Gå til innhold

Skal få fart på byggenæringen: En prosess som i dag tar timer og dager, skal gjøres unna på sekunder [Ekstra]


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hvor langt går programpakken i å dimmensjonere for tekniske anlegg? Hvis det ikke gjøres frykter jeg bare at det blir ennå vanskeligere for de tekniske fagene å føre de tekniske anleggene inn i bygget. Da tenker jeg spesielt på de mest volum og areal-krevende tekniske anleggene som f.eks ventilasjonsanlegg, rørføringer, sjakter, tavlerom, etc og utsparinger til ventilasjon. Hvis ikke dette dimmensjoneres inn på et tidlig stadium så risikerer man at ad hoc løsninger senere i prosjektet enten går ut over byggets bæreevne eller de tekniske anleggenes funksjon og sikkerhet.

Arkitekt, modulprodusenter og tekniske fag bør jobbe parallelt, ikke i serie. Utrolig viktig at samarbeidet har svært god kommunikasjon og ikke samler opp sine fagsaker til milepæler/møter med uker i mellom. Trenger f.eks ventilasjon en stor utsparing, bør arkitekt og modulprodusent få vite det øyeblikkelig. Iterasjonene av bygget bør ta minutter og timer, ikke uker.

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Hei @Simen1! Takk for interessant kommentar! Det er flere tekniske fag som ser på prefabrikerte løsninger, inkludert VVS, el, etc. Baderomskabiner har jo vært på markedet en stund, og utfordringene med mange fagfolk på liten plass på kort tid gjorde vel behovet for en slik løsning tydelig. Modulize er i støpeskjeen, og kan dessverre ikke ivareta alle momentene du legger frem, men vi tar gjerne en kaffe og diskuterer fremtiden. Ta kontakt! Hilsen Håkon

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...