Gå til innhold

Amerikansk-til-europeisk-strømplugg


Anbefalte innlegg

Hei,

har fått en mp3-spiller kjøpt i USA, men selvfølgelig passer ikke ladderen i strømuttaket. Det jeg trenger er en slik sak, "North America US to Europe Power Adapter Plug"

 

Det synes jeg ikke er så veldig flott, siden jeg var på Clas Ohlsson og spurte om de hadde en sånn, hvorpå de svarte "en sånn får vi ikke lov å selge, enten for å hindre import, eller pga. at de ikke er godkjent for bruk i Norge". Ingen andre butikker hadde det heller.

 

Er det noen som vet hvor jeg kan få tak i en slik i Norge eller på web? Viser seg å være vanskelig, for ikke snakke om unødvendig dyrt å bestille fra de sidene jeg så langt har funnet i utlandet.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Sjekk hvilken spenning selve Mp3-spilleren skal ha og størrelse på pluggen som skal inn i selve spilleren.

 

Sansynligheten er veldig stor for at du finner en strøm-adapter for norske stikkontakter som passer perfekt både elektrisk og mekanisk til mp3-spilleren din på Clas Ohlsson eller biltema.

Lenke til kommentar

Hei.

 

Først, sjekk om spilleren har en transformator som også går på 240V nett. Hvis den har det kan du bruke en overgang mellom den amerikanske kontakten og en norsk. Det er riktig at disse ikke selges i butikker i Oslo, men du får kjøpt dem på elektrobutikken på Oslo Lufthavn Gardermoen...

 

Lykke til!

Lenke til kommentar

...og pass på polariteten på pluggen (pluss/minus, innerst/ytterst). Kjenner et par som har brent seg på det der.

 

Til min "amerikanske" Panasonic-discman bruker jeg en vanlig "norsk" Sony-adapter. Samme spenning, samme plugg, samme polaritet. Funker flott.

Kjøpte forresten med meg en slik 115-230 omformer også, men den sitter ikke så veldig godt fast i veggkontaktene, bør "ligge" oppå en skjøteledning. Den kostet meg 60-70kr i Toronto eller Wash.DC (husker ikke helt).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...