Gå til innhold

Overgang fra GF4 til RADEON 9800pro


Clint

Anbefalte innlegg

Heisann!

Jeg gikk fra GF4 4600 til FIC Radeon 9800 Pro rett før jul. Har samme HW som deg, samt XP Pro.

Foretok avinstallering av GF drivere, byttet kort, installerte Omega-driver for Radeon og vips oppe og stå uten problemer. :yes:

Så jeg ser ingen grunn til at du skal måtte gå veien om full reinstall av den grunn.

 

Forøvrig monterte jeg Arctic Cooling VGA Silencer (http://www.microplex.no/rubweb/handel.asp) på Radeon kortet først. Både for å sikre god kjøling av kortet og for å senke temp'en i kabinettet med noen få grader. Hva kan jeg si, det virker! :)

 

Lykke til!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Merket du mye forskjell da Rambler? Verdt pengene?

 

Når det gjelder reinstallering, så er ikke det uoverkommelig. En god stund siden sist, mener registeret mitt er rimelig "hårete". Det tenker jeg jeg skal gjøre.

 

Hvilken type Omega driver var det du kjørte da? Og er den problemfri? Disablet "fast writes"? Eller event. gjort noen andre lure ting?

Lenke til kommentar

kan ikke folk slutte å klage på den vifta i powercolor ...ja den var sugen før , den gikk i stykker på noen få uker , men nu har komplett de NYE powercolor kortene med NYE vifter som tåler en del og er bra ...så ..

 

og man merker selvfølgelig forskjell på spill ! da kan man drive alle spillene på fullt , med alle eye candy greian .så ja verdt pengene hvis d fortsatt er 2095 kr ? :w00t:

Lenke til kommentar

kan ikke si annet enn jeg er enig med R@MB@stix her..

ati 9800 pro til ca 2000,-. er jo et kupp.

 

var selv skeptisk til ati(hadde ti-4200 før)

litt pro og kjøre kortet i apg x8 og fastskriv på(selv og hk skulle støtte det)

men viste seg til slutt at det var msi(hk) som ikke ville jobbe riktig med grafikkortet(prøvde med abit nf 7-s) da fungerte alt bra.

 

fin ytelse har kortet også(direct x9 spill)

cool og spille med 1280x 1024 i ca alle spill og bruke aa og af på.

 

med tanke på doom 3 og hl 2 og far cry ser ut som man trenger en del bånd-

bredde for og spille...(hvilket ikke ti 4200 ikke har)ca 10 mot ati ca 21.

Endret av Traxco
Lenke til kommentar

Takker for alle svar så langt!!

 

Jeg har blitt litt skeptisk til Powercolor etter diverse innlegg. Jeg tror jeg kommer til å satse på Sapphire Atlantis Radeon 9800 pro m/ lite retail. Bare noen hundrelapper i forskjell. Virker som om alle med dette kortet er veldig fornøyde.

 

Det kan virke som om det ikke er noe stort problem med overgang fra GF til ATI-baserte kort etter tilbakemeldingene her...Men det finnes sikkert noen hovedkort(chipset) som ikke går så bra overens med ATI-baserte kort..

 

Resten er kanskje brukerfeil?

 

Hvis jeg hadde hatt store problemer med mitt nye kort, så hadde jeg i alle fall installert Win. på nytt. Tenker på "Headshot 1337" som sliter i et annet innlegg her. Det er jo ikke SÅ pes. Tar jo lengre tid med all den andre feilsøkingen..

Lenke til kommentar

Ja ja Clint det skal ikke vare lett dette her ja. Skjøner rett og slett at du er i tvil. Hadde samme tvilen som du når jeg skulle bytte til ATI. Det er ikke noe problem så lenge hardwaren din klarer å henge med det nye sjermkortet ditt.!!!!!!! :thumbup:

 

Er du spillegal som meg så gå for det!!!!! :thumbs:

Lenke til kommentar

Jeg byttet fra gf3 til pc radeon 9800 pro på fredag, jeg fjernet bare nvidiadriverene fra legg til/fjern programmer og slo av pcen satt inn det nye kortet og la inn catalyst 4.1 driverene. har ikke hatt noen problemer bortsett fra at cs klikker, men det gjorde det med det gamle skjermkortet også...

Lenke til kommentar

Hehe.. Ja jeg er skikkelig i tvil! Men det er jeg nesten alltid ved kjøp av ny HW, og denne prosessen med research synes jeg er gøy. Tråle nettbutikker, lese reviews og lese på forumet. Lærer mye gjør man også! Og jeg har i alle fall unngått de store tabbekjøpene.

 

Jeg heller i retning av ATI, men kan ikke helt utelukke FX5900 Ultra heller ;)

 

Takker igjen for all god respons.

