Gå til innhold

Ikke for enkeltpersoner?


Anbefalte innlegg

Du kan få to Dell for prisen av en Mac.

 

Sounds fair to me:)

Det er bare tull. Den billigste Dell (Dimension 4600) 2.8GHz P4 uten integrert grafikk (FX5200), med skjerm, kombodrev og 512MB RAM (takket være tilbudet om dobbelt minne) koster kr 7155 (eller opptil 8630 uten tilbud og med XP pro).

 

eMac med 512MB RAM, Radeon 9200 og kombodrev koster kr 8190,

 

Dell'en har da en del bedre skjermkort og er billigere med XP Home og med en rabatt på kr 744 som varer til 27. Okt, men forskjellen er ikke så stor som noen av dere vil ha det til.

Endret av gekko513
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Forkortet: PDF, hurra!

Off topic: Jeg antar at du har sjekket lista over alle OS du kan kjøre Adobe Reader på, og vet at det er såklart andre OS'er enn OS X som du kan lese en PDF i. Du fikk det til å virke veldig motsatt. Dessuten trenger lærebokforfattere, slik som de fleste andre mennesker, å tjene penger på jobben sin.

Heh.. den siste delen av posten var egentlig ikke beregnet som en nominasjon for hverken pc eller mac... my fault!

 

edit;

Må nesten legge til litt ang. dette med studioer. Har en god del venner innenforbi lyd. Den ene, ansees som å være NRK's beste lydmann, og er ettertraktet på store arrangementer. Han er nå på "ferie" i Australia, hvor han kommer til å mikse på en menighet som heter "Hillsongs" (et par søk på internett, finner dere ut at dem har gitt ut titalls plater).

Denne mannen bruker ikke annet enn mac - ikke fordi han liker mac'en i seg selv (innebefatter også operativsystemet), men ganske enkelt fordi systemet er stabil, har 6-pins firewire, samt den lydkvaliteten man trenger. Det eneste han omtrent klarer å bruke mac'en til, er å starte programmet, samt gjøre de nødvendige instillinger. Han er altså ikke ein inprenta mac-freak, som er blitt "hjernevasket" av oss andre mac-freaker.

En annen, som har startet eget firma, kjøpte seg ein feeeet maskin fra Dell, og oppgraderte det som var og fantes (maks RAM + dual Xenon) og litt til. Kjøpte seg så ProTools (fra Digidesign). Til tross for det fete systemet, hakket lyden (når han kjørte flere track/layers), samt at det kom støy. Han koblet så systemet til ein bærbar mac til en venn, og voilà, hakkingen forsvant. Dette var ein eldre PowerBook (G4 Titan elns), med 512MB minne.

Endret av jallakim
Lenke til kommentar
Ser at folk her sier at warcraft3 fungerer knirkefritt på systemer som til og med er dårligere en mitt. Enten er det noe galt med maskina mi, eller så har mac-gamere svært høyt toleransenivå for hva som er "knirkefritt"

Det skal du ikke se bort i fra :p Spill på Mac er generelt en ganske sørgelig affære. I hvert fall hvis man sammenligner med den standarden folk her på hw er vant til.

 

Det funker greit og da bare greit med litt Warcraft, Age of Mythology og slikt, men skal du spille Halo, Quake3 eller UT2004 så må du ha en G5 og et skikkelig grafikkort, og da yter det bra, men ikke bedre enn en PC med mye lavere pris. Det nytter i hvert fall ikke med 32MB Radeon 9200 som det er i eMac'en nå, men det er tross alt bedre enn 4MB integrert intel grafikk. Link til nye benchmarks for spill på Dual G5

Lenke til kommentar
Det funker greit og da bare greit med litt Warcraft, Age of Mythology og slikt, men skal du spille Halo, Quake3 eller UT2004 så må du ha en G5 og et skikkelig grafikkort, og da yter det bra, men ikke bedre enn en PC med mye lavere pris. Det nytter i hvert fall ikke med 32MB Radeon 9200 som det er i eMac'en nå, men det er tross alt bedre enn 4MB integrert intel grafikk. Link til nye benchmarks for spill på Dual G5

Sitter du virkelig her og sier at du må ha en ny og fet maskin for å kunne spille Quake 3 tilfredsstillende?

