan jeg gjøre?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Som Afseth skriver kan du forsøke å formatere kortet om igjen.

Har du litt flaks fungerer det etterpå, men alle bildene dine er uansett tapt.

 

Min erfaring tilsier at hvis dette først har skjedd en gang,

vil du garantert oppleve dette senere også.

Hvis brikken først er ustabil, vil det skje igjen,- før eller siden.

 

Henger meg på Afseth`s anbefaling; Legg noen kroner i et skikkelig kort av et anerkjent merke som er testet og har referanser.

F.eks. har Nikon i sine brukerveiledninger anbefalinger til de merkene de har testet og går gode for,- og Sandisk er en av disse (se f.eks. brukerveiledningen til nye Nikon D70).

 

Det er et paradoks at så mange investerer i kamera til tusenvis av kroner,

men sparer på minnekortet i den andre enden,- som ofte resulterer i at sluttresultatet i verste fall forsvinner.

Lenke til kommentar

Det stemmer det...men det betinger at du har redskap til å lese og rekonstruere ødelagte kort. Dersom kortet eller interfacet mellom kort/ kamera/ leser er kollapset, er det nok alikevel vanskelig å få ut bildene uten spesialutstyr.

 

Denne diskusjonen går ikke på om det er mulig (alt er mulig bare du har penger og utstyr nok), men om du gidder og er tjent med å ha et kort som etter hver ferie freidig kvitterer med en feilmelding i kameraet om at verken kortet eller bildene vil eksistere.

 

Som jeg skrev ovenfor er mange utrolig bevisste når det gjelder valg av selve kamera (se bare diskusjonene her på Akam!), men kameraet er lite verdt hvis minnekortet ditt er av dårlig kvalitet.

 

Det er avgjort store stabilitetsforskjeller på minnekort, så hvorfor gamble om et par-tre hundrelapper når du allerede har lagt 4-5000 i et kamera for å få et godt sluttresultat?

 

EDIT; Slike programmer du refererer til fungerer greit på kort hvor bilder er slettet, men ikke formatert. Er det imidlertid fysisk skade på kortet eller ren elektronikkfeil har du ikke tjans med denne typen programvare.

Endret av PhotoGen
Lenke til kommentar

Har hatt samme problem med ett minne kort. Fikk overført noen få bilder før alt gikk i stå. Prøvde å formatere korte og gjennopprette bildene men fikk ikke frem andre enn de jeg allerede hadde fått resten var vekk for altid. Så bildene dine er nok tapt, vil jeg tro.

Lenke til kommentar

Det kan i noen tilfeller være nødvendig å formatere kortet, for å oppnå kontakt med det.

Og jeg gjentar: Formatering sletter ingen bilder, men usynliggjør dem, akkurat som på en harddisk. Det er kun overskriving av filer som kan skade.

 

(Proffer, som www.ibas.no , leverer programvare som overskriver filer, slik at de opprinnelige filene ikke kan gjenopprettes.)

Lenke til kommentar
EDIT; Slike programmer du refererer til fungerer greit på kort hvor bilder er slettet, men ikke formatert. Er det imidlertid fysisk skade på kortet eller ren elektronikkfeil har du ikke tjans med denne typen programvare.

Joda, går ofte fint å få tilbake bilder som både er slettet og hvor brikken senere er formatert.

Etter at mitt billige Apacer-kort sa takk for seg med forskjellige feilmeldinger, fikk jeg ut de fleste bildene som ble tatt den dagen. I tillegg fikk jeg ut bilder jeg hadde tatt for flere måneder siden. Kan nevne at jeg formaterer kortet etter hver tømming, og det blir somregel noen tømminger i uken. -Opptil flere tømminger pr dag på det "verste". Ble nesten sjokkert over hvor mange bilder jeg fikk tilbake.

Regner med at grunnen til dette, er at jeg sjeldent bruker kortet til det er helt fullt. Bruker ofte bare halvparten av de 256 megabytene f.eks.

Kortet var forresten umulig å formatere eller gjøre noe som helst med.

 

Kommer uansett ikke til å bruke et kort som jeg en gang har fått feilmelding på. Etter det kjøper jeg av de bedre minnekort-merkene.

 

Hva som var årsaken til apacer-kresjet, vet jeg ikke. Men det var ivertfall en garanti-sak.

 

mvh Jan Ove

Lenke til kommentar

Hei!

Dere har helt rett.

Et formatert kort kan "hentes fram" igjen med programvare, forutsatt at feilen ligger adresseringen i minnet og ikke i elektronikken. Beklager,- det ble noe feil formulert over.

 

Det jeg prøvde å få fram var at det er en årsak til at kortet svikter, og de fleste korttyper har avanserte elektroniske kretser i tillegg til den rene minnefunksjonen.

 

Blir det feil på disse (f.eks. i interface`t som kommuniserer med kameraet) er kortet dødt uansett hva du gjør. Feil i elektronikken kan være årsaken til tap av data, selv om du kanskje alikevel klarer å få dette opp igjen med formateringer osv.

 

Å bruke et kort som periodisk sletter verdifulle bilder er uansett lite moro.

 

Ifølge prisen på programmene som er henvist til over, syntes det også dyrere å kjøpe en pakkeløsningen "billig brikke + gjennopprettingsprogramvare" som du kanskje blir avhengig av... ;)

Lenke til kommentar
Ifølge prisen på programmene som er henvist til over, syntes det også dyrere å kjøpe en pakkeløsningen "billig brikke + gjennopprettingsprogramvare" som du kanskje blir avhengig av... ;)

Vil ikke forsvare de billige kortene, men det finnes gode recover-program som er gratis:)

Lenke til kommentar

Takk for tilbakemeldinger. Må uansett til fotobutikk eller lignende for å få hjelp. Verken kamera eller PC får kontakt med minnebrikken i det hele tatt. Såvidt jeg husker nå er det et Apacer 128mb kort (har det ikke liggende her). Det rare er at jeg kun har brukt det og formatert det max 4-5 ganger.

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...