Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

FTP server?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Om du absolutt må ha ftp server så anbefaler jeg deg BulletProof FTP server på det sterkeste. Dette programmet er ganske enkelt satt opp, og lett å konfigurere. På det enkleste er det eneste du trenger å gjøre er å legge til brukerkontoen og hans rettigheter før du starter serveren. Dette er utrolig fort gjort.

 

Men husk at ftp mer eller mindre er public, så ta deg gjerne litt mer tid - og pass da spesielt på at "gjester" er stengt av hvis du ikke vil ha andre inn bortsett ifra dine venner.

 

Har du brannmur, proxy eller ruter så blir det gjerne litt til som må til, programvare brannmurer er som regel disse dager "smarte" og du blir spurt om at denne enheten skal få lov å komme seg på nett.

 

Har du derimot ruter (internett ruter) så må disse konfigureres litt. Da er det spesielt en ting som må gjøres, det er å aktivere port forward. Den porten som da skal sendes videre på nettverket er den som du har satt opp i ftp serveren (standard er port 21) . Husk her kan du blande helt vilt, sålenge de "treffer" hverandre. Men for enkelhetsskyld så snakker vi ikke mer om det.

 

Kort sagt ved port forward: se ruterens/programvarens FAQ.

 

Som et siste ord så anbefaler de fleste å skifte standard porten for ftp serveren, men dette har nok mindre å si pga. en hel drøss av grunner.

 

Dette skal holde deg mer enn nok for å få deg igang. Du vil finne alt av informasjon på BulletProof sine sider:

 

http://www.bpftpserver.com/

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...