Gå til innhold

Skal jeg kjøpe meg bærbar eller skal jeg kjøpe


magnus85

Anbefalte innlegg

Dette er egentlig et vanskelig og viktig valg.

 

Jeg vet egentlig ikke hvorfor jeg har blitt så :love: i laptop. Men det har jeg :D

 

Men noen av grunnene er at det er lettvint. Selv om jeg ikke er så mye på farten. Også det viktigste punktet mitt er støy. Jeg vil ha en så støyfri PC at du ikke engang skal kunne høre at den står på. Siden den står aktvit på om natten.

 

Jeg spiller veldig veldig sjeldent, og det jeg mest bruker pcn til er internett, og noe tekstbehandling. Men er forstatt opptatt av å ha en rask og stabil PC.

 

Hva skal jeg velge?

 

Visste ikke helt hvor jeg skulle sette dette inlegget hen men..

 

Noen som har noen innvendinger?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg skjønner godt din forelskelse i laptop. Gikk nylig til innkjøp av en selv, selv om jeg ikke har noe umiddelbart behov. Det er praktisk å ha den i skolesammenheng siden det er mye trådløst nett og sånn på universitetet, men jeg har jo klart meg uten frem til nå... :)

 

Uansett, hvis du ikke spiller noe særlig, så er jo en laptop like bra som en stasjonær pc. Mye lettere og billigere å oppgradere en stasjonær selvfølgelig, så derfor kan det være like greit å kjøpe en ganske kraftig bærbar når man først kjøper en. Hvis man har pengene til det da...

 

Det meste av ekstrautstyr finnes jo nå som usb2-versjoner, så man kan jo få utrolig mye ut av en laptop hvis man ikke bryr seg om kabler og sånn.

 

Tjah, det var vel stort sett det jeg hadde å si. Hvis du har penger, så kjøp deg en laptop, men husk at det ikke er økonomisk :)

Lenke til kommentar

Jeg fikk min CL 1557 i dag og er sinnsykt fornøyd!

 

Jeg gikk fra:

 

P4 2.8GHz, 1GB DDR RAM, GF4 Ti4200 til CL 1557, 1.6GHz (Pentium M), 512 MB DDR RAM, ATI Radeon 9600.

 

Spiller alle spill jeg har prøvd til nå helt uten problemer (morrowind gikk faktisk BEDRE på denne enn på den stasjonære. Det er et veldig stort pluss for meg!). Ingen ghosting eller noe. Skjermen er sinnsykt behagelig. 1400x1050 rocker!

 

Jeg vil uten tvil anbefale bærbar over en stasjonær!

Lenke til kommentar

Dersom du ikke har brukt for noen spillemaskin ville jeg satset på en bærbar, det er ingen problem å koble til vanlig tastatur, skjerm, mus dersom det skulle være en sak. Dersom du har 19k, får du en veldig bra bærbar i dag, også Powerbook :) Eneste problemet med bærbare er at HD er dyrt, men dette kan lett løses med en ekstern USB2 eller firewire HD.

 

Personlig har jeg begge deler og har i utgangspunktet samme datavanene som du beskriver, dvs tekstbehandling, mail og internett. Likevel foretrekker jeg den bærbare, den kan jeg ta med meg rundt i huset. F.eks er det en fordel å kunne bruke den som film/musikk spiller, veldig bra dersom du har divx filer du vil se på TVen :) Tror omtrent alle bærbare kommer med TV-ut. Du bør også satse på en centrino basert PC med pentium M(dersom du ikke vil ha MAC), disse har lengst batterilevetid, god ytelse i forhold til andre løsninger.

 

Skal du ha god grafikkytelse er det vel P4M med Nvidia eller ATI skjermkort som er best, mener å ha sett at ATI som regel har de beste bærbare løsningene mht batteribruk og TV-ut. Har selv ATI på min av eldre årgang, er veldig fornøyd med TV-ut egenskapene. Inntrykket mitt er at de som har Nvidia løsninger har større problemer med driverne mht dette.

 

Ett annet alternativt som du kan få relativt støyfritt er barebone, dette er som regel halvfabrikater, slik at du kjøper selv HD, CPU etc og må kunne litt for å kunne få til minimalt med støy.

 

Selv liker jeg Dell og hadde vurdert 8600 veldig sterkt med wsxga skjerm, men liker også veldig godt Apple Powerbook.

Lenke til kommentar
tundra eller whitebox?

 

vurderer å kjøpe meg en bærbar til 10 000..men vet ikke om jeg blir like fornøyd da som om jeg skulle kjøpt meg en stasjonær.

 

Og hvor får jeg tak i en stasjonær som støyer som en bærbar? Noen tips?

10k til en laptop er litt i underkant. da blir det ofte mange billige løsninger i maskinene.

 

ang støy på stasjonære kan denne dempes betraktelig om du er litt nøye når du velger komponenter. koster ofte litt mer med støysvake løsninger.

 

jvik: skjermkortet i din stasjonære trekker en del ned når det kommer til spilling, 9600 kortet i 1557 er nok faktisk ganske mye bedre.

Lenke til kommentar

Dersom du skal kjøpe bærbar bør du legge litt penger i det, de aller billigste er som regel ikke noe særlig med hensyn til støy. Husk at en bærbare med stasjonær CPU vil måtte ha tilsvarende kjøling, dvs støy vil kunne bli et problem, pga mindre vifter som må rotere raskere. Selv tror jeg at de med høyest kvalitet kommer fra IBM/Compaq, Apple, Toshiba og Dell. Hos Dell bør man være kritisk til hva man kjøper, her er det etter min mening begge deler(men du får med ekstra batteri for tiden!!).

 

Du skal investere minst 15k i bærbar for å få en som er stille, har noenlunde batterilevetid, har det su trenger av porter/enheter og som yter bra. Dersom du ikke har spesielle behov, ville jeg heller kjøpt en stasjonær dersom du har tenkt å bruke under 15k på en datamaskin. 15k gir deg en _veldig_ bra stasjonær med flatskjerm om du vil og som en annen sa; velger du komponentene riktig er det ingen problem å få til en støysvak løsning. Når det er sagt er min erfaring at ferdige stasjonære fra IBM, HP, Dell etc også har et lavt støynivå, men disse er ofte unødig dyre.

Lenke til kommentar
CL er fra Whitebox.

 

Bra service, sinnsyke fine priser og rask levering :thumbs:

Har bestilt en CL 1557 fra Whitebox for en månad siden og enda ikkje fått den. Begynner å bli lei dette firmaet. Prisen er veldig bra. Dem har lovet kvar dag den siste uka at pcen er klar til levering men har enda ikkje fått den.javascript:emoticon(':angry:')

Lenke til kommentar
tundra eller whitebox?

 

vurderer å kjøpe meg en bærbar til 10 000..men vet ikke om jeg blir like fornøyd da som om jeg skulle kjøpt meg en stasjonær.

 

Og hvor får jeg tak i en stasjonær som støyer som en bærbar? Noen tips?

10k til en laptop er litt i underkant. da blir det ofte mange billige løsninger i maskinene.

 

ang støy på stasjonære kan denne dempes betraktelig om du er litt nøye når du velger komponenter. koster ofte litt mer med støysvake løsninger.

10000kr holder til en Dell 500m, som er perfekt til topicstarters bruk. Maskinen er tilnærmet lydløs, og er kraktig med god ytelse. Når man ser bort ifra grafikkytelse, altså. Der er den en tragedie, men til det meste annet er den meget god.

Endret av It's me
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...