Gå til innhold

Brytetrener Fritz Aanes sin trenerstil


Anbefalte innlegg

Jeg har som mange andre sett serien "Hodet i klemme" og latt meg tildels fascinere og irritere over stilen til Fritz Aanes.

At han kjører en hard linje er det ingen tvil om, men dette er ikke noe nytt innen brytetrening. Det er måten at han gjør det på som jeg reagerer på. Hele fyren er en eneste stor hersketeknikk.

https://www.vg.no/sport/kampsport/i/a74AdA/brytetalentet-ut-mot-aanes-fritz-er-ikke-en-god-rolle-eller-farsfigur

https://e24.no/karriere-og-ledelse/i/y4KRyx/stilen-jeg-kjoerer-er-den-beste-for-aa-skape-resultater-ikke-for-aa-faa-venner

En trener som skylder på utøverne sine for dårlige resultater og som sier at "det jeg gjør, er det beste", har allerede tapt der. Da ønsker han ikke utvikling og han er der for å smi på seg selv, ikke andre.

Norge har heller ikke så fryktelig mye bedre resultater nå enn tidligere.

Jeg husker fra min tid på brytematta at det var knallhardt. Denne kulturen kommer fra Øst-Europa og Midtøsten. Vi kunne ta vann når vi fikk beskjed og vi kunne snakke om andre ting når vi fikk beskjed. Ellers skulle vi trene. Spesielt polske og Iranske trenere var nådeløse. Forskjellen er at disse var verdens mest sympatiske folk utenfor matta. Kom man med innspill ble det lyttet til, hadde man problemer på skole, jobb etc var de de første til å stille opp. Dette fortalte de var gjeldende i hjemlandene også, helt fra breddebryting til toppen. Og dette er to av verdens største brytenasjoner. Iran er kanskje den største.

Aanes fremstår som hverken støttende eller lyttende til noen ting. Mulig dette er show for TV, men enslige stammehøvdinger har sjeldent gjort godt for noen.

 

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...