Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Erfaring med utvendig solfilm/vindusfilm i borettslag?


Anbefalte innlegg

Jeg bor i et borettslag hvor jeg opplever at det fort blir veldig varmt i leiligheten om sommeren. Jeg er interessert i å se på løsninger som kan bremse varmen i å trenge inn i utgangspunktet, og da virker utvendig solskjerming å være mest effektiv. 

Jeg har primært sett på solfilm/vindusfilm siden det virker som dette vil være lettest å "selge inn" for styret/neste års generalforsamling. At det estetiske uttrykket av fasaden ivaretas er viktig for borettslaget, så jeg ser for meg det beste vil være en vindusfilm som gir mest mulig varmeavvisning, med minst mulig endring av innvendige lysforhold og refleksjon/innsyn. Jeg ser for meg det også bør være en løsning som man selv kan velge om man ønsker, siden det vil påvirke lysforhold. 

Er det noen som har erfaring med dette i borettslag/sameier, osv.? Jeg var i kontakt med styret vårt tidligere i vinter, men jeg var for sent ute til at det kunne bli tatt opp på årets generalforsamling. Hvis jeg skal fremme det til neste års generalforsamling ønsker jeg å ha litt mer kjøtt på beinet/konkrete forslag til hva borettslaget burde tillate rundt utvending solskjerming for de som ønsker det.

Det virker som leverandører som markisemannen, fasadeprodukter, osv. ikke tilbyr solfilm som en del av produktene sine. Virker som de fleste som tilbyr solfilm kun går mot bedriftsmarkedet, så jeg sliter med å finne leverandører jeg kan få veiledning fra. 

Skjermbilde 2023-06-18 kl. 14.11.35.png

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...