Gå til innhold

FS Amilo D1840, og støy...


Anbefalte innlegg

I flere tester jeg har lest av D1840 så fremheves støy. Hvor ille er det? Og blir maskinen såpass varm at man ikke kan ha den på fanget?

 

Meningen er å ha den som en stue-PC, stort sett surfing, mail og Office. Dermed ikke ekstrem belastning på CPU og GPU. En HP nx7010 hadde sikkert passet liksågodt, men nå er det en HjemmePC sak på gang med en D1840, og da kommer den gunstig ut.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nå har ikke jeg spesiellt god erfaring med mange forskjellige bærbare, men jeg har denne selv og kan vel si litt om mine synspunkter. I en vanlig stue med generell bakgrunnstøy (tv/småprat/andre ting) hører man nesten ikke vifta i det hele tatt med mindre man sitter å konsentrerer seg om å høre den. Ved heftig spillbruk og bruk av mye prosessorkraft øker støynivået litt, men det har aldri vært slik at det blir plagsomt, vifta går på en veldig "lav" frekvens-lyd, jeg syns lyden rett og slett er behagelig. Har hørt mange har sagt at støynivået på denne er lavere enn mange av de andre bærbare med p4 prosessor, og det vil jeg nok tro stemmer ganske så bra.

 

Når det gjelder varme så blir den svakt litt småvarm når man bruker den til generelle oppgaver, slik som f.eks nå når jeg sitter å skriver med kun internet explorer oppe. Da mener jeg ikke at det er veldig plagsomt varmt, men man merker at det er noe som jobber i maskinen for å si det sånn. Ved bruk av mye prosessorkraft, f.eks spill med høy grafikkfaktor så blir den relativt varm. Den takler det meste, det har aldri skjedd med meg at spill har stoppet på grunn av at maskinen blir for varm. Men det kan være litt plagsomt og sitte mye å spille med tastaturet på slike typer spill. Et ekstra tastatur og mus vil da være å anbefale.

 

Men til ditt bruk burde det ikke bli noe stort problem, da vifta stort sett går på etlavt nivå under slike typer windows-oppgaver. Hilsen en kjempefornøyd eier!

 

EDIT: Glemte å si det med å ha den på fanget. Det står i manualen at det ikke er anbefalt å ha den på fanget på grunn av at de to viftene på undersiden da ikke får rom til luftgjennomstrømning. Det vil da lønne seg å sette f.eks en perm/bok under, og så evt. ha den på fanget, for at knottene på undersiden da skal lage det nødvendige mellomrommet. Dette fungerer bra. Jeg sitter med den på fanget i skrivende stund, det er nok ikke slik at jeg ikke merker noe til at det er litt varmt, men det er ikke noe problem å sitte slik en stund å skrive/jobbe med.

Endret av ZprMario
Lenke til kommentar

Jeg ville aldri kjöpt maskinen hvis jeg skulle hatt den stående på i stua hele tiden. Jeg synes maskinen bråker for mye til å ha den på sammtidig som man ser på TV.

 

Hvis du kun skal bruke maskinen til mail, internet etc så har du heller ingen behov for en slik maskin.

Lenke til kommentar

Som sagt, dette er ett tilbud gjennom en HjemmePC avtale, slik at den blir vesentlig gunstigere enn andre maskiner som sannsynlig er mer aktuelle. Kun mail+internett er nok egentlig en litt for kraftig generalisering fra min side, men den kommer ikke til å bli brukt til spill.

 

Men dette med støyen er det som bekymrer mest...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...