Gå til innhold

Vil at datasentre skal avlaste strømnettet


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Og hvordan skal det selges ut til kundene av datasenteret? Vi kan gi deg 2 dollar avslag hvis du er villig til å gå ned i tilgjengelighet på SLA'en din fordi UPS'en du er tilkoblet enten kan være tappet ned av ikke-datasenter-brukere eller så er batteriene fulladet (ikke bra i lengden) unødvendig for å ha nok kapasitet til både datasenterkunder og resten av verden?

Du kommer ikke rundt problemet.. Det trengs flere batterier rundt omkring, ikke at dagens batterier skal kjøre double duty.. Det er ikke uten grunn at man betaler Eaton svindyre priser for det som i praksis er skitbillig elektronikk og 12V bilbatterier.. Å gi fra seg den sikkerheten er det veldig får kunder som er villig til å gi fra seg (iallefall uten å få kompensasjon for den usikkerheten man må akseptere)..

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Poenget er vel heller at datasenter og nettselskap bruker batteriene i ulike situasjoner. Datasenteret bruker batteri for å slippe konsekvensene av kortvarige totale strømbrudd (som kan skje av mange årsaker). Nettselskapet bruker batteri for å avlaste underdimensjonerte linjer i perioder når forbruket er høyest, slik at sikringene ikke går. Som du sier er det ikke sunt for batteriene å stå fulladet, og heller ikke å kjøre dem helt ned på null. Hvis nettselskapet i stedet for å kjøpe egne batterier, kan gi datasenteret rabatt på nettleien om de selv investerer i dobbelt så mange batterier og kjører ned mot 50% på tidspunktene nettselskapet ønsker redusert belastning i nettet, så får faktisk datasenter kundene høyere sikkerhet fordi det på de fleste tidspunkt er mer reservestrøm tilgjengelig ved strømbrudd, enn det hadde vært uten avtalen med nettselskapet.
Lenke til kommentar

Datasentre bruker UPS batteriene i tiden det tar å starte opp dieselaggregater (selv de som betaler for forskjellige strømleverandører for prioritert bystrøm) selv om de også har krav fra diverse tilsyn på kjøretid kun på batterier. Kjøres batteriene ned til 50% så overholdes ikke de kravene og mengden batteri må økes med 2x. Dette er utelukkende et  svada PR-forsøk ifra Eaton sin side (husk, de lever av å selge batterier og elektronikken, de er de siste i hele næringskjeden som har lyst å selge/produsere færre batterier). Selv sigarettselskapene som "prøver å unngå at unge personer begynner å røyke" er mer troverdige enn Eaton er her.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...