Gå til innhold

Opprettholdelse av foreldet streikerett?


Fiafresia

Anbefalte innlegg

Streik som virkemiddel, en overlevning etter den industrielle revolusjon, burde vel være akterutseilt i dagens samfunn? 
Det er ikke så mye annet vi har beholdt av 1800-tallets arbeidsliv, så hvorfor har vi ikke utviklet mer tidsmessige måter å markere uenighet i arbeidslivet på? 
Er det ikke en tanke å få på bordet forslag til hvordan misnøye med lønn eller arbeidsforhold kan markeres på en måte som, på en bedre og mer effektiv måte fører partene sammen i en konstruktiv prosess og uten å ramme feks en tredjepart på urimelig vis? 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Helt enig!

Lærerstreiken var vel en slik streik hvor tredjeperson (barna) ble rammet mens arbeidsgiver *tjente* penger hver dag streiken varte.

Men - så var det den konstruksive siden da: Hva mener *du* er alternativet? Jeg tror mangelen på alternativer er det som gjør at streikevåpenet fremdeles benyttes.

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Har ingen konkrete forslag, men det er jo mange spennende teknikker innenfor feltet «kommunikasjon». Det kunne kanskje være mulig med korte «punktmarkeringer» i stedet for lang arbeidsnedleggelse - og heller bruke tid på å sette seg inn i hverandres situasjon gjennom ulike scenarioer/teknikker? 

Lenke til kommentar

Streik er siste utveg, og skjer som regel etter at forhandlingane ikkje har ført noko vei allereie; å forby streik vil berre føra til at arbeidsgjevara har uendelige lange "forhandlingar" med arbeidstakarorganisasjonar/arbeidstakara, utan kjangs for endring før mannskape seier opp nært unisont, og då er du tilbake på "probleme" med streik, og da rammar då ein "uskuldig" tredjepart.

"Tidsriktige" metodar hjelpe ikkje, ingen arbeidsgivara bryr seg om folk byttar profilbilete på Twitter/FB/Diskusjon.no, eller går med armband får å demostrera mot/får noko, vist kundane fortsatt brukar pengane sine hos dei.

Både SAS personell og Lærara hadde min sympati i streiken, og om folk blir furtne og gretne pga folka så flyr dei til andre sia av kloden, eller tilbringe omtrent lika mykje tid med borna deira, om ikkje meir; streikar får å få igjennom krav eller eit minste akseptable kompromiss, så får dei berre bli sure.

Endret av Gangleri
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...