Gå til innhold

bios borte?


the bønn

Anbefalte innlegg

:dontgetit: hei.

 

jeg for å fikla inni det stygge hvite kabinettet mitt her om dagen.

tenkte å plassere ei vife. dro seff ut en liten grønn pling på hk'et som tydligvis

slette biosen. kom sånn: bios is not instaled.... noen som vet hvordan jeg innstalerer en ny, eller fikser møkka??

 

please bruk 5min av tida di :dontgetit:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Mest trolig så nappa du ut koblinga mellom BIOS og klokkebatteriet. Dvs. at BIOS'en fortsatt er der (den er "brennt" inn), men det er instillingene som er forsvunnet.... Da er det bare å gå inn i bios og sett opp alt på nytt (etter å ha satt jumperen tilbake på plass selvfølgelig, eller så overlever ikke instillingene dine neste gang du slår av strømmen, og du må sette opp hver gang du slår av/på maskina).

 

"Just my 2 cents"

 

Mvh.

S.

Lenke til kommentar

Starte opp pc, se om du kan trykke DEL eller F1 (elns) for å komme inn i BIOS. Sett så opp CPU, Minne, HD, etc... etc... etc... Har du ikke peiling på BIOS, så les instruksjonsboka til hovedkortet, der bør det meste stå. Eller be over en kompis som har peiling på BIOS over på litt kaffe :)

 

Mvh.

S.

 

Edit: Whatever...

Endret av SvUpP
Lenke til kommentar

Når jeg starter pc'n så står det at bios is not instaled, men den virker nesten helt som den skal. Jeg kommer inn på windows og alt det, men det er visse ting som ikke funker. Som foreksempel ting går tregere og ting slutter og virke når jeg er på lan. Spesielt når jeg laster fra andre, da pleier den og klikke helt.

Lenke til kommentar

Da må du finne ut hvordan du kommer inn i BIOS. Når maskina kommer opp står det som regel noe som "Press F1 to enter Setup" elns. Altså akkura når maskina har startet opp (eller rebootet), mens det f.eks listes opp hva slags harddisker du har etc. så skal du trykke en knapp (som regel "del" eller "f1") for å komme inn og få satt opp BIOS igjen. Dette skal stå i dokumentasjonen til hovedkortet ditt, der det også skal stå hvordan du setter opp BIOS, og hvilke innstillinger som gjør hva...

 

Mvh.

S.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...