Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Tips til oppbevaring i skrånende terrasse?


Anbefalte innlegg

Heisann! 

Jeg skal bygge en terrasse-"tribune" og har planlagt å lage fire høye trinn, som blir som en tribune man kan sitte på. I disse "trinnene" planlegger jeg oppbevaring under setene, men jeg skulle gjerne fått til noe som er noenlunde vanntett eller skjermet for vann/regn fra toppen som et minimum. Hva ville du gjort? 

Rommene blir ca 120 x 40 x 40 cm dype, med skrånende terreng bak. 

Jeg har vurdert å kle inn kassen med plastglass innvendig, evt PVC-duk eller aluminumsplater, og lage et gulv av terrassebord inni, da underlaget er gress med duk over.. 

trappoppbevaring.jpg.2dd3f507b74df4ac9ef8e2050e572203.jpg

På bildet er rødt ca. hvordan jeg tenker innvendige marginer vil bli. Dragere i skråningen i 2x6 , som står ca 5cm opp fra bakken, og det gir meg minst 20 cm ekstra dybde på kassen. Jeg estimerer ca 60-70cm fra topp av kassen til bakken i forkant, og 30-35 bakerst. Det som skal oppbevares er sannsynligvis barneleker og ting som tåler vann, men ønsker også å ha puter ol. her. 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Om jeg forstår problemstillingen rett hadde jeg muligens gått for en kasse i solid aluminiumsplate som en lokal mekanisk verksted knekker for deg. Men i tillegg til det røde på din tegning en 'leppe' på noen cm knekt nedover i fronten (ikke oppover - for dreneringen) og enda en leppe forover på toppen. På frontleppa hadde jeg festet stående terrassebord med litt lufting/drenering mellom og under, og lokket hengslet til toppleppa. Sideveggene til kassen kan du også få sveiset inn, men tipper det øker regningen til verkstedet en del, men jeg ser ikke noe alternativ.

Skal du ha puter der må jo lokket være rimelig vann- og smusstett. Sklisikker aluminium også med nedover-leppe foran kanskje?

 

Lenke til kommentar

Hm! Det er absolutt et smart alternativ! Og med det alternativet kan jeg jo i praksis bygge alt, og så bestille kasser på mål og sette inn etterpå, mulig det bare blir én vanntett kassse hvis prisen ikke er veldig overkommelig. En pakning og et heldekkende lokk i alu vil jo funke. 

Mulig det er rimeligere å skjære til selv i plastglass/plexiglass el. men det skal jo festes også og det byr fort på muligheten for sprekker og ødeleggelse. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...