Lenke til kommentar

Jeg bestilte ASUS V9950 GeForce FX5900 i går. Har bare fått kjempe bra reviews :)

 

 

Trenger ikke tenke på hvordan driver jeg trenger (nvidia.com - laste ned, alt funker). Må jo være en grunn til at vi har 10x emner her ang.hvilken ATI driver man burde bruke.

 

 

Jeg gidda bare ikke gå ATI etter alle problemene folk har i spill osv..tenkte lenge på powercooler kortet men FX korte frista bare mer :)

 

 

"nVidia, the way it's meant to be played" :thumbup:

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Clint, angående Sapphire 9800 Pro Lite Retail som du snakker om, så vil jeg kanskje råde deg til å syre unna dette. Har nettopp vært i samme situasjon som deg, skulle ut og ha meg ATI ;) Etter mye lesing på forskjellige forums har det kommet fram at Sapphires Lite Retail-kort er klokket litt lavere enn andre 9800 Pro-kort, derfor har jeg nå kjøpt meg et powercolor 9800 pro i stedet. Samme pris, men her får du vanlig retail med litt mer stuff , og vifta er jo ny og helt fin. Dette mee lite retail - kortet til sapphire står omtalt i et annet topic på forumet her

Lenke til kommentar

Jeg har nettopp kjøpt meg Radeon 9800pro.

Som enkelte før meg har sagt at det er brukeren sin feil og at ikke alle vet hva de gjør er sikkert helt rett :p

 

uannsett så har jeg problemer med å finne driver. Har prøvd cat 4.2 (ikke noen annen, en ide å gjøre det kanskje) men nå bruker jeg da omega sin driver.

Det jeg får frem er at driverne til ati ikke alltid går så fint overens med xp... Har fåt en god del bluescreens, men jeg håper det kommer en oppdatering som fikser dette...

Jeg klarte heller ikke å avinstalere driveren, den står der selv om den er avinstalert... kjipe saker. Jeg formaterte da jeg kjøpte ny, så det er ikke gammel driver sin skyld.

Men ellers må jeg si at jeg er storfornøyd med kortet, og ikke alle får slike problemer som jeg har hatt.

 

Når jeg får avinstalert driveren tror jeg jeg skal bruke en annen, helt annen

Lenke til kommentar
Clint, angående Sapphire 9800 Pro Lite Retail som du snakker om, så vil jeg kanskje råde deg til å syre unna dette. Har nettopp vært i samme situasjon som deg, skulle ut og ha meg ATI ;)  Etter mye lesing på forskjellige forums har det kommet fram at Sapphires Lite Retail-kort er klokket litt lavere enn andre 9800 Pro-kort, derfor har jeg nå kjøpt meg et powercolor 9800 pro i stedet. Samme pris, men her får du vanlig retail med litt mer stuff , og vifta er jo ny og helt fin. Dette mee lite retail - kortet til sapphire står omtalt i et annet topic på forumet her

Det at Sapphire 9800 Pro Lite Retail er klokket lavere er bare tull,har akurat satt inn et sånt kort og det er klokka til memory:338 engine:378

Lenke til kommentar

ja,eneste minuset er vel kansje driverene til ati.

jeg opptaterte dirverene da det kom nye,men fant ut at ytelsen gikk litt

ned sluttet jeg med det.nå bruker jeg cat 3.6(de som fulgte med kortet)

og alt har fungert bra så langt.

 

skal gjerne innrømme at det var lettere med geforce sine drivere,

men geforce er jo ikke så bra på ytelse i dx9 spill,og da er det nesten

opp til deg hva du vil ha.

 

men mere ytelse det får du iallfall hvilket kort du velger :thumbup:

Lenke til kommentar
Hei!

 

Har lest mange fortvilte innlegg fra folk som har problemer med sine 9800pro kort. Spesielt nå som Powercolorkortene flyter ut fra Komplett(ukens tilbud).

 

Jeg har kjørt ASUS GF4 TI4600 i to år nå, og har aldri hatt problemer med det, men nå henger det ikke helt med i dagens spill. (f.eks Halo, KOTOR osv)

 

Tenkte kanskje jeg også skulle kjøpe meg et Powercolor 9800 pro kort, men lurer på om noen kan fortelle meg hvordan man får dette til å funke uten problemer..Er det noen som har hatt umiddelbar suksess som kan dele av sine erfaringer?

 

Er det virkelig SÅ vanskelig å få dette til å funke?

 

Er det spesielle triks man må gjøre?

 

Eller er det bare å reinstallere XP, kjøre Catalyst 4.1 og begynne spillefesten?

 

Har forresten XP2500+, 1024MB RAM, ABIT NF7-S v2.0 dersom det skulle ha betydning for eventuelle svar....

Skiftet fra et GF2MX kort i høst, til 9800 Pro, avinsstallerte nvidiadrivere, brukte drivercleaner, og la inn inn de nye catalyst driverne. Har ikke hatt noen problemer med det.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...