Gå til innhold

Levetid på billig PC-er?


Anbefalte innlegg

Diverse webshopper reklamerer med billig PC-er som man kan sette sammen selv. Spørsmålet mitt er da om disse er noe å satse på? Tenker på levetid på disse PC-ene. Er de ødelagte etter et år eller lever de like lenge som vanlige PC-er? Jobber på skole og det koster å kkjøpe mange datamaskiner og da kunne slike billig PC-er vert noe, men lite vits vis de går i stykker ganske kjapt.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kommer an på hva du mener med begrepet "levetid"

Dersom det menes med hvor lang tid det tar før maskinene er utdatert så kommer det helt an på hva de skal brukes til.

 

Skal de bare brukes til tekstbehandling, word, excel osv er det nok helt "ok" maskiner.

 

Dette med "levetid" før de går i stykker er neppe noe du trenger å tenke på. De vil sannsynlighvis uansett vare i så mange år at dette er uaktuellt å tenke på.

De har sikkert neppe noe kortere levetid enn andre maskiner

Lenke til kommentar

Såvidt jeg vet, har levetid lite å gjøre med prisen på komponenter. En typisk ting web-butikkene gjør for å senke prisen til det lave nivået de ligger på, er å erstatte AMD XP-prosessorer med de billigere AMD Duron-prosessorene. Levetiden på to slike prosessorer vil være meget lik, og ihvertfall ikke noe dårligere for den noe billigere Duron-prosessoren. Det spares også penger på hvilken type RAM som brukes, og RAM er absolutt ikke en komponent som 'går i stykker'. Harddisker har vel stort sett lik levetid, og når det kommer til hovedkort er ikke levetid et problem. Jeg vil påstå at en billig-PC vil ha nøyaktig samme levetid som en dyr PC, det eneste området du bør tenke over, er hvilken grad av ytelse du trenger nå/hvilken grad av ytelse du trenger i framtiden.

Lenke til kommentar

Pc'r går som regel ikke i stykker med mindre du gjør noe med det...

 

Det eneste som kan være "ødelagt" er ytelsen.. Med tanke på at det sikkert ikke er helt 'top notch'.. Vil det raskere bli veldig gammeldags med tanke på ting som krever mye kraft.. (nye spill osv)

 

De selger det billig for å få solgt det.. For 'ingen' kjøper slikt skrap med dårlig ytelse lengre... Bortsett fra de med en grense på lommeboka :p

Lenke til kommentar

Holdbarheten er etter min erfaring bra. PC'er vil aldri være perfekte og det oppstår uansett feil på noen prosent av PC'ene, unasett om det er merke-PC'er eller om de er satt sammen av deg selv eller nettbutikken.

 

PS. Det du sparer på å kjøpe via nettbutikker kan du i teorien bruke til å kjøpe flere PC'er og dermed ha noen i backup dersom noen skulle ryke. Da står du faktisk bedre sikret enn ved kjøp av merke-CP'er.

Lenke til kommentar

Skal dem bare brukes til Word og Excel så synes jeg du burde gå for den billigste på PSData.no, på skolen jeg går bruker vi Open Office som er mye mer krevende en MS Office, ihvertfall på minnefronten. Har P2 400 mhz med 256 minne. Denne koster 500 kr mindre, har nesten samme spesifikasjonene bare litt mindre klokkefrekvens på prossesoren. Men deriomot så knuser jo Duron Celeron i en test for ikke så lenge siden, så jeg vil si at denne er mye bedre å gå for. Angående Windows lisens så er dere en skole og dere vil få rabatt på det. OG jeg mener det samme som flesteparten av resten her om holdbarhet, hvis den får sto i ro, og blir behandlet pent kan de var i mye mer enn 5 år.

Lenke til kommentar
Hvorfor ikke bruke skolelinux? Masse penger spart.

Takk for innspillet arehb.

 

SkoleLinux er et genialt prosjekt! Jeg har likt det fra første sekund jeg leste om det på digi, it-avisen eller en annen plass.

 

Gratis OS til alle skoler, tilpasset gamle maskiner, men likevel moderne i utforming og funksjon. Det kommer til og med på alle de tre offisielle skriftspråkene vi har i Norge: Bokmål, nynorsk og samisk !! Dette er forøvrig den første store programpakken på samisk (gratulerer til alle samisktalende). Det at det kommer på nynorsk er også glimrende! Microsoft nektet faktisk å lage en nynorsk office-pakke og OS helt til Linux-miljøet begynnte med nynorsk office. (begynnte MS å skjelve i buksa ?? hæ hæ? :D )

Lenke til kommentar

Simen1:

 

Samisk er vel ike et ofiselt språk i norge på papiret, men burde ha vert det.

 

Men uanset så er linux genegelt fordålig med tanke på de behovede skolen våres trenger i dag. Vi har mase spesialprogramer som kun funker på windoows platofrmen. Videre må folk lærers op og det koster penger. Anet programvare og dete må lærerane lære seg og det koster penger. SElv om linux er gratis så koster det penger å lære folk det. Windows har samtlige ansate på skolen hjemeog klarer å bruke dette uten store problemer.

 

Men dene posten har sporet av.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...