Gå til innhold

Modem med splitter?


Anbefalte innlegg

Jeg har flyttet inn i ny leilighet med hybel, hvor hybel får internett via en Ethernet kabel som går fra min ruter ned i kjeller og inn i en ny ruter. Denne løsningen innebærer at min ruter må stå inne i det tekniske rommet for å dele signalet videre til hybel. Det jeg ønsker meg er en boks som kan forgrenej fibersignalet som kommer inn i leiligheten. I det tekniske rommet så kommer det inn 6 Ethernet kabler. Finnes det en løsning som tar i mot fibersignalet utenfra og som sender dette signalet videre til de 6 ehernetkablene? På denne måten så vil hybel kunne koble på sin ruter som tidligere, samt at mitt mesch-nettverk ikke trenger å være koblet via teknisk rom, men stå mer fritt i stue/kjøkken.

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvilken fiberleverandør?

I utgangspunktet kan man si at det er kun fibermodem/hjemmesentral som kan være tilkoblet fiberen. Videre "splitting" må skje inne på ditt hjemmenett. 

Du sier du har 6 Ethernet-kabler som går ut fra det tekniske rommet. Går noen av disse til et dobbeltpunkt - dvs. at det går to kabler til samme sted? 

Hvis det settes en egen ruter for hybelen, og denne er koblet bak din ruter, vil hybelboeren kunne få problemer ettersom man får "ruter bak ruter". Hybelboer bør da egentlig være en del av samme mesh-nettverk eller at ruteren som står på hybelen settes opp i aksesspunktmodus hvis mulig.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...