steinrawr Skrevet 31. august Skrevet 31. august Heia! Driver og koker fiskekraft etter en tur på sjøen med sei- og uerfangst, og ser at mange oppskrifter instruerer at gjeller og øyne må bort. Hvorfor? Og må de det? Jeg har kokt litt kraft og blant annet fiskehoder før, og aldri fjernet hverken øyne eller gjeller, og har aldri tenkt over at det har påvirka resultatet i noe negativ retning? Hva tenker dere om dette? Noen som kan opplyse meg litt?
1Dr.E Skrevet 31. august Skrevet 31. august Smak: Øynene inneholder mye fett og geléaktig vev som lett kan gi en bitter, emmen eller harsk smak til kraften. Gjellene er blodrike og kan derfor gi en metallisk, bitter og ubehagelig smak. Klarhet og utseende: Gjellene kan gjøre kraften uklar og grumsete. Øynene kan smelte og danne en uappetittlig, grå masse i kraften. Hygiene: Gjeller samler opp mye partikler og avfall fra vannet fisken har levd i. Det kan gi uønskede bakterier eller urenheter i kraften. 2
steinrawr Skrevet 1. september Forfatter Skrevet 1. september Takk! Det gir jo mening! Skal i alle fall ta ut gjeller i framtiden, men klarte altså ikke å finne noe info som du bidro med over.
backtoback Skrevet 1. september Skrevet 1. september Et par referanser: https://kunnskapsfilm.no/prosjekter/kokk-og-servitor/fiskekraft/ https://ndla.no/r/ravare-produksjon-salg-og-service-rm-kos-vg2/fiskekraft/1f8d2da2ed 1
backtoback Skrevet 1. september Skrevet 1. september 1Dr.E skrev (11 minutter siden): Hadde tatt ut øynene også jeg da 😅 Enig med deg.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå