Gå til innhold

Den svenske sommeren er til alles glede, men merkelig kald


Gjest Slettet+6132

Anbefalte innlegg

Gjest Slettet+6132

Den svenske sommeren har, til alles glede, bydd på strålende vær i juni og juli. I august kom det plutselig til en brå slutt.

Fra og med juni har svenskene kunnet nyte en strålende sommer som har gitt perfekte muligheter for en hjemmeferie med sol og bading. Været var ganske stabilt og bød på temperaturer over det normale. Men det er ikke bra så langt i august måneden da temperaturen er klart under det temperaturen i august vanligvis er, ifølge SMHIs referanseperiode 1991-2020🤨

Som man kan lese av SHMIs kart, er det meste av landet rundt 1-2 grader under normalen for samme periode i august de siste 30 årene, hvor deler av Skåne, Halland, Småland, Östergötland og nord for Vänern viser de kaldeste i forhold til verdiene. Ifølge SMHI kan imidlertid avvikene avta relativt sett hvis den lave temperaturen i målt mål forblir resten av måneden, da august vanligvis er kaldere mot slutten av måneden sammenlignet med begynnelsen.

Sverker Häggström ved SMHI forklarer: - Skulle andre halvdel av august fortsette på samme måte, dvs. ha samme avvik i grader som frem til 16. august, vil de kalde avvikene krympe litt fordi normalverdien for hele august vil være litt lavere.

Men det er uvanlig kaldt til å være 16. august? - Ja - presis.

Samtidig bruker SMHI to forskjellige referanseperioder. For å beskrive dagens klima i henhold til WMOs retningslinjer, bruker SMHI normalperioden 1991-2020.

Når vi studerer klimaendringer, bruker SMHI referansestandardperioden 1961-1990.

Sverker Häggström forklarer igjen: - Egentlig vil man gjerne sammenligne med en helt førindustriell periode, helt uten fossile utslipp, men da måtte man gå tilbake til 1800 -tallet. Det er Verdens meteorologiske organisasjon (WMO) som har anbefalt 1961-1990 som referanseperiode for klimastudier. Det er rett og slett av nødvendighet hvor hele verden skal følge med og bruke samme periode og samtidig ha data tilgjengelig. Da er det ikke mulig å gå lenger tilbake enn det, for de fleste i hvert fall.

Dette er i beste fall underlig? Vi har ingen målinger før 1875.

Kilde: https://samnytt.se/trots-klimatlarmet-augusti-klart-kallare-an-normalt/ 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er ikke bare i Sverige det er kaldt, hele kloden er kjøligere enn den har vært på lenge.
Climate Reanalyzer

Særlig på den sørlige halvkule er det kaldt og det er satt utallige nye kulderekorder både i Sør-Amerika, Sør-Afrika, Australia og New Zealand det siste halve året.
Nå er kulden også i ferd med å bre seg til den nordlige halvkule.  

Kloden går nå, på grunn av lav solaktivitet, sakte men sikkert inn i en kaldere periode som er ventet å vare i minst 30 år, kanskje enda lenger, så nå kan vi nok forvente oss hardere vintre, kjøligere somre og kulderekorder også her nord.
SunLive - Solar Activity and the next Maunder Minimum - The Bay's News First

Endret av Frank Olsen
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...