Gå til innhold

Tenker å ta bachelor i IT ved høyskolen Kristiania, campus Bergen, er det noe jeg burde vite om skolen? På godt eller vondt


ompopo

Anbefalte innlegg

Heisann :)

Jeg tenker at det er 90% sikkert at jeg ender opp i Bergen på høyskolen Kristiania og tar deres 3-årige bachelor i "Informasjons­teknologi - Frontend- og mobilutvikling" (https://www.kristiania.no/studier/bachelor/informasjonsteknologi-frontend-og-mobilutvikling/) til høsten.

Dette siden det passer veldig bra med lokasjon på grunn av jobben til forloveden på Nesttun sør for Bergen og fagene virker veldig interessante opp mot det jeg ønsker å lære. 

Er dette en utdanning jeg vil kunne få meg jobb med når jeg er ferdig om tre år? Siden jeg ikke har jobbet innen IT tidligere så mangler jeg nettverk og kunnskap rundt faget og arbeidsmarkedet.

Men jeg har ingen erfaring med private høyskoler eller høyskolen Kristiania i seg selv. Så jeg lurer på om det er noen som har noen erfaring og har enten gått der, hørt hvordan det har vært for tidligere elever å få seg jobb videre og hvordan rykte skolen har? Vil det være noe positivt eller negativt om jeg har et diplom hvor det står navnet til skolen på?

Jeg er 33 år og begynner nå et karriereskifte fra salg (og før det grafisk design hvor jeg har svennebrev som mediegrafiker). Ønsket er en utdanning hvor jeg ikke må jobbe skift med kveldsvakter hver uke og annenhver helg slik jeg gjør nå, høyere lønn (ligger nå på ca. 450k per år) og en utdanning som kan brukes i utlandet (forloveden er ikke norsk og har sagt at hun ikke ønsker å leve resten av livet i Norge, og jeg er klar til å følge etter om en 5-10 år).

På forhånd takk for alle innspill på godt og vondt 😄

God påske! 🐥

Skjermbilde 2023-04-04 kl. 13.55.25.png

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg gikk på en tidligere avdeling for godt over 10 år siden, da de fremdeles holdt til i Stavanger under navnet "Norges Kreative Fagskole". Omdømme til slike private høyskoler, type Noroff og lignende - er ikke like høyt som et universitet. Enkelt og greit fordi alle kan betale seg inn til studieplass på slike skoler. Det kunne jeg også merke på "studentene" som gikk der. Mange som ikke klarte å komme inn på UIS, med velstående foreldre som støttet opp. 

Nå blir det ganske feil av meg å sammenlikne Høyskolen Kristiania, Bergen - med min erfaring fra Noroff og NKF (nå Kristiania) i Stavanger. Men jeg syns hele opplegget (pensum) virket nokså sløvt, der man stort sett var overlatt til seg selv - og lærerene fungerte mest som veiledere, enn lærere. Vet ikke om de fremdeles benytter "learning by doing" -prinsippet, der du selv skal finne ut av ting. Mitt inntrykk var at det jeg betalte for, var "kontorplass" og fasiliteter på skolen, og i ny og ne kom det en lærer med en power point presentasjon om ditt og datt. Og noen innleide folk fra næringslivet.

Dersom du har mulighet til det, ville jeg først å fremst forsøkt å komme inn på UIB. Det ser bedre ut på papiret, er mer seriøst - og du slipper en sluttregning på 350 000 som går rett til skolen.  Ganskje kjedelig å betale 5000 i måneden 6 år for noen du kan få tilnærmet gratis. 

Jeg "studerte" også på Noroff et semester. Der var det så sløvt at "læreren" ofte bare fjernstyrte prosjektoren fra hjemmet sitt, der han kom med noen oppgaver til oss... og stakk innom senere på dagen. Der han stort sett satt på kontoret, der vi fysisk måtte gå å hente ham når vi hadde spørsmål. Det var typisk: "Lag en bevegelig animasjon på 10 sekunder i 3Ds Max" - også stakk han på kontoret eller hjem..... 😜 

Så etter mine to år på privat høyskole; er det noe jeg aldri hadde gjort igjen.

... merker det gjør litt godt å skrive dritt om slike skoler. I forhold til min erfaring. KANSKJE jeg klarer å få en potensiell kunde (for det er det du er, du er kunde, ikke student...) til å ta et litt mer fornuftig valg. 🤪

PS: Av vi 25 som var i samme klasse på NKF, fullførte under halvparten - og kun 2 stk (!) fikk relevant jobb. På Noroff var vi over 30 stk. Kun 10 stk fullførte (jeg var ikke blant dem), og kun 3 av disse igjen også - fikk jobb innen 3D/film.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...