Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

En person gjør noe ulovlig på data/mobil, og man ønsker å varsle. Øke sannsynligheten for anmeldelse?


Gjest a7965...e01

Anbefalte innlegg

Gjest a7965...e01

Hvis man oppdager at en person man kjenner holder på med noe ulovlig på datamaskin / nettbrett, eller på mobiltelefonen sin. For eksempel omsetning av barneporno eller noe, og man ønsker å varsle politiet om dette. Hvordan kan man egentlig øke sannsynligheten for at sånne ting faktisk blir fulgt opp? 

Hvem som helst kan jo selvfølgelig  påstå hva som helst om noen andre, uten at dette nødvendigvis er sannheten. Kan jo like gjerne være løgn og tull som noen finner på mot folk de ikke liker, bare for å finne på noe kødd. Så hvordan kan man bevise at en person faktisk holder på med noe ulovlig, og øke sannsynligheten for at politiet slår til så snart som mulig for å sikre beviser og alt sånn?? 

Anonymous poster hash: a7965...e01

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

For det første må det være ulovlig. Det bestemmer politiet selv basert på din anmeldelse, om det er noe ulovlig og om de må etterforske forholdet. Det er ikke noe verre enn at de henlegger anmeldelsen om de mener det ikke er noen gyldig grunn. Husk at det er straffbart å gi uriktige opplysninger, og at den som blir anmeldt har rett til å vite at det var du som anmeldte vedkommende.

Ønsker du å være anonym? Hvis du tipser politiet så kan det hende de gjør noe, eller ikke gjør noe. Det får være opp til Politiet basert på ditt tips. Du velger selv om du vil gi dem din kontaktinformasjon, og da kan de velge å ta kontakt med deg om de skal etterforske.

Du kan lese mer om dette her: https://www.politiet.no/tjenester/tips-politiet/

For det eksemplet du skrev over er dette mest relevant: https://www.politiet.no/tjenester/tips-politiet/seksuell-utnyttelse-av-barn-pa-internett/

Endret av Stender
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...