Gå til innhold

Hvilken jobb anbefaler du i IT bransjen?


Anbefalte innlegg

Jeg skal velge en (ny) utdanningsvei, og syntes IT er spennende.  

Arbeidsmarkedet der jeg kom fra var utfordrende (helsesektoren), og jeg lurer ganske enkelt på hva som anbefales mtp. jobbmuligheter innen IT? Har sett på alt fra systemadministrator til Cybersikkerhet, men ikke lett å orientere seg. Kanskje flere her inne som har litt erfaring å dele. 

Alle tips tas i mot med takk, men aller helst arbeidsplasser som ikke står i fare for å bli erstattet av AI eller India om 3 mnd. 🤭

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Utviklere vil det konstant være behov for  så det er i såfall den sikreste karriereveien innenfor IT. Men trives man ikke med den biten så vil det være et salig mas. Det er også et godt arbeidsmarked innenfor cybersikkerhet, men det lyses ikke ut fullt så mange stillinger innenfor akkurat dette  om man sammenligner det med utviklere.  Er man virkelig rå på cybersikkerhet så er en årslønn på 1 million++ ikke utenkelig. For systemadministratorer er jo Azure/Amazon AWS kompetanse etterspurt. 

Mitt tips er å prøve og finne noe man trives med og ikke se isolert sett på arbeidsmarkedet. Uansett så går det jo i retning at det er attraktivt å kunne litt om begge ting feks at om man er utvikler også forstår litt hvordan systemadminstrasjonen fungerer og vice versa (dette på som på fagspråket kalles devops) 

 

Arbeidsmarkedet i IT bransjen er generelt sett fortsatt høvelig ok, men det er mer usikkert nå enn bare for et år siden. 

 

Endret av William_S
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...