Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Kan noen forklare dette? Pcn døde helt -> så funket den


Anbefalte innlegg

Hei, 

har et litt merkelig scenario jeg ikke helt blir klok på som skjedde i kveld. Fikk for ikke så lenge siden en ny tv (LG C2) i kjellerstuen og fikk lyst til å teste gamingegenskapene til tvn. Bar dermed pcn ned, gamet litt og ble mektig imponert (frykter jeg nå må få meg en oled PC-skjerm 😅)

Bar så pcn opp igjen og fyrte opp GTA V. Gamet et par minutter og mistet plutselig tilkobling til KVM switchen som er innebygd i min skjerm, prøvde å dra ut USB-c kabelen som går fra pcn og til skjermen og sette den inn igjen, da det har hendt før at den ikke satt ordentlig i. Det var her at pcn plutselig skrudde seg av. Den var tilsynelatende HELT død, det skjedde absolutt ingen ting når jeg trykket på power knappen. Dette er noe jeg aldri har opplevd før, det har alltid vært et lite livstegn, selv om det bare var for 1 sekund. 
 

Min første tanke var at strømforsyningen må ha død. Så koblet i fra alle ledninger også koblet jeg pin 16 og 17 sammen (som foreslått blant annet her), og skruddde den på. Fungerte uten problem, satte så kun den 24pins kabelen tilbake på hovedkortet og prøvde å boote. Da startet maskinen opp, men kom ikke så veldig langt pga manglende strøm til cpu, gpu ++. Satte inn alle kabler og ting fungerte fint igjen. Hadde ikke tid til å teste noen spill eller annet, så skrudde av pcn og rundet av for kvelden. 
 

Noen tanker om hva som kan ha vært årsaken?

PCn er ca 2 år gammel, bygget selv (slik jeg har gjort siden min første PC i 2004), har overklokket rammen litt, men kjørt ufattelig mange syntetiske tester, primært div minnetester for å være sikker på at maskinen er dønn stabil. 
 

CPU: amd 5900x

HK: MSI x570 tomahawk

GPU: MSI 3080 ventus

PSU: Asus Thor 1200w platinium 

RAM: 4 x 8 GB patriot viper steel 4400 @ 3800CL14

PCn står på mer eller mindre 24/7 og har knapt opplevd ustabiliteter tidligere. Skal dog nevnes at jeg ikke har brukt den noe særlig ca de siste 2 månedene pga flytting ++, men maskinen har vært på hele tiden og brukt til småting her og der.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...