Gå til innhold

Mer probl. med Win XP - plutselig 100% CPU load!


Anbefalte innlegg

Jeg har tidligere skrevet om problemene jeg fikk da jeg installerte Windows XP på min ny PC.

 

Nå har jeg flere ganger erfart det samme, SELV OM jeg har installert VIA-drivere, nyeste drivere forøvrig, patchet alt til det nyeste med windowsupdate etc.

 

Problemet er rett og slett at data blir korrupt, altså at en del filer på Windows-partisjonen blir slettet. F.eks. kan PC-en plutselig fryse, og når jeg da restarter maskina finner scandisk mange filer den "retter på". Resultatet blir at halve Windows ikke funker. (Jeg har prøvd å reinstallere Windows over igjen, men det viser seg bare å være en midlertidig løsning).

 

Nå er det tredje eller fjerde gangen jeg har installert Win XP, og jeg tenkte jeg skulle skrive etter hjelp her før jeg installerer mer programvare - passe på før Windows krasjer igjen...

 

OPPDATERT: Like etter at jeg først skrev dette innlegget, skjedde det igjen. Nå ventet jeg imidlertid litt, og det viste seg at maskina ikke låste seg - alt tok bare VELDIG lang tid. Det var en konstant CPU-load på 100%, noe som medførte at det faktisk tok over 20 minutter bare å lukke programmene og avslutte Windows riktig! Da jeg restartet var alt normalt igjen. Temperaturen på CPU'en ble i BIOS oppgitt til å være 38 grader Celsius...

 

Jeg skjønner ikke hva dette kan være!?

 

Hjelp!

 

---

AMD Athlon XP1700+

Abit KR7A-133

Gainward Geforce3 Ti/200 128Mb DDR

512 Mb DDR RAM

Chieftec Dragon DX01BL

Zalman 6000CuAl

4stk Ethermax 80*80

 

[ Denne Melding var redigert av: lysbryter på 2002-03-10 03:57 ]

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Under Prosesses i Task Manager finner du CPU rett til venstre for Mem Usage :wink:

 

1 Ting som kan få XP til å henge slik er hvis du merker en stor video fil, da prøver XP å kjøre en preview av filen (Det lille vinduet nede til venstre) dette får som reger CPU til å sprette til 100% :sad:

 

Så det du bør gjøre er å slå av preview funksjonen.

Lenke til kommentar

win-xp.no har et utrolig bra forum for windows xp problemer.) Har fått masse bra hjelp der, så denne karen vet godt hva han snakker om:)

 

Ingen vet hvordan windows tenker, men det er kanskje explorer.exe som hopper til 100% en stund hos deg? Det skjer meg også men aldri mer enn 3-4 sekunder.

Lenke til kommentar

Jeg ga opp.... Nok en gang korrupterte plutselig Windows XP sine egne systemfiler og tok kvelden.... Det KAN jo være noe med harddisken min (program til å teste dette?), men jeg har iallfall installert Windows 2000 igjen. Får se om det holder... Dumt, for jeg likte virkelig Windows XP. :sad:

Lenke til kommentar

Noen tips om hvordan jeg kan finne ut av det da?

Kan det være at Windows XP eller hovedkortet ikke kommuniserer like godt med harddisken?

 

Har altså én IBM 40Gb 7200 disk og én IBM 10Gb 5400 disk. Faktisk så HAR jeg hørt "klikkelyder" fra en av harddiskene før, men det har vært lenge - og diskene har fungert. Forskjellen fra tidligere og nå, er at jeg nå har den største som Primary Master, og har Windows installert her.

 

Jumperne bak på diskene står som før (bare motsatt altså - for å være primary og slave). Jeg tenker på at det jo er flere forskjellige innstillinger der... I tilfelle det skulle ha noe å si for Windows XP eller hovedkortet?

 

Jeg er litt frustert... Kjedelig at det krasjer hele tida.

 

Men det ser jo ut til å være OK i Windows 2000...

 

Hvordan kan jeg teste at det ikke er noe feil med minnet da?

Lenke til kommentar

Takk for hjelpa! :smile:

Jeg testet diskene (som det ikke var noe feil med).

Minnet derimot....!

 

Memtest rapporterte en del feil, men de var ikke på de samme "stedene" for hver gang... Men feil var det. Ser ut til at minnet blir mer og mer ustabilt jo mer jeg bruker det.

 

Får ringe nettbutikken og be dem sende ny. :smile:

(Er forresten en Mtech PC2100 512 Mb brikke)

Lenke til kommentar

Hadde du bare sagt dette med en gang... :eek:)

Jeg har akkurat vært oppi et liknende rot med den samme typen minnebrikken (bare at jeg hadde 256 MB.)

Under installering av operativsystemet (være seg XP eller Win2000) kom installasjonsprossesen til et visst punkt før jeg fikk opp en rekke merkelige feilmeldinger, før jeg helt til slutt fikk en blåskjerm som fortalte meg at den hadde dumpet det fysiske minnet (og vi vet jo alle at det ikke er noe spesielt godt tegn!) Jeg prøvde og prøvde, men det samme skjedde hver gang! Til slutt kjørte jeg hele maskinen ned til en siv. ing. jeg kjenner. Han gikk grundig igjennom hardware-oppsettet, testet alt sammen og fant ut at det var minnebrikken det var noe galt med. Han kunne fortelle meg at denne produsenten (Mtech) leverer det han så fint kalte "bambus"-RAM. Med det mente han at de kjøpte opp B-vare partiene til de store minneprodusentene (som har meget strenge kvalitetskrav), for så å luke ut det aller, aller mest ubrukelige for så å selge resten av de ubrukelige brikkene.... Dette er en produsent som leverer skikkelig dritt-varer for å si det på godt norsk, og jeg synes det er ganske skuffende at f.eks. Komplett Data fører dette merket!

Lenke til kommentar

Litt bekymra nå.... Leser på forumet til viahardware.com at memtest86 rapporterer feil med nesten alt minne på KR7A-133-kortet... :sad:

 

http://bbs.pcstats.com/viahardware/message...&threadid=11225 (forlenget med en ny thread mot slutten.)

_________________

AMD Athlon XP1700+

Abit KR7A-133

Gainward Geforce3 Ti/200 128Mb DDR

512 Mb DDR RAM

Chieftec Dragon DX01-BL

Zalman 6000CuAl

4stk Ethermax 80*80

IBM 7200 40Gb + IBM 5400 10Gb

 

[ Denne Melding var redigert av: lysbryter på 2002-03-12 19:40 ]

Lenke til kommentar

Quote:


On 2002-03-11 16:16, lysbryter skrev:

Jeg ga opp.... Nok en gang korrupterte plutselig Windows XP sine egne systemfiler og tok kvelden.... Det KAN jo være noe med harddisken min (program til å teste dette?), men jeg har iallfall installert Windows 2000 igjen. Får se om det holder... Dumt, for jeg likte virkelig Windows XP. :sad:



 

Dette er en feil i XP :sad: Men Microsorft skal ha en fiks for den, mener denne kommer som viktig oppdatering når du kjører Windows Update.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...