Lenke til kommentar
Macen er bedre på en annet type datakraft en spill. Skal du spill er xbox, ps2 og pece sikkert bra valg. Skal du ha rå kraft som også er stabil med kvalitetsikrede komponeneter, er en G5 å anbefale.

Se f.eks. dagens oppslag i media: [url="http://news.bbc.co.uk/1/hi/programmes/click_online/3945149.stm"]http://news.bbc.co.uk/1/hi/programmes/clic...ine/3945149.stm[/url]
Lenke til kommentar
Halvdan Sivertsen, DDE og Olsebnaden jr. er mekket på Windows.

Halvdan Sivertsen bruker vel Hønshuset mye, disse kjører Lyrec 24-spor analog,

Tascam MX-2424 og ProTools digi001

 

Intet av dette er Windows saker, ProTools fungere veldig dårlig med Windows,

og med SP2 fungere det overhodet ikke. Normalt kjøres ProTools mot mac,

lydmannen i bandet mitt har nylig testet Digi002 mot Windows, det har vært

et sant helvete. På mac'en gikk dette uten problem.

Endret av kvikks
Lenke til kommentar
Jeg har scannet samtlige skolebøker inn på PDF, og slipper dermed å ha med meg bøker på skolen.

Hvordan gjorde du det? Jeg er ikke så god på data, så om du forklarer grundig er det populært.

Var det vanskelig?

Hadde en vanlig, billig scanner. Mustek BearPaw 2400TA Plus ellerno. Kjøpte den på El-Kjøp for ett år siden ca. Tok så og scannet èn og èn side til JPEG. 150dpi. La alt dette sammen i èn PDF-fil på mac'en, for der har eg Adobe Acrobat (ikke Reader, men Acrobat). Ikke vanskeligere enn det...

Lenke til kommentar
Hva er det med folk og fuc**¤##" windos?? Hvis du må reboote windos maskin så ofte er det noe alvorlig feil med den. Win 2000 Pro er ganske stabil, men langt fra å være tilnermet Panthar.

Windows 98, som jeg regner med du sammenligner med, var utrolig dårlig, skal man sammenligne i dag så bør man vel sammenligne med XP?

 

Min XP arbeidspc som var i full bruk i hver dag var oppe i 73 dager uten reboot. Når jeg endelig restartet den var det pga installering av en driver som trengte reboot. Kan ikke huske sist gang pc-en min krasjet. Det må være over et år siden.. Min opplevelse av XP er at det veldig stabilt hvis man ikke installerer alt mulig. Jeg bruker også firefox til browsing.

 

Før du tar meg for en anti-maccer; jeg har en powerbook hjemme, OSX er bra, men har veldig mange svakheter på usability: Mangelen på key shortcuts og hvis man ikke har satt på en mus med to knapper gjorde at jeg fikk antydning til musesyke for første gang i mitt liv når jeg satt på mac over lengre periode. OSX har dessuten veldig treg vinduhåndtering iforhold til XP. Det ser penere ut, men når alt kommer til alt: Hastighet er bedre!

WTF?????

 

Jeg sier at win 2000 er stabil, og det er ikke ofte jeg må reboote min maskin. Og jeg påpekte at det var unormalt at en person måtte rebotre daglig. Men det hender jeg må reboote min maskin(x86, win 2000Pro). Noe som ikke er tilfelle med de macene jeg har. 73 dager oppetid er småsaker i macverden/ linux. At XP(Pro) er mer stabilt enn 2000Pro stiller jeg meg spørrende til, det er jeg ganske uenig i.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...