Gå til innhold

Hvilket Scandinavisk land er lengst?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
men skandinavia er vel mer enn Norge, Sverige og Danmark

Skandinavia består av den Skandinaviske halvøy og Danmark. Den skandinaviske halvøy består av Norge og Sverige.

 

Norden er betegnelsen på de skandinaviske landene Norge, Sverige og Danmark samt de ikke-skandinaviske landene Finland og Island. De danske territoriene Grønland og Færøerne regnes også som tilhørende Norden.

 

;)

Lenke til kommentar

Lei for å bryte inn på ein uhøfleg måte her, men det er eit altfor generelt spørsmål. Svaret vil avhenge av kven du spør og kva for område du vil vite meir om. Er det gjennomsnittleg datakompetanse i befolkningen? Er det talet på datamaskiner per innbyggar? Er det husstandar med breiband? Er det det personar som har sendt e-post? Er det talet på personar som brukar nettbank? Er det prosentvis breibandsdekning av areal? Er det prosentvis breibandsdekning av befolkning? Er det kor stor del av offentleg forvaltning som er tilgjengeleg som elektronisk teneste?

 

For å nevne eit par ting frå toppen av skallen som eg trur er riktige: Danmark er lengst mht. offentleg forvaltning på nettet.

Sverige har flest breibandsbrukarar

Noreg har størst andel som brukar nettbank

 

Så alt i alt er eg einig med Kebab, vi står ganske likt på området, sjølv om ulike satsingar har gjeve spiss på enkelte ting i enkelte land.

Lenke til kommentar

Hvem er kommet lengst innenfor data? Det er spørsmål som er veldig vanskelig å svare på iom at vi mangler kriterier.

 

Noen kriterier kan jo settes opp:

 

- Prosentandel av befolkningen som har datamaskin/internett tilgang.

Situasjon: Norge ligger foran de andre landene og har faktisk størst andel av befolkingen med inet tilgang i verden.

 

- Kunnskap?

Situasjon: Svært vanskelig å måle, men Norge ligger langt foran der også ved å blant annet integere faget IT i skolen, noe ihvertfall ikke danskene gjør. Står muligens også i forhold til hvor mange mennesker som har PC.

 

- Spisskompetanse?

Situajson: Tenker her på bedriftsmiljøer og andre ting som kan tale positivt for et lands It-kompetanse. Her ligger trolig svenskene foran med tanke på den kompetansen som er/var i Ericsson og Telica.

 

- UMTS og Fiberoptisk nettverk. Tilgang?

Situasjon: Svenskene har brukt enorme summer på bygge ut dette og har suverent best dekning. Imidlertid har de ingen til å drive disse iom at bedriftene som bygget ut har så lite penger igjen. En fiasko med andre ord. Litt av det samme har skjedd i Danmark og Norge. Likevel må vi vel hevde at svenskene er kommet lengst på dette området også.

 

Er det andre kriterier som er viktige??

 

Generelt tror jeg disse landene gjennom samarbeid generelt ligger omtrent likt sett i et internasjonalt perspektiv.

Lenke til kommentar

Sverige har Ericson og generelt flere/større bedrifter som beskjeftiger seg med IT (de har jo generelt mer industri enn oss...) mens vi har NTNU/Sintef som nok regnes av de fremste forskningsinstitusjonene i Nord-Europa innen bl.a grunnleggende og anvendt IT.

 

Mest enig er nok også jeg med Kebab. Forskjellen mellom oss er liten.

Lenke til kommentar
(fthomassen @ 11/01/2004 : 18:14)

- Spisskompetanse?

Situajson: Tenker her på bedriftsmiljøer og andre ting som kan tale positivt for et lands It-kompetanse. Her ligger trolig svenskene foran med tanke på den kompetansen som er/var i Ericsson og Telica.

 

 

 

pssst.. http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=209267

 

Fett da!! Så norge har skill asså. Det visste jeg ikke. Særlig med tanke på at vi er et så lite land. Likevel med vi vel kunne hevde at Sverige med sine 9 millioner innbyggere totalt sett har mer skill innenfor data. Selv om Norge sikkert vinner når det gjelder skill/innbygger. :D

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...