Gå til innhold

Kommentar: Dette er dataspel i serieformat gjort rett


Anbefalte innlegg

bubba477 skrev:

Dette var nok desverre et uttrykk for "woke" kultur som Hollywood elsker for tiden, her var det noen som hadde det de mener er en ladet politisk beskjed de brukte serien til å sende. Vi lovet en serie som var tro mot spillet, det var ikke denne episoden i det hele tatt. De kunne tilpasset historien litt slik at Joe og Ellie møtte Bill og Frank som et par for eksempel mens de slet med å finne batteriet i byen der Bill brukte zombier som et forsvar. I stedet fikk vi livshistorien til Bill og Frank, nesten en hel episode dedikert til to personer som egentlig har fint lite å gjøre med det serien egentlig handler om, forholdet mellom Joel og Ellie. Resten av serien kommer til å lide under manglende tid til til å fortelle deres historie nå.

Jeg må svare på de to første setningene i bubba477 sin kommentar. I verstefall utrykker brukerne av begrepet "woke" avsky overfor minoritetsgrupper samtidig som de gjemmer seg bak et svada-begrep de selv ikke forstår. Dette på samme tid som noen av dem kritiserer ut-gruppen (som f.eks. "eliten i Hollywood") for bruk av ordet. Hvordan er det enklest å unnslippe med homofil-fiendlige holdninger? Man gjemmer seg bak begrepet "woke-kultur", som jeg nekter å tro at noen faktisk forstår hva de selv mener med, for å signalere at en gitt minoritetsgruppe er uønsket. I bestefall bruker man "woke-begrepet" fordi man ikke forstår hvordan man skal formulere meningene sine. "Woke" blir en benevnelse man bruker på sine (debatt-) motparter for å drive hersketeknikk. Man gir motparten et ullent motiv (woke-"politisk-budskap") uten å ha belegg for å hevde det. Konklusjonen jeg trekker er at episoden var fenomenal. At bubba477 var skuffet på grunn av motstridende forventninger er forståelig. Men at episoden "desverre (er et) uttrykk for "woke" kultur som Hollywood elsker for tiden" og at episoden var en "politisk beskjed" har bubba477 ikke noe som helst belegg for å hevde. Og hvem er forresten "Hollywood" - det er en by?! Å hevde at "Hollywood" jobber i det skjulte for å innføre en ny kultur er rett og slett konspiratorisk. Det er tøys som alle burde slutte med. Jeg gjentar: 1) "Woke-kultur" er tøys. Ingen forstår hva du mener. 2) At to homser er på fjernsynet ditt betyr ikke at du behøver å bli ukomfortabel. 3) Hollywood er en by. Verken et menneske, en gruppering eller en organisasjon. 4) Ellers ok.
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 2 måneder senere...
On 2/22/2023 at 11:55 PM, Saggers said:

Likte episoden. Føler heller det at de endret etnisitet på samtlige karakterer er noe som kan kategoriseres som woke. Hvorfor ble jeg ikke overrasket over at kona til Tommy ble mørkhudet?

Se mitt svar til Bubba fra 21. februar. «Woke» er ingen verdig kritikk. Ordet er meningsløst. Finn på noe kritikk med substans. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...