Gå til innhold

Lønnsutbetaling ved oppsigelse


Anbefalte innlegg

Salvesen. skrev (På 12.4.2024 den 2:24 PM):

Utrolig at de ikke klarte å finne ut av dette selv, vær glad du er på vei ut tenker jeg😅

Ferie og feriepenger er faktisk overraskende komplisert å ha styr på for en bedrift 😉

Trodde selv ikke det kunne være så vanskelig inntil jeg fikk mer litt innblikk og forståelse. Tror det også er årsaken til at mange steder med fast lønn praktiserer utbetaling av feriepenger i juni og at du samtidig trekkes for feriedagene i lønn.

Cascada81 skrev (På 13.4.2024 den 12:21 AM):

Vanlig praksis er at alle opparbeidede feriepenger utbetales ved arbeidsforholdets slutt, og jeg ville alltid bedt om akkurat det. Det er lurt å sette av noe av dette, så man kan ta ferie året etter.

Alle feriepenger beskattes, men skatten fordeles vanligvis ut over hele året. Tar du ut feriepengene for neste år nå, får du skattetrekket også nå i stedet for fordelt over hele året. Du vil kunne ende opp med litt høyere skatt dersom du vil tjene betydelig mer i år enn til neste år, slik at feriepengene trekkes fra trinnskatt på et høyere nivå (aka høyere marginalskatt). Hvis man tjener like mye eller mer i ny jobb, er skattegevinsten ved å utsette uttak av feriepenger helt marginal. En god grunn til å ta ut alle feriepengene nå, er at dersom bedriften går konkurs før du får pengene utbetalt, får man i beste fall en god del ekstra plunder og jobbe med å få ut pengene. Ulempen er dersom man ikke er økonomisk disiplinert og brenner dem opp før neste års ferie.

Jeg tror jeg brukte verktøyet for beregning av skattekort på Skatteetatens nettsider sist jeg byttet jobb for å beregne totalt skattetrykk det året. Går du opp et trinn det året pga feriepenger, kan det utgjøre noen tusen. Men er det er relativt enkelt å beregne det der i alle fall 🙂

Litt på sidelinja, men dersom man f.eks. får en sluttpakke, så kan det være verdt å merke seg at det kan hende du MÅ motta alt av inneværende års opparbeidede feriepenger også og skattes deretter.